Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Kupnja kompresora

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Ripp

Član od: 03 Tra 2010
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Stu 08, 2013 12:28 am    Naslov poruke: Kupnja kompresora Citiraj ovaj komentar

Pozdrav društvo Smile . Trebam savjet oko kupnje kompresora. Naime, kupio sam nedavno AB Vega 600 i trebao bi neki prikladan kompresor za farbanje... znam da na tržištu postoje profi kompresori za maketarstvo al nisam baš pri nekoj većoj lovi i gledao sam ponudu u Bauhausu što mi se čini prihvatljivim po cijeni, pa me zanima jel se više isplati kupiti standardni buđetni bezuljni kompresor, mislim da je oko 24l zapremina spremnika ili onaj mali, kompaktni, koji nema spremnik a s njim se dobiju priključci, crijevo i neki kineski AB... zanima me koliko će taj mali kompresor koji non stop mora drukati airbrush tlakom biti zadovoljavajući, ili pak da kupim onaj veći bučniji, ali sa spremnikom.... inaće slažem makete auta i tenkova. Zahvaljujem na pomoći Wink Wink Razz
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
jasmind

Član od: 17 Kol 2010
PorukaUpisano: Pet Stu 08, 2013 12:39 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kupi onaj od 24l bezuljni, bučni, najjeftinij koji možeš naći. Na njega ugradi kompresor od frižidera. Najbolje za najmanje para.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pet Stu 08, 2013 1:10 am    Naslov poruke: Re: Kupnja kompresora Citiraj ovaj komentar

Ripp Napisao/la:
Pozdrav društvo Smile . Trebam savjet oko kupnje kompresora. Naime, kupio sam nedavno AB Vega 600 i trebao bi neki prikladan kompresor za farbanje... znam da na tržištu postoje profi kompresori za maketarstvo al nisam baš pri nekoj većoj lovi i gledao sam ponudu u Bauhausu što mi se čini prihvatljivim po cijeni, pa me zanima jel se više isplati kupiti standardni buđetni bezuljni kompresor, mislim da je oko 24l zapremina spremnika ili onaj mali, kompaktni, koji nema spremnik a s njim se dobiju priključci, crijevo i neki kineski AB... zanima me koliko će taj mali kompresor koji non stop mora drukati airbrush tlakom biti zadovoljavajući, ili pak da kupim onaj veći bučniji, ali sa spremnikom.... inaće slažem makete auta i tenkova. Zahvaljujem na pomoći Wink Wink Razz

Ako imas mjesta i ako ti ne smeta onaj bucan , uzmi njega, jeftini su, a doci ce ti dobro ne samo za maketarstvo.

Ako si u stanu gdje tisina ti je vazna, onda za pocetak si kupi u Bauhusu onaj mali bez spremnika (oko 900kn). Ja ga imam vec jedno 3 godine i sluzi me dobro.
Jedini problem kod njega je taj sto se grije (posto radi non stop dok farbas). Ima senzor i sklopku, tako da se sam ugasi ako prede odredenu temperaturu, ali ja sam znao s njim farbat i po 45 min i tek onda pustit da se ohladi.

Kupit bucnog i ugradit kompresor frizidera je jos jedna opcija, kako je kolega rekao, ali nije bajna. Posto je to vise manje kucni rad, uvijek postoji sansa da se nesto zezne, nemas garanciju itd itd...
Ripp

Član od: 03 Tra 2010
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Stu 08, 2013 1:18 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma ok, veliko hvala na savjetima, budem još pogledao i odlučio sam sa sobom... malo mi je stiska sa prostorom koji dijelim i bukom, tu bi mi dobrodošao onaj mali bez spremnika, samo me iskreno interesira koliko će taj malo odraditi dobro posao, da mi nepada tlak ispod 1,5 bar-a ili tako negdje.... u svakom slučaju hvala na pomoći Smile Smile
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pet Stu 08, 2013 1:42 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ripp Napisao/la:
Ma ok, veliko hvala na savjetima, budem još pogledao i odlučio sam sa sobom... malo mi je stiska sa prostorom koji dijelim i bukom, tu bi mi dobrodošao onaj mali bez spremnika, samo me iskreno interesira koliko će taj malo odraditi dobro posao, da mi nepada tlak ispod 1,5 bar-a ili tako negdje.... u svakom slučaju hvala na pomoći Smile Smile

Dobar je mali pogotovo za te pare. Pise da moze do 4, ali drzi maksimalno stabilno oko 2 bara...
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma