Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Managarium
 | | Član od: 24 Kol 2012 | | Poruke: 202 | | Mjesto: Koprivnica Đurđevac |
|
Upisano: Sri Kol 21, 2013 11:37 pm Naslov poruke: HZL 1/32 decals |
|
|
Pozdrav
Imam Eduardovog BF-109E-4 1/32. Nakon mojeg istraživanja i svega i svačega kaj sam se mogel dokopati naltih na ovoga od Cvitana Galića
E sad mene zanima, je li je moguće nabaviti decale za njega? Konkretno samo mi treba zeleni 5 i 15(Kroat) / JG52 amblem i ako neko zna, tj. ima možda neku sliku ili shemu kak je bil obojani odozgora (gornji dio krila).
Hvala. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1725 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Čet Kol 22, 2013 8:43 am Naslov poruke: |
|
|
Tihomir Likso je proizvodio dekale u 1/72, 1/48 i 1/32 za ZDNH i HZL. Dobivaju se različiti brojevi i tipovi letećih šahovnica, pa se može napraviti bilo koji HZL messer. Najbolje da kontaktiraš njega.
A što se tiče sheme. Ja bi rekao RLM70, ali nisam siguran. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Managarium
|
Upisano: Pet Kol 23, 2013 11:23 am Naslov poruke: |
|
|
| OK. Hvala. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragisa1956
 | | Član od: 01 Lis 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Kol 27, 2013 1:47 am Naslov poruke: Bf-109 Emil broj "5"-zeleno, prebojan RLM70. |
|
|
Poštovani.
Zanimljivo istraživanje nakon svih dosadašnjih iprikazivanja po knjigama i češkim magazinima:
Sjajnija nova RLM70 preko starije RLM65 sa sjajnom žutom za oznake RLM27 umjesto propisane taktičke žute RLM 04.
Moram pokušati nacrtati svoje viđenje istog zrakoplova lovca "jednoplošnjaka".
Potražite katalog boja u maketarskom dijelu foruma koj sam postavio kao podsjetnik:
http://de.wikipedia.org/wiki/RAL-Farbe
Dobre su usporedbe maketarskih boja:
http://www.ipmsstockholm.org/colorcharts/colorcharts_2.asp
Lijep pozdrav. Dragiša. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Managarium
|
Upisano: Uto Kol 27, 2013 1:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo uspio sam nabaviti decale za njega. Mali ispravak, naime ja sam pomješao malo pilote, ''zeleni 5'' nije od Cvitana Galića nego od Albina Starca. Dragiša, ako sam dobro Vas razumio, taj je avion bio u RLM65 i onda je prefarban cijeli u RLM 70, i ova žuta boja nije RLM 04, nego RLM27?
Hvala, Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|