Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| DarkoB
 | Član od: 08 Ruj 2009 | Poruke: 124 | Mjesto: sl. i kr. grad Varaždin |
|
Upisano: Uto Stu 19, 2013 12:41 pm Naslov poruke: MiG-21bis tražim fotke |
|
|
Molim ako netko zna za neki walkaround MiG-21bis JRV, ili HRZ prije maskirnog bojanja, u sivoj boji.
Radim profile naših migova pa mi trebaju pozicije i tekst jugo servisnih natpisa na naša prva tri miga (101,102 i 103)
Hvala unaprijed!!! _________________ http://warasdinerart.wordpress.com
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
 | Član od: 03 Svi 2006 | Poruke: 844 | |
|
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Timmy Administrator
 | Član od: 16 Stu 2005 | Poruke: 2272 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Stu 19, 2013 1:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Sugeriram da se izbjegne oslanjanje na Begemot upute za servisne natpise jer nemaju veze s ničim, pogotovo pozicije natpisa koje sugeriraju na profilima koji su po njima identični za lijevu i desnu stranu aviona, a i taj njihov raspored se ni najmanje ne podudara s rasporedom oznaka na 101, 102 i 103. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | Član od: 17 Lis 2007 | Poruke: 3151 | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Uto Stu 19, 2013 2:00 pm Naslov poruke: |
|
|
Opet dolazimo do onih tema od prije, dok je Reaper bio sa nama.... te svete slike su kao sveta krava. Jednostavno nema slika i dobro. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| vojo
 | Član od: 16 Kol 2006 | Poruke: 1452 | Mjesto: Krk |
|
Upisano: Uto Stu 19, 2013 6:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Ne znam dali može pomoći, ali -
kao prvo da razjasnim da ja (nažalost) isto tako nemam slikan kompletan avion - tu i tamo se vidi neki natpis (stencil) ali mislim da to nije od neke veće koristi.
Ali sam mislio drugo - ja sumnjam da su naši mjenjali stencile nakon prebjega aviona iz JNA/JRV, pa zaključujem da su natpisi identični ondašnjim JRV Migovima.
E, a ima jedna osoba koju sam sreo na Brniku na aeromitingu (ne sjećam se dali 1986 ili 1989.) i to tako da sam tu osobu našao kako prepisuje sve stencile sa Miga-21. Ja sam toj osobi prišao (nismo se poznavali) i rekao - dobar dan - vi ste sigurno maketar jer jedino maketari rade to što vi radite .... i tako smo se upoznali.
Ta osoba je Mitja Maruško. E sad, dali on još ima taj svoj spisak stencila Miga, ne znam, ali moža bi ga vrijedilo pitati ....
Vojo |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| vojo
 | Član od: 16 Kol 2006 | Poruke: 1452 | Mjesto: Krk |
|
Upisano: Uto Stu 19, 2013 6:12 pm Naslov poruke: |
|
|
Eee, da, sjetio sam se još nečega -
Isto tako od jednog dragog kolege (koji je sad u Australiji) imam sve stencile nacrtane (položaj) ali za Mig-21M (br. 818), ali ne piše koji su stencili tj. što piše u stvarnosti - samo položaj, boja i ostpilike izgled .... sad dali to nešto pomaže ....
Vojo  |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| DarkoB
|
Upisano: Sri Stu 20, 2013 2:20 am Naslov poruke: |
|
|
Hvala svima na pomoći i odgovorima, nadao sam se da možda postoji "bezbolniji" način kopiranja stencila, no nije problem...
Već neko vrijeme radim na izradi template-a za migove HRZ-a i prepisivanje sa različitih fotki će mi dobro doći kao lagani odmor od crtanja.
Trenutačno je crtež u ovoj fazi, preostaju još samo sitnice na trupu i stencili na migu i njegovom naoružanju.
Dalje idem na istraživanje kamuflaža kasnijih migova po brojevima
Velika mi je želja nacrtati sve naše migove. Znam da će potrajat, ali se nadam da će biti vrijedno truda.
 _________________ http://warasdinerart.wordpress.com
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Mirko S. Zlikovski
 | Član od: 25 Ožu 2008 | Poruke: 422 | |
|
Upisano: Sri Stu 20, 2013 9:46 am Naslov poruke: |
|
|
Odličan crtež i hvalevrijedan projekt.
Ali "nosačom"?!? Molim te ispravi to. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| DarkoB
|
Upisano: Sri Stu 20, 2013 11:18 am Naslov poruke: |
|
|
Mirko S. Zlikovski Napisao/la: | Odličan crtež i hvalevrijedan projekt.
Ali "nosačom"?!? Molim te ispravi to. |
Ah, to. To mi je samo pomoćni crtež za internu uporabu, a na kojem su nazivi pisani starokajkavskim izričajem Čisti copy-paste na crtež miga.
No, či baš smeta, bum to mam zrihtal  _________________ http://warasdinerart.wordpress.com
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Timmy Administrator
 | Član od: 16 Stu 2005 | Poruke: 2272 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Stu 20, 2013 1:39 pm Naslov poruke: |
|
|
Koji bi to MiG trebao biti na crtežu? S obzirom da ima RSBN antene, jedino 101 ili 103, a budući da ima viteza onda 103 ali pozicija viteza na nosu je kriva tj. treba biti smješten još lijevo uz završetak zadebljanja na kojem je senzor napadnog kuta. Također fali RSBN antena i ispod nosa kad je već i na repu. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| DarkoB
|
Upisano: Sri Stu 20, 2013 2:56 pm Naslov poruke: |
|
|
Timmy Napisao/la: | Koji bi to MiG trebao biti na crtežu? S obzirom da ima RSBN antene, jedino 101 ili 103, a budući da ima viteza onda 103 ali pozicija viteza na nosu je kriva tj. treba biti smješten još lijevo uz završetak zadebljanja na kojem je senzor napadnog kuta. Također fali RSBN antena i ispod nosa kad je već i na repu. |
U pravu si Timmy, nije ni jedan od njih, ali su u biti svi.
Riječ je o template-u na kojem jednostavno jednim klikom u photoshopu mogu dodavati ili oduzimati elemente, a upravo zbog toga na crtežu nema nosne antene RSBN. Zaboravljivost
Nakon stencila, slijedi izrada tri različita crteža (RSBN, različite oznake, različiti weathering, različita konfiguracija naoružanja, i sl.) _________________ http://warasdinerart.wordpress.com
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| DarkoB
|
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | Član od: 09 Velj 2012 | Poruke: 4097 | |
|
Upisano: Pet Pro 06, 2013 10:34 am Naslov poruke: |
|
|
jedno pitanje - si siguran da je ova gornja linija nosa takva??ili sam ja ostario pa pokvario oci???  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | Član od: 13 Pro 2006 | Poruke: 4898 | Mjesto: Split |
|
|
Natrag na vrh |
|
 |
| DarkoB
|
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|