Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

nagradni GB - Aces of WWI - sponsored by Hobby-Store.net
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
tole

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Ned Stu 03, 2013 5:45 pm    Naslov poruke: nagradni GB - Aces of WWI - sponsored by Hobby-Store.net Citiraj ovaj komentar

Pošto je sljedeće godine 100 godina od početka WWI predlažem jedan tematski GB - WWI Aces. Potaknut sam posjetom Mulleru jer sam vidio da ima nekoliko malih 1:72 aviončića i svaki ima oznake nekog asa.

Ja sam si kupio Nieuport N.28 kojeg je vozio Eddie Rickenbacker - pa ako ovo zaživi ću s njim sudjelovati u GB.

Eto, ako netko ima ideje, prijedloge i sl....

Pozdrav

Tole

Group build - metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Stu 06, 2013 1:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Obavezno se pridružujem. Predlažem da GB uključuje sva mjerila-jedini uvjet je da je avion od asa iz ww1. Bdw., moja omiljena tema... Cool
GB bi mogli započeti kad se skupi bar 5 zainteresirana maketara, a trajanje bi moglo biti do CK sljedeće godine-najavljena je specijalna kategorija WW1 aviona na natjecanju, pa će se tako osigurati i da na stolu bude puno maketa. Osobno bi mogao, za početak, prijaviti Fokker Dr.I od Crvenog baruna-već duže vrijeme me kopka napraviti maketu od Eduarda 1/48, pa mi ovo može biti motivacija. Very Happy Već je jednom započeo sličan GB prije koju godinu, ali nije saživio. Nadam se da će ovaj put biti inspirativniji obzirom na godišnjicu.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
josipww2

Član od: 04 Lis 2009
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Sri Stu 06, 2013 2:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

I ja bi se prikljucija.imam zelju napravit jedan ww1 avioncic za godisnjicu.jos nemam ni jednu maketu koja predstavlja taj period tako da mi je to dosta nepoznato.grunfe,bi li vam bio problem ako bi vas preko pp-a kontaktirao vezano za szavjete oko maketa,jer mislim da znate dosta o tome?
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Sri Stu 06, 2013 4:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

josipww2 Napisao/la:
I ja bi se prikljucija.imam zelju napravit jedan ww1 avioncic za godisnjicu.jos nemam ni jednu maketu koja predstavlja taj period tako da mi je to dosta nepoznato.grunfe,bi li vam bio problem ako bi vas preko pp-a kontaktirao vezano za szavjete oko maketa,jer mislim da znate dosta o tome?
Nema problema, samo pitaj. Very Happy

Nego šta je sa ostalima? Ajde ljudi-probajmo sad kad je godišnjica početka ww1, pa da GB uspije. Inače, imam priličnu dokumentaciju vezanu za temu, pa ako nekome treba fotka, savjet i sl. neka samo pita. Wink

Natrag na vrh
potez XXV

Član od: 03 Svi 2006
PorukaUpisano: Sri Stu 06, 2013 5:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja se ukljucujem. Svatko otvara svoju temu u "projektima u radu" ili cemo dobit posebni podforum/rubriku/ temu sto vec?
Natrag na vrh
jak

Član od: 23 Ožu 2010
Mjesto: Tetovo, Makedonija
PorukaUpisano: Sri Stu 06, 2013 11:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

I ja bi se prikljucio u kampanju. Ako je rok do CK, meni je tamam. Ne garantujem da cu biti prisutan na natjecaj, ali rad bice na forumu Smile Svakako neki avioncic u 1/72.
Natrag na vrh
noname

Član od: 24 Stu 2009
Mjesto: kod Rudi-a i Bobi-a
PorukaUpisano: Čet Stu 07, 2013 9:02 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Prikljucujem se također Very Happy

http://www.youtube.com/watch?v=qGyPuey-1Jw
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Čet Stu 07, 2013 10:29 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ima nas dovoljno za započinjanje GB-a, a i svi drugi su pozvani-nije se kasno priključiti naknadno. Teme u radu bi otvarali ovdje na GB dijelu foruma, a dovršene makete,( uz najavu na kraju teme u radu ) bi stavljali u rubriku dovršenih maketa. Tema bi trebala nositi naziv GB WW1 asevi+naziv i mjerilo makete+ nick maketara. Počinjemo tako da otvorimo temu sa fotografijom stanja makete-kutija/spruovi/aftermarketi. Ako je maketa već malo rađena (skidani dijelovi sa stabla, ponešto zaljepljeno) nema veze-ionako se ne natječemo tko prije završi, nego je cilj obilježiti godišnjicu velikog rata sa što više maketa. Very Happy Ako se slažete, možemo početi otvarati teme, čim stignemo poslikati prvu fazu. broj maketa nije ograničen-oni produktivniji mogu probati složiti i 2-3. Wink

Natrag na vrh
tole

PorukaUpisano: Čet Stu 07, 2013 12:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Drago mi je da je zaživjelo! Evo pozivam još jednom ekipu da se pridruži, ima stvarno masa tih aviončića u recimo 1:72 za skroz sitnu lovu, a lagano i bržo se slažu.

Moj Nieuport je već dobrano u radu - za vikend nabacim prve slike.

http://www.youtube.com/watch?v=5ZnZf4Ayb3M

Klikni za razbibrigu....

Natrag na vrh
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Čet Stu 07, 2013 12:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Priključit ću se i ja. Ne znam još s čime, nemam ništa od toga doma na lageru pa ću navratiti do Mullera ovaj vikend. Oni sigurno imaju kojeg Revellovog "asa" na policama! Very Happy
dr. vlado

PorukaUpisano: Pet Stu 08, 2013 7:40 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako me primate ovdje, i ja bi se ukljucio, najvjerojatnije sa nekim K.u.K. asom - Brumowski, Navratil, Linke-Crawford,Arigi ili neko drugi iz te ekipe...
Natrag na vrh
tole

PorukaUpisano: Pet Stu 08, 2013 10:00 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dr. vlado Napisao/la:
Ako me primate ovdje, i ja bi se ukljucio, najvjerojatnije sa nekim K.u.K. asom - Brumowski, Navratil, Linke-Crawford,Arigi ili neko drugi iz te ekipe...

Takva maketa će biti nesvakidašnja poslastica Smile

Natrag na vrh
2851cz

Član od: 11 Lip 2012
Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Sub Stu 09, 2013 12:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Definitivno sam za , priključujem se
Natrag na vrh
Zorro

Član od: 30 Tra 2012
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Ned Stu 10, 2013 4:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo i ja se priključujem sa, već započetim, Rodenovim Albatrosom d2 u 1/72 Smile
Natrag na vrh
0viking0
Moderator
Član od: 17 Lis 2005
Mjesto: Zagreb - Croatia
PorukaUpisano: Uto Stu 12, 2013 2:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja bih se pridružio, ali nemam maketu LOL

Ima li tko za prodati dobru maketu Crvenog baruna ili Rickenbackerovog Spada. Samo mi oni nekak dolaze u obzir? 1/48 naravno... ?

Ako ne... Jel ova maketa valja?

Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed
Stranica 1/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma