Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

posta naplacuje postarinu za pakete u dolasku?
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Trgovine, on-line shopovi
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Low
Gazda
Član od: 16 Ožu 2006
PorukaUpisano: Sri Sij 22, 2014 11:41 pm    Naslov poruke: posta naplacuje postarinu za pakete u dolasku? Citiraj ovaj komentar

jucer sam bio nemalo iznenadjen kad mi je postar donio 2 paketa narucena sa ebaya i za njih me zamolio 9 kn. 4,5 kn po paketu. Ja pitam zakaj to, on veli postarina. Ja kazem kakva postarina, pa to je placeno prek neta nekom cong tongu iz kine prije 2 tjedna. On veli ne znam, pise mi na papiru da uberem 4,5 kn za svaki paket. I nis, ja dao 9 novaca, potpiso na 2 mjesta i ajd bok.
E sad, mislim da nema na forumu tipa koji narucuje vise od mene, da neidemo sad u brojke, al ovo je prvi put da sam nesto moro platit kod preuzimanja, bilo doma na vratima, bilo na posti. Da ironija bude veca, ranije to jutro sam bio na posti podic 2 paketa koja su dosla dan prije, al me nije bilo doma. I uredno dao 2 potpisa i bez ikakvog placanja dobio svoje pakete.
Zasto su opce tih 4,5 kune? Jel to ima neki naziv? Postarina? Donosarina na vratarina? Nekako si mislim, da me nije bilo doma dobio bi obavjesti, pa bi iso sutradan na postu po njih. E bas me zanima dal bi tam moro kaj platit...
Nisam cicija al bas me muci to sad, kad ne znam kaj sam platio. I jos ni racun nisam dobio, e moj SLinicu...

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Sri Sij 22, 2014 11:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nije to ništa novo, tih 5 kuna (u Splitu je 5 kuna) se plaća poštaru (tj. pošti) za uslugu donošenja na vrata. Ako ostave obavijest i po paket moraš na poštu, onda ne naplaćuju ništa. Ako nemaš sitna, isto znaju ne naplatit. Meni su dva puta naplatili (kad se poštar penjao na VI kat) a dva puta mi nije ništa naplatio kad sam ja sišao dolje i preuzeo paket. To ti je neki 'porez na budale', al' činjenica je da je uredno zaveden na svim obavijestima o prispjeću pošiljke.
su27rules

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Sri Sij 22, 2014 11:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Rijetko,ali stvarno rijetko meni postar zna kod donosenja paketa (bez obzira na njegovu dimenziju i tezinu) na vrata naplatiti 5,00 Kn za posiljku s tim da mi tada uruci neki papiric bijele boje na kojem je uz jos neki postarski tekst isprintan i iznos od 5,00Kn. Jos uvijek nisam uspio dokuciti zasto to nekada naplate, a nekada ne?!?!?!
Naravno ako me nema doma i sam odem preuzeti posiljku onda mi ne naplate nista, samo lipo potpises i preuzmes posiljku. Tko tu koga i zasto ....????
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/

su27rules: poruka promijenjena dana: Sri Sij 22, 2014 11:50 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Davor

Član od: 09 Lis 2011
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Sij 22, 2014 11:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

...zakaj nisi tražio račun...nitko ti ne može nekaj naplatiti ak ti nema račun za to...mislim da te poštar oženio...ja isto često naručujem i sve što poštar ponekad traži da se potpišem...
Davor

Član od: 09 Lis 2011
PorukaUpisano: Sri Sij 22, 2014 11:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

su27rules Napisao/la:
Rijetko,ali stvarno rijetko meni postar zna kod donosenja paketa (bez obzira na njegovu dimenziju i tezinu) na vrata naplatiti 5,00 Kn za posiljku s tim da mi tada uruci neki papiric bijele boje na kojem je uz jos neki postarski tekst isprintan i iznos od 5,00Kn. Jos uvijek nisam uspio dokuciti zasto to nekada naplate, a nekada ne?!?!?!
Naravno ako me nema doma i sam odem preuzeti posiljku onda mi ne naplate nista, samo lipo potpises i preuzmes posiljku. Tko tu koga i zasto ....????

....ima li na tom papiriču žig...
Jolly Rogers

Član od: 04 Sij 2011
Mjesto: Karlovac
PorukaUpisano: Sri Sij 22, 2014 11:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

I meni se to dogodilo x puta. Dode postar na vrata, imam paket za vas dostava 5Kn- ti si proso za 4,5 Very Happy . Pokusavam objasniti da sam platio postarinu, al to nema smisla jer je prica uvijek ista-dostava. Neznam jel to ona fora kak imas i kod nas kad saljes pismo, paket... nekome, onda imas opciju dostave na adresu, ili postanski ured, ak ide na postanski ured onda je neke 2Kn jeftinije.
Najbolje od svega je to da objasnjavam da sam platio postarinu za dostavu na adresu ,a ne do nekog raskrizja u blizini da mi se mora posebno dostavljati, al to nikog ne jeb. i za tu uslugu "dostave" nikada nisam dobio racun, a sve je ko fol regularno.
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Čet Sij 23, 2014 12:11 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Koliko sam ja cuo, nemaju pravo uzimat tih 5 kn, to u biti stave sebi u dep.

Prijatelj je isto tako palcao uredno svaki put, pa onda jednom je bio drugi postar, i vec iz navike mu je dao 5 kn, a postar ga je gledao zbunjen i pitao za sta je to!?!

Tako da vjerojatno uzimaju te pare sebi Rolling Eyes
viper

Član od: 07 Pro 2005
Mjesto: Sarajevo
PorukaUpisano: Čet Sij 23, 2014 12:28 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ne znam da li je u Hrvatskoj slično kao u BiH ali kod mene kada dobijem paket na kućnu adresu do 2 kg je cijena 3,5 KM (12-13 kuna) ako je izvršen carinski pregled i to je zapravo cijena tog carinskog pregleda.
Ako nije bilo carinskog pregleda onda neplaćam ništa i opet je paket na kućnoj adresi.

Za pakete preko 2 kg je cijena 9 KM ali nema dostave ,već moram ići na poštu.
Natrag na vrh
mpuky1

Član od: 08 Velj 2012
PorukaUpisano: Čet Sij 23, 2014 1:52 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tih 5 kuna sam i ja već spominjao pri slanju i dostavi s HP-om ali još mi je gora opcija ako me poštar ne nađe doma pa moram ići po pošiljku u Branimirovu.

Zbog toga sada preferiram Tisak u lokalnom slanju pošiljaka Wink
Bruce

Član od: 08 Ruj 2009
PorukaUpisano: Čet Sij 23, 2014 9:55 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni pošiljke stižu kod mojih, tako sam dogovorio jer je tamo uvijek netko doma, dok bi ja vjerojatno morao uvijek na poštu. I da, bilo je nekih spomena da poštar nešto traži ali nisam siguran da li je to svaki put ili kako. Baš moram to malo provjeriti da li svaki put traži, da li ostavlja potvrdu ili sl.

Možda je to usluga ako paket ne stane u kaslič, dostava od kasliča do vrata i usluga zvonjenja dvaput Mr. Green

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Čet Sij 23, 2014 11:24 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bolje porez na budale od 5 kuna, nego kamate na račun vodopskrbe iz 2001 - račun 599 kn, kamate 1800 kn. E moj sliniću.....

Group build - metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Sij 23, 2014 11:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

tole Napisao/la:
Bolje porez na budale od 5 kuna, nego kamate na račun vodopskrbe iz 2001 - račun 599 kn, kamate 1800 kn. E moj sliniću.....

..Off topik: ... kakve veze ovdje ima "slinić" ?
Gazda
Član od: 16 Ožu 2006
PorukaUpisano: Čet Sij 23, 2014 12:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hmmm, mozda ima veze sa postarom. ovo je prvi put da mi je neki mladac dofuro pakete, ne znam jel mi to novi postar ili samo mijenja onog starog. stari nikad nije nista naplatio, a znao mi je donosit i na vrata ako ne stane u kaslic
vidjet cemo ubrzo kad mi nesto drugo stigne. doci cemo mi do odgovora....

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Čet Sij 23, 2014 1:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

bila je nedavno rasprava na hr.soc.varazdin.....to je uvela posta
dakle- svi mali paketi izvana, s e-baya uglavnom se po novom naplacuju za dostavu na vrata
inace, vec dugo ima propis da vece pakete ( do odredjene tezine i dimenzija ) opce ne donose na vrata

ja sam se svadjao u posti jer sam rekao da ako netko plati postarinu do moje adrese ( adresa primatelja), onda je to do mojih vrata, a ne do postanskog ureda, jer bi inace pisalo ured varazdin, a ne ulica i broj, ali ne mozes ti pobijedit njihovu logiku
- to je njihov propis, neki ga se drze, neki ne, al kad sam ga pital crno na bijelo - nema on sad to pri ruci al sigurno je objavljeno na internetu i narodnim novinama....
onda sam popizdil i rekel da ja nemam namjeru kopat i trazit to, nego nek mi on to pokaze- zao mi je gospodine, nemam to trenutno pri ruci....
ocu kvasem sefu - nema ga....i opsujes mu sve po spisku i odes
zakljucak-
pljackaju nas, ali ne kao osobe (postari ) nego kao institucija....
danas sam dobil dekale iz amerike- tvrda kartonska A4 koverta- moral sam potpisat al mi nije nist naplatil...znaci sve kaj nije ravno ko pismo se placa......
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Čet Sij 23, 2014 1:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo, dolje u zadnjem dijelu, pod "OSNOVNE I OSTALE DOPUNSKE USLUGE
UZ ZAMJENSKE I OSTALE POŠTANSKE USLUGE", u donjem desnom uglu ima stavka "Dostava paketa" = 5kn. To je to!

http://www.posta.hr/UserDocsImages/posta/Dokumenti/Cjenici/2013/Izvadak_iz_cjenika_postanskih_usluga_unutarnji_promet_2013_07_01.pdf
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Trgovine, on-line shopovi Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed
Stranica 1/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma