Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Grega X
 | | Član od: 09 Stu 2005 | | Poruke: 1058 | |
|
Upisano: Čet Lis 31, 2013 7:42 pm Naslov poruke: 20. Otvoreno državno prvenstvo, Ljubljana, 23.11.2013 |
|
|
Vabljeni kolegi na okruglo 20!
Prijavnicu možete skinuti sa ovog linka https://www.dropbox.com/s/2d957zlcdeyyb1r/prijavnica_2013.pdf
sprintajte i ispunjenu donesite sa sobom na prijave... nadam se, da če tako sve iči mnogo brže.
Grega X: poruka promijenjena dana: Sri Stu 20, 2013 12:51 pm; prepravljeno ukupno 3 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
 | | Član od: 04 Kol 2008 | | Poruke: 2300 | | Mjesto: Swansea |
|
Upisano: Čet Lis 31, 2013 8:51 pm Naslov poruke: |
|
|
Možeš li mi, molim te, pojasniti kategoriju L5/L6? Nisam siguran da sam točno razumio, a čini mi se interesantna... _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5159 | |
|
Upisano: Čet Lis 31, 2013 9:32 pm Naslov poruke: |
|
|
to sam ceko cijelu godinu
uvijek je lijepo doc u ljubljanu  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grega X
|
Upisano: Čet Lis 31, 2013 11:01 pm Naslov poruke: |
|
|
| Antun Janković Napisao/la: | | Možeš li mi, molim te, pojasniti kategoriju L5/L6? Nisam siguran da sam točno razumio, a čini mi se interesantna... |
3 makete istog tipa avijona - mjerilo tu ne igra uloge ako su više od dva
(p-51, Me-109 itd)
ili
2 maketi istog aviona u različitom mjerilu. (p-51 v 1/72 i jedan u 48 ili 32) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pon Stu 25, 2013 7:52 pm Naslov poruke: |
|
|
Moze jedno pitanje vezano uz natjecanje, samo da ne ulazimo u neke polemike, ovo moje je samo informativno pitanje.
Kad se jedna maketa prijavi npr. u 1/48 jet. (ovo je samo primjer) i s maketom dolazi podloga tipa zelena trava sa daskama i pilot kraj aviona (dakle maketa je prijavljena pod jet , prop ili nes drugo, ne pod vinjete ili diorame), dali u tom slucaju sudci gledaju striktno samo avion ili cijelokupni dojam?
Hvala _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lisec
 | | Član od: 30 Lis 2008 | | Poruke: 1199 | | Mjesto: Zaprešić |
|
Upisano: Pon Stu 25, 2013 8:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Samo avion
iako i ja bolujem od istog problema- prekomplicirane podloge _________________ Matija
http://mkgrunf.com/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Pon Stu 25, 2013 9:08 pm Naslov poruke: |
|
|
| Lisec Napisao/la: | Samo avion
iako i ja bolujem od istog problema- prekomplicirane podloge |
Fala, znam kako ti je...al ponekad sam cuo sudce da pricaju kako podloga spusta ukupni dojam, a drugdje pak dobro napraljena podloga dize dojam , bodove i plasiranje na listi... (ne pricam o Ljubljani nego ovako opcenito). _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lisec
|
Upisano: Pon Stu 25, 2013 9:39 pm Naslov poruke: |
|
|
Ako su to sudili makete aviona( ili vozila) i komentirali podlogu da utjece na ocijenu makete- onda su to losi suci. Podloga je tu da drzi maketu i nista vise. Doduse to je nekad mana jer se ne moze zaviriti ispod dobro _________________ Matija
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Pon Stu 25, 2013 9:51 pm Naslov poruke: |
|
|
| Lisec Napisao/la: | | Ako su to sudili makete aviona( ili vozila) i komentirali podlogu da utjece na ocijenu makete- onda su to losi suci. Podloga je tu da drzi maketu i nista vise. Doduse to je nekad mana jer se ne moze zaviriti ispod dobro |
Istina, ali posto svako natjecanje ima svoja pravila (jer nismo ujedinjeni ispod istih pravila) onda svako moze sudit kako oce...u tome je bit... _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lisec
|
Upisano: Pon Stu 25, 2013 10:01 pm Naslov poruke: |
|
|
Gledaj to ovako- da podloga podize ocijenu, ljudi bi radili diorame... _________________ Matija
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grega X
|
Upisano: Uto Stu 26, 2013 12:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Ako je u pitanju samo posloga i recimo jedna figura, to nije diorama... i ocjenjuje se samo avion... podloga nema veze.
Osobno mislim, da bi svaka maketa, koja se donese na natjecanje - izložbu itd, zaslužuje biti na nekakvi podlogi, pa barem to bila daska za sjeckanje mesa.
Ne razumijem neke maketare, koji se trude sa maketom tko zna koliko vremena a onda tu istu maketu baca na komadič papira - prijavnicu. Znam da na nekim izložbama dobiješ podlogu za čas trajanja izložbe. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Uto Stu 26, 2013 3:51 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grega X Napisao/la: | Ako je u pitanju samo posloga i recimo jedna figura, to nije diorama... i ocjenjuje se samo avion... podloga nema veze.
Osobno mislim, da bi svaka maketa, koja se donese na natjecanje - izložbu itd, zaslužuje biti na nekakvi podlogi, pa barem to bila daska za sjeckanje mesa.
Ne razumijem neke maketare, koji se trude sa maketom tko zna koliko vremena a onda tu istu maketu baca na komadič papira - prijavnicu. Znam da na nekim izložbama dobiješ podlogu za čas trajanja izložbe. |
Istina, ali primjerice ja sam se potrudio jednom i napravio drveni okvir, podloga s pjeskom, plocama i sl, i na jednom natjecanju sam cuo kako sudci pricaju i govore "bas steta, podloga krivi sveukupni dojam"...pa od tada nisam ni uzeo podlogu vise.... _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Stu 26, 2013 4:29 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grega X Napisao/la: | Ako je u pitanju samo posloga i recimo jedna figura, to nije diorama... i ocjenjuje se samo avion... podloga nema veze.
Ne razumijem neke maketare, koji se trude sa maketom tko zna koliko vremena a onda tu istu maketu baca na komadič papira - prijavnicu. Znam da na nekim izložbama dobiješ podlogu za čas trajanja izložbe. | U potpunosti se slažem!
Osim toga, kad je maketa pričvršćena za podlogu, puno ju je lakše tranportirati, a sucima ju je lakše suditi, jer je uvijek rizično hvatati maketu za krila ili trup-uvijek postoji šansa da se usput nešto slomije... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|