Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

F4U-1 Corsair Tamiya 1/32

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
viper

Član od: 07 Pro 2005
Mjesto: Sarajevo
PorukaUpisano: Sub Ožu 22, 2014 9:10 pm    Naslov poruke: F4U-1 Corsair Tamiya 1/32 Citiraj ovaj komentar

Maketu sam završio krejem 2013. godine, ali sam tek napravio fotografije.
Tok izrade sam djelimično prikazao u projektima u radu

http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=25716

Maketa je fantastična, detalji su dosada najbolje što je tamiya uradila.
Nema poretnih dijelova kao na ranijim maketama. Ima par nedostataka na samoj maketi, kao npr pogrešan razvodnik paljenja.

Maketa je napravljena direktno iz kutije, jedino sam dodao žice na razvodnik paljenja. Na slijedećem corsairu ću svakako dodati žice u kućištu stajnog trapa, a i na ovome ću to nekada kasnije isto uraditi, kao i na mehanizmu za podizanje krila.

Nisam stavio još pitot cijev, jer maketa stoji u kutiji. Nije urađen na vrijeme niti wash na mehanizmu za podizanje krila,a sada mi je to teško uraditi i poklopac kabine je ostao previše čist, pa i to moram nekada odraditi.

Ovaj avion je pripadao marinskom korpusu VMF-213 na solomonskim otocima 1943. godine.
Obzirom da je bio na kopnu trebao bi biti rađen sa spuštenim krilima, ali meni se više sviđao sa podignutim, i zaista tamiya je to vrhunski odradila i šteta bi bilo to neprikazati.
Kolega sa foruma su kazali da su ponekad dizana krila radi servisa.

Izvinjavam se što sam posatvio previšew slika, ali sam želio prikazati što više detalja.

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Ožu 22, 2014 11:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Uh ,al je lijepo prljav Shocked Very Happy , čista divota!
Antun Janković

Član od: 04 Kol 2008
Mjesto: Swansea
PorukaUpisano: Ned Ožu 23, 2014 10:46 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super je! Bravo!
mustang

Član od: 23 Ruj 2006
PorukaUpisano: Ned Ožu 23, 2014 7:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

bravo
Natrag na vrh
dule

Član od: 12 Sij 2009
Mjesto: Plandiste
PorukaUpisano: Ned Ožu 23, 2014 7:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo je ludilo ,fenomenalan rad.
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Ožu 24, 2014 10:50 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo ti je do sad najbolji rad. Very Happy Preporučam ti da malo popraviš rubove signalnih svjetala (žutog i crvenog) i da napraviš podlogu. Za posip podloge možeš staviti nešto specifično- po vrtnim centrima ponekad bude za kupiti u vrećicama koraljni pijesak-to je ono sa čega su poljetali ovi avioni i što ih je tako brusilo i oštećivalo po površini...

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
viper

Član od: 07 Pro 2005
Mjesto: Sarajevo
PorukaUpisano: Pon Ožu 24, 2014 11:38 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala na savjetu Grunfe potrudiću se napraviti i podlogu, ima tu još par sitnica za popraviti. nadam se da će to sve uskoro doći nared
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma