Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Špar
 | | Član od: 25 Lis 2013 | | Poruke: 87 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Čet Stu 14, 2013 12:04 pm Naslov poruke: Školski brod "Jadran" |
|
|
ŠB "Jadran počeo sam raditi 2012, dosta je zahtjevan a nacrt nije baš najtočniji pa ima dosta problema u radu.
Evo nekoliko slika dosadašnjeg uradka:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Roland
 | | Član od: 11 Kol 2013 | | Poruke: 404 | | Mjesto: Opatija |
|
Upisano: Uto Stu 19, 2013 3:59 pm Naslov poruke: |
|
|
AJDE IDEMO!!!!
gdje je zapelo idemo radit u istom smo omjeru pa možemo zajedničkim snagama riješavat probleme...
VIRIBUS UNITIS
pozdrav Roland _________________ pozdrav ROLAND |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Špar
|
Upisano: Pet Stu 22, 2013 12:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Zapelo je u onom dijelu kojeg je Roland riješio na početku,plastificiranjem trupa.Pucanje boje.Jedino moguće rješenje bilo bi oblačenje trupa sa limom a što je za mene pretežak zadatak.Brod je inaće oobojan akrilnom bojom u s
preju.Ima li Roland možda ideju kako to sanirati ili rješiti.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Roland
|
Upisano: Pet Stu 22, 2013 1:53 pm Naslov poruke: |
|
|
nije stvar u boji nego se drvo suši kao i kod pravoga broda zato ja oblačim ili višeslojno ili laminiram epoxy smolom...
jedino rijesenje sve prebrusit i stavit 2k šprickit pa ponovno farbat _________________ pozdrav ROLAND |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Minolovac 161
 | | Član od: 16 Stu 2009 | | Poruke: 1144 | | Mjesto: Bestovje /Sv, Nedelja/ |
|
Upisano: Pet Stu 22, 2013 5:21 pm Naslov poruke: |
|
|
| Probaj ga presvući tankim slojem dvokomponentnog autokita. Drvo uvijek radi, ali ga možeš ukočiti debljim slojem drvofixa iznutra i nemoj ga sušiti na povišenoj temperaturi. Drvo je osjetljivo i na promjenu vlage, zato ga je dobro nećim impregnirati (firnajs ili sl.) To su ti sve stare metode, ali i ti radiš na stari način. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2milimetra
| | Član od: 26 Sij 2011 | | Poruke: 142 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Pet Stu 22, 2013 9:56 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ja sam to riješavao na način da iznutra premažem drvofixom kojega "armam" sa gazom - zavojem nešto kao armirana žica u betonu. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Špar
|
Upisano: Sri Sij 01, 2014 12:25 pm Naslov poruke: |
|
|
Poštovani brodomaketari
Kako sam zapeo sa izradom makete,to ne znači da ne mogu svim maketarima svih kategorija zaželjeti uspješnu 2014 godinu sa što više maketa,savjeta i druženja.Vaš špar  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Roland
|
Upisano: Čet Sij 02, 2014 2:18 pm Naslov poruke: |
|
|
hvala također gosp. Špar nadam se da će krenut i Jadran u novoj godini... _________________ pozdrav ROLAND |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Špar
|
Upisano: Sub Sij 04, 2014 3:34 pm Naslov poruke: |
|
|
I ja se nadam,jer kako se kaže u nadi je spas i ona posljednja umire-Navigare nesese est.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Špar
|
Upisano: Ned Ruj 10, 2017 1:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Nastavak radova na Jadranu, riješeno pucanje boje i postavljanje manevarske palube. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| stari
| | Član od: 12 Lip 2012 | | Poruke: 304 | | Mjesto: Kastav |
|
Upisano: Ned Ruj 10, 2017 6:05 pm Naslov poruke: |
|
|
| Vidim da ti ide dobro, čist i uredan rad. Ja isto radim Jadran po TD Pula, ali sam prebacio u 1:100. Do sada sam opremo palube i učio grešku. Pramac je uži nego paluba, tako da sam morao prilagođavati širinu pramčane palube prema širini trupa. Sada mi izgleda dosta natrpano( bitve, oprema za sidrene lance itd). Provjeravao sam nacrt i ustanovio da su rebra 1,2 i 3 uža u gornjem palubom dijelu. Jesi li ti imao takav problem? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|