Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| mustang
| | Član od: 23 Ruj 2006 | | Poruke: 444 | |
|
Upisano: Uto Velj 18, 2014 1:29 pm Naslov poruke: problem:acryl Italeri,revell |
|
|
| Imam problem sa acrylkama s kojima prije nisam radio.Nemam orig.razređivač.Probao sam sa destiliranom ali se stvorila "narandž.kora",slična mi je reakcija sa tekuć.za stakla.Alcohol mi brzo suši već na putu do plastike..Nakon što sam lakirao,osušio,vidio sam kako neka jača decal sredstva bez problema skidaju tu boju sa primera pa i njega..vaša iskustva.Znam kako je to tu pisalo ali nije mi jasno gdje grešim,pazim na omjer.. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Uto Velj 18, 2014 1:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja koristim votku... Običa neka najjeftinija.
Savršen omjer vode, alkohola i masnoće. Nikad nisam imao problema. Koristio sam je za razrjeđivanje Gunzea, ModelMastera, Revella i Tamiye. Sve funkcionira supač. _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Uto Velj 18, 2014 3:18 pm Naslov poruke: |
|
|
| 0viking0 Napisao/la: | Ja koristim votku... Običa neka najjeftinija.
Savršen omjer vode, alkohola i masnoće. Nikad nisam imao problema. Koristio sam je za razrjeđivanje Gunzea, ModelMastera, Revella i Tamiye. Sve funkcionira supač. |
malo u brush, malo u sebe...jedina mana kaj dok pospricas maketu ode litra votke  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| viper
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1670 | | Mjesto: Sarajevo |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mustang
|
Upisano: Uto Velj 18, 2014 4:54 pm Naslov poruke: |
|
|
| probao sam sa votkom mislim kako je morozov pisao o tomu ali mi je pigmentacija bila nekako prašinasta i s prstom sam je skidao s podloge.. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| CCCP Administrator
 | | Član od: 14 Ožu 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Velj 18, 2014 6:41 pm Naslov poruke: |
|
|
Već mnogo godina koristim revell akrilke i razrijeđujem ih sa apsolutno svime što mi padne pod ruku, voda topla/hladna, alkohol, nitro, rakija, nikad nikakvih problema osim što se vole sasušiti ako ih redovito ne razrijediš. _________________ MK David Schwarz
ZMMS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mustang
|
Upisano: Uto Velj 18, 2014 6:45 pm Naslov poruke: |
|
|
| ne znam,boja s vodom je reagirala kapilarno i jako je loše izgledalo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| CCCP Administrator
 | | Član od: 14 Ožu 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Velj 18, 2014 9:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Probaj dodavati malo po malo vode, ja imam onu bočicu od medicinskog alkohola u kojoj je držim pa obično ubacujem kap po kap dok nisam zadovoljan, oko 4 kapi obično bude dosta za farbanje kistom, brush oko 8. Ako ti se boja čini grudasto i tvrdo, prijeđi na alkohol. _________________ MK David Schwarz
ZMMS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Uto Velj 18, 2014 10:16 pm Naslov poruke: |
|
|
mozda ti je pritisak na brushu prejak??
ja sam i revelove i italerijeve rijedio alkoholom, i sve super...revelove cak toplom vodom...samo treba manji pritisak nego enamelkama.... _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aces High
 | | Član od: 02 Lip 2009 | | Poruke: 197 | | Mjesto: Đakovo |
|
Upisano: Sri Velj 19, 2014 8:44 am Naslov poruke: |
|
|
Uglavnom običnim alkoholom, onim iz apoteke 70%.
Radi savršeno, nikad problema s njima. ČAk mi i obična voda funkcionira bez problema s revellovim kockicama. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Velj 19, 2014 3:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Probaj vodu sa 20-30% akohola. Meni to štima sa Model Masterom. Moraš misliti i na to da isti postotak ne mora vrijediti za svaku boju, jer ima razlike u pigmentu između npr. crvene i bijele. Moraš malo eksperimentirati na nekom komadu plastike. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mustang
|
Upisano: Sri Velj 19, 2014 5:30 pm Naslov poruke: |
|
|
| u ljekarni su mi obećali kako će mi napravit 50 % alkohol pa ću tako probati,hvala na odgovorima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|