Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

20. Otvoreno državno prvenstvo, Ljubljana, 23.11.2013

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Klubovi, natjecanja, najave, izložbe
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Grega X

Član od: 09 Stu 2005
PorukaUpisano: Čet Lis 31, 2013 7:42 pm    Naslov poruke: 20. Otvoreno državno prvenstvo, Ljubljana, 23.11.2013 Citiraj ovaj komentar

Vabljeni kolegi na okruglo 20!

Prijavnicu možete skinuti sa ovog linka https://www.dropbox.com/s/2d957zlcdeyyb1r/prijavnica_2013.pdf
sprintajte i ispunjenu donesite sa sobom na prijave... nadam se, da če tako sve iči mnogo brže.

Grega X: poruka promijenjena dana: Sri Stu 20, 2013 12:51 pm; prepravljeno ukupno 3 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Antun Janković

Član od: 04 Kol 2008
Mjesto: Swansea
PorukaUpisano: Čet Lis 31, 2013 8:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Možeš li mi, molim te, pojasniti kategoriju L5/L6? Nisam siguran da sam točno razumio, a čini mi se interesantna...
Low
Gazda
Član od: 16 Ožu 2006
PorukaUpisano: Čet Lis 31, 2013 9:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

to sam ceko cijelu godinu
uvijek je lijepo doc u ljubljanu Very Happy

PorukaUpisano: Čet Lis 31, 2013 11:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Antun Janković Napisao/la:
Možeš li mi, molim te, pojasniti kategoriju L5/L6? Nisam siguran da sam točno razumio, a čini mi se interesantna...

3 makete istog tipa avijona - mjerilo tu ne igra uloge ako su više od dva
(p-51, Me-109 itd)

ili

2 maketi istog aviona u različitom mjerilu. (p-51 v 1/72 i jedan u 48 ili 32)
Natrag na vrh
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pon Stu 25, 2013 7:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Moze jedno pitanje vezano uz natjecanje, samo da ne ulazimo u neke polemike, ovo moje je samo informativno pitanje.

Kad se jedna maketa prijavi npr. u 1/48 jet. (ovo je samo primjer) i s maketom dolazi podloga tipa zelena trava sa daskama i pilot kraj aviona (dakle maketa je prijavljena pod jet , prop ili nes drugo, ne pod vinjete ili diorame), dali u tom slucaju sudci gledaju striktno samo avion ili cijelokupni dojam?

Hvala
Lisec

Član od: 30 Lis 2008
Mjesto: Zaprešić
PorukaUpisano: Pon Stu 25, 2013 8:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Samo avion

iako i ja bolujem od istog problema- prekomplicirane podloge

http://mkgrunf.com/
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
veliko_pile

PorukaUpisano: Pon Stu 25, 2013 9:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lisec Napisao/la:
Samo avion

iako i ja bolujem od istog problema- prekomplicirane podloge

Fala, znam kako ti je...al ponekad sam cuo sudce da pricaju kako podloga spusta ukupni dojam, a drugdje pak dobro napraljena podloga dize dojam , bodove i plasiranje na listi... (ne pricam o Ljubljani nego ovako opcenito).
Lisec

PorukaUpisano: Pon Stu 25, 2013 9:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako su to sudili makete aviona( ili vozila) i komentirali podlogu da utjece na ocijenu makete- onda su to losi suci. Podloga je tu da drzi maketu i nista vise. Doduse to je nekad mana jer se ne moze zaviriti ispod dobro

Natrag na vrh
veliko_pile

PorukaUpisano: Pon Stu 25, 2013 9:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lisec Napisao/la:
Ako su to sudili makete aviona( ili vozila) i komentirali podlogu da utjece na ocijenu makete- onda su to losi suci. Podloga je tu da drzi maketu i nista vise. Doduse to je nekad mana jer se ne moze zaviriti ispod dobro

Istina, ali posto svako natjecanje ima svoja pravila (jer nismo ujedinjeni ispod istih pravila) onda svako moze sudit kako oce...u tome je bit...
Lisec

PorukaUpisano: Pon Stu 25, 2013 10:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Gledaj to ovako- da podloga podize ocijenu, ljudi bi radili diorame...

Natrag na vrh
Grega X

PorukaUpisano: Uto Stu 26, 2013 12:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako je u pitanju samo posloga i recimo jedna figura, to nije diorama... i ocjenjuje se samo avion... podloga nema veze.

Osobno mislim, da bi svaka maketa, koja se donese na natjecanje - izložbu itd, zaslužuje biti na nekakvi podlogi, pa barem to bila daska za sjeckanje mesa.

Ne razumijem neke maketare, koji se trude sa maketom tko zna koliko vremena a onda tu istu maketu baca na komadič papira - prijavnicu. Znam da na nekim izložbama dobiješ podlogu za čas trajanja izložbe.
Natrag na vrh
veliko_pile

PorukaUpisano: Uto Stu 26, 2013 3:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grega X Napisao/la:
Ako je u pitanju samo posloga i recimo jedna figura, to nije diorama... i ocjenjuje se samo avion... podloga nema veze.

Osobno mislim, da bi svaka maketa, koja se donese na natjecanje - izložbu itd, zaslužuje biti na nekakvi podlogi, pa barem to bila daska za sjeckanje mesa.

Ne razumijem neke maketare, koji se trude sa maketom tko zna koliko vremena a onda tu istu maketu baca na komadič papira - prijavnicu. Znam da na nekim izložbama dobiješ podlogu za čas trajanja izložbe.

Istina, ali primjerice ja sam se potrudio jednom i napravio drveni okvir, podloga s pjeskom, plocama i sl, i na jednom natjecanju sam cuo kako sudci pricaju i govore "bas steta, podloga krivi sveukupni dojam"...pa od tada nisam ni uzeo podlogu vise....
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Stu 26, 2013 4:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grega X Napisao/la:

U potpunosti se slažem!
Osim toga, kad je maketa pričvršćena za podlogu, puno ju je lakše tranportirati, a sucima ju je lakše suditi, jer je uvijek rizično hvatati maketu za krila ili trup-uvijek postoji šansa da se usput nešto slomije...

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Klubovi, natjecanja, najave, izložbe Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma