Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Čet Kol 15, 2013 12:02 am Naslov poruke: T-70; par pitanja. |
|
|
Zna li tko slučajno koje su sve točno razlike između early i late verzije, znam za mantlet, a ostalo nop...
I može pomoć, o kojoj je ovdje verziji riječ?
I isto tako, bojani su kojom točno bojom, russian green?
Nadam se da će se naći netko tko zna,
pozdrav. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barakuda
 | | Član od: 22 Sij 2007 | | Poruke: 2557 | | Mjesto: ST |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
|
Upisano: Čet Kol 15, 2013 6:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Tenks šefe, onda ide ovaj sa slike  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| TISO
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 340 | | Mjesto: Kujnce vojvodina Štajerska |
|
Upisano: Pet Kol 16, 2013 12:45 am Naslov poruke: |
|
|
T-70 early je imao po jedan kamionski motor na gusjenicu koje je bilo nemoguče sinhronizirati pa su crkavali non stop ali tih je bilo jako malo. I večina je povučena iz upotrebe gotovo odmah (isto ko originalnu SU-76 koji je imao istu foru sa motorima). na izgle je simetričan a kupola je okruglasta
Kasniji model je imao dva kamionska motora vezana jedan za drugi postavljena na desnoj strani (zbog čega je nesimetričan) i imao je u imenu M (modificirani) kao T-70M (isto napravljeno sa SU-76M)
Razlike u proizvodnim verzijama kasnijeg modela odnosno T-70M su u naviše vidne u obliku fendera (na prednjoj strani ranije verzije okrugli a sve kasnije serije čoškasti), obliku poklopca šofera (raniji samo slit a srednja i kasnija verzija periskop iako su različitog oblika).
Crtež ranije verzije T-70M (proizvodnja Zavod Br.38 maj-jun 1942 i GAZ septembar-oktobar 1942) sa kratkom istorijom:
http://www.o5m6.de/t_70_early.html
Barakuda ovaj na tvom linku nije baš early nego liči najviše na srednju seriju proizvodenu u fabriki GAZ između novembra 1942 do februara 1943 prema knjizi Frontovaja Ilustracija 05-2006 (laki tenk T-70)
Usput st65uka prema pomenutoj knjizi na tvojoj fotografiji je T-70M u službi komandirske mašine u sklopu 8. samohodne-artilerijske brigade (SU-76M) koja je bila u sklopu Beloruskog fronta i fotografisana 7.februara 1944. Pred tenkom stoji komandir brigade polkovnik I.Ja. Kočin. Bjeli eblem na kupoli i prednjem oklopu je emblem brigade koji je i na samohodkama SU-76M ove brigade (koje imaju oznaku baterije kao mali trougliči ispod emblema). Prema seriji 4 fotografija (druge 3 su u pomenutoj knjizi) i barvnom profilu ovaj T-70M ima nekoliko nestandardnih modifikacija koje treba napraviti u samogradnji:
- iznad levog fendera montirane kutije (vjerovatno radio - vidi se iza pukovnika),
- na desnoj strani na fenderu (prilično izgužvanom) nosi drvo (drvo se vidi i na ovoj fotografiji) i
- na kupoli ima radio antenu (vidi se loše i na ovoj fotografiji) _________________ The most important fluids in aviation are coffe and beer. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
|
Upisano: Pet Kol 16, 2013 10:54 am Naslov poruke: |
|
|
Uh TISO ne znaš koliko si mi pomogao!
Uspio sam pronaći knjigu, i slike , sad mi nije jasno na čemu stoji ono drvo pričvršćeno, tj kako? , a i zanimljivo mi je što ima sajlu ispod njega
A za te kutije - čini mi se da su naknadno dodane jer nemaju winterwash po sebi, to će ići skreč, a i zanimljivo mi je - što bi točno mogla biti ona crna šipka poviše tih kutija, pari se kao da je pričvršćena za kupolu, a i kao da žica ulazi u kupolu.
Pozdrav!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| TISO
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 340 | | Mjesto: Kujnce vojvodina Štajerska |
|
Upisano: Sub Kol 17, 2013 2:29 pm Naslov poruke: |
|
|
Pričvrščenje onog drva sam i ja gledao i mislim (jer se ne vidi), da je jednostvano užetom privezano na nosače/učvrščivače blatnjaka (one pod kutom sa blatnjaka na trup tenka) i stoji na rubu blatnjaka a sajle su ispod nosača i uvodnika vazduha a ne direkt ispod drveta. Nisam sasvim siguran jer se ne vidi samo pričvrščenje i zamima me kako stvar izgleda sa zadnje strane pored auspuha (meni izgleda da je drvo odsečeno prije auspuha).
Što se tiče one stvari ispred kupole nisam siguran ali kontam, da si u pravu. _________________ The most important fluids in aviation are coffe and beer. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|