Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Sri Tra 02, 2014 8:09 pm Naslov poruke: Kompresor, curenje zraka |
|
|
Dakle, ekipa, imam jedan problem imam onaj standardni hobby kompresor (ispod slika),
...i jučer mi se javio čudan problem, znači, počeo je puštati zrak na neku malu rupicu koja se nalazi ispod 'glave' regulatora pritiska, na slici odmah ispod ovog crvenog prstena. Pušta na svakom pritisku koji je manji od 4 bara, a na 4 + bara radi normalno. Zna li tko u čemu je problem?
I isto sam uočio da mi u zadnje vrijeme 'štuca' puno više nego inače, odnosno umjesto da normalno radi, zaustavi se na 5 sekundi (ili dok u potpunosti ne ispušem zrak iz njega), pa ga počne puniti ponovo od nule...
Zna li tko što mi je raditi? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sri Tra 02, 2014 8:39 pm Naslov poruke: |
|
|
ja imam isti problem...probaj dobro zabrtvit spoj gdje je cijev, meni je to malo pomoglo, ali i dalje pusta lagano pa se svako toliko pali sam... _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zlikovac
 | | Član od: 10 Stu 2010 | | Poruke: 398 | |
|
Upisano: Sri Tra 02, 2014 10:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Ok, momci, Evo vam link http://www.alexandar-cosmetics.com/sr/category/kompresori . Registrujte se cisto da biste imali pristup cenama. Ova firma vam nabavka na veliko kojekakvih kozmetickih sranja i pola Srbije je kupovalo kod njih, ukljucujuci i mene. Imaju apsolutno sve moguce rezervne delove, a garantovano su jeftiniji od Hrvatske. Ako bude stani-padni, mogu vam ja preneti do Banja Luke pa da posle organizujemo prebacivanje dal postom, ili kako god vec, posto nisam siguran da li salju preko granice, a znam da su im zastupnistva zestoko skuplja jer je na primer jedan moj drugar kupio isti kompresor kao Struka i izasao ga je 30-40% u Bijeljini nego u Novom Sadu. _________________ http://zlikovacscale.blogspot.com/
http://www.facebook.com/MaketarskaEkipaBanjaLuke |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vedran
 | | Član od: 05 Jul 2010 | | Poruke: 1489 | | Mjesto: Garica-Otok Krk |
|
Upisano: Sri Tra 02, 2014 10:35 pm Naslov poruke: |
|
|
| To što štuca se i meni javlja kad se ugrije, valjda ga neki bimetal ili nešto gasi. Kad imam duge sesije onda iza stavim ventilator neka ga hladi. Ovaj vikend sam špricao primer sat vremena u komadu i s ventilatorom je bio hladan kao led i niti jednom nije zaštucao. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
|
Upisano: Čet Tra 03, 2014 11:38 am Naslov poruke: |
|
|
Pile misliš cijev za zrak?
Evo, slikao sam odakle točno izlazi zrak, i to samo (ponavljam) na svim pritiscima ispod 4 bara...
Negdje sam izgubio manuale, pa uopće ne znam koja je svrha ove rupice, a u kompresore se ne razumijem previše...
Hvala Vedrane, nisam uopće razmišljao da bi to moglo biti od vrućine.
Zna li tko bi li se mogao promijeniti cijeli ovaj dio gdje je regulator i filter, ima li tu kakve šanse?
Zlikovac hvala za link  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Čet Tra 03, 2014 12:39 pm Naslov poruke: |
|
|
| st65uka Napisao/la: |
Negdje sam izgubio manuale, pa uopće ne znam koja je svrha ove rupice, a u kompresore se ne razumijem previše...
|
Hm, interesantno... imam potpuno isti kompresor ali moj uopće nema tu rupicu!?
Jesi li probao pogledati pomoću svjetiljke u nju, ima li možda kakav vijak, imbus... možda je neki sigurnosni ventil koji se olabavio!? _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vedran
 | | Član od: 05 Jul 2010 | | Poruke: 1489 | | Mjesto: Garica-Otok Krk |
|
Upisano: Čet Tra 03, 2014 2:10 pm Naslov poruke: |
|
|
| Probaj selotejpom ili duck tape-om oblijepiti tu rupicu, pa vidi dali radi kako treba i da li ima kakvih posljedica. Ne znam sad da li moj ima tu rupicu jer nisam kod kuće. Ako proradi onda je valjda možeš i trajno zapuniti, neka drugi kažu... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
|
Upisano: Čet Tra 03, 2014 5:24 pm Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | | st65uka Napisao/la: |
|
Hm, interesantno... imam potpuno isti kompresor ali moj uopće nema tu rupicu!?
Jesi li probao pogledati pomoću svjetiljke u nju, ima li možda kakav vijak, imbus... možda je neki sigurnosni ventil koji se olabavio!? |
Unutra nema ništa, doslovno, samo nastavak plastike, pomislio sam da je možda neka vidica ispala ili slično, ali nije...
Razgovarao sam sa par stranaca, od kojih se jedan razumije u kompresore jer su mu dio posla, kaže da je vjerojatno otišao neki zatvarač unutra samog regulatora, i preporučio mi da uzmem novi...
Hajd sva sreća pa nisu previše skupi, naručit ću si s ebaya ovih dana jedan komad, dođu po 60 - 80 kn, bar ovo kratko što sam pogledao...
Dok se na airbrush hr nude za 200 kn
Vedrane sve sam isprobao, nije imalo nikakvog efekta...
Pozdrav! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
|
Upisano: Čet Tra 24, 2014 10:37 am Naslov poruke: |
|
|
Agonija se nastavlja, stigao novi regulator...
Made in China + ja.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Čet Tra 24, 2014 11:04 am Naslov poruke: |
|
|
E sad se možeš na njega...  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
|
Upisano: Čet Tra 24, 2014 11:53 am Naslov poruke: |
|
|
Sad sam skuzio da nije bio niti navidan do kraja. Made in ***** China <3
Alat za vađenje polomljenih vijaka mi je jedina nada, ali mislim ipak da mi je najpametnije da svratim do najbližih auto guma...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barakuda
 | | Član od: 22 Sij 2007 | | Poruke: 2557 | | Mjesto: ST |
|
Upisano: Čet Tra 24, 2014 12:05 pm Naslov poruke: |
|
|
To se da sredit. Triba maščat unutra tog dijela koji je puka (napravit unutarnji navoj) i onda ti ne bi triba bit problem s vidom tog navoja izvadit puknuti komad.
Nema ti baš toliko veze je li komad iz Kine koliko jačina kojom si priteza.
Kad montiraš, prvo isprobaj pa ako pušta staviš malo teflon trake. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Čet Tra 24, 2014 12:30 pm Naslov poruke: |
|
|
| barakuda Napisao/la: | To se da sredit. Triba maščat unutra tog dijela koji je puka (napravit unutarnji navoj) i onda ti ne bi triba bit problem s vidom tog navoja izvadit puknuti komad.
|
Problem je što su i glava kompresora i navoj koji je ostao u njoj od aluminija. Da se to dalo lako odvidat, odvidalo bi se i ovako. Čim je puklo znači da je pošteno "zagrizlo" i neće se baš tako lako dat izvadit. Pokušao sam i ja na svom svojevremno skinit taj regulator radi čišćenja ali nije išlo a nisam htio čačkat mečku... Možeš pokušat al' ne gaji prevelike nade. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barakuda
 | | Član od: 22 Sij 2007 | | Poruke: 2557 | | Mjesto: ST |
|
Upisano: Čet Tra 24, 2014 12:52 pm Naslov poruke: |
|
|
Ne bi reka da je navoj regulatora tlaka od aluminija. Vjerovatno je neka slitina pa zbog svoje krtosti lako puca kad se pretjera sa zavidavanjem ali aluminij nije. Al je premekan da bi se upotrebljavao za takve vrstu spojeva. Hex na nipelu bi se oštetija već pri zavidavanju.
Otiđi do MAG sistema, Hypra ili ima jedan prodaja/servis u Velebitskoj (ako se ne varam) pa pitaj da ti pomognu to skinit. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Čet Tra 24, 2014 1:06 pm Naslov poruke: |
|
|
| barakuda Napisao/la: | Ne bi reka da je navoj regulatora tlaka od aluminija. Vjerovatno je neka slitina pa zbog svoje krtosti lako puca kad se pretjera sa zavidavanjem ali aluminij nije. Al je premekan da bi se upotrebljavao za takve vrstu spojeva. Hex na nipelu bi se oštetija već pri zavidavanju.
Otiđi do MAG sistema, Hypra ili ima jedan prodaja/servis u Velebitskoj (ako se ne varam) pa pitaj da ti pomognu to skinit. |
Može bit da navoj regulatora nije aluminij ali glava kompresora bi lako mogla bit. Dovoljno je da je jedna strana aluminijska. Jesi li ikad probao skinuti aluminijsku felgu sa automobila kad zagrize!? Ja sam u autoservisu svjedočio da su pucali čelični gedor ključevi i vide prilikom pokušaja skidanja Al felgi.
Njemu nije pukao novi regulator pri zavidavanju. Pukao je stari prilikom pokušaja odvidavanja.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|