Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

TQD Castings, 1/72, TQD-GV2 1944 HITLER YOUTH VOLKSSTURM

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
zzed

Član od: 15 Svi 2009
Mjesto: zg
PorukaUpisano: Sri Lip 05, 2013 5:31 pm    Naslov poruke: TQD Castings, 1/72, TQD-GV2 1944 HITLER YOUTH VOLKSSTURM Citiraj ovaj komentar

Figure koje sačinjavaju ovaj set -

detaljnije -

ovaj gospodin lagano podiže obod, iako može 'glumiti' i salutiranje

stoji na lijepo oblikovanom sanduku sa streljivom
o kojem je streljivu riječ ne piše nigdje

na kapi je lijepo oblikovani WH orao, teško se može vidjeti na fotki

sve figure imaju 'armband' Volkssturm-a

momak/dječak jede nešto iz Kochgeschirr Modell 1931, iliti mess-tina
ne vidi se što je na meniju

ova figura je obojana tako na web-u proizvođača da izgleda kao da na glavi nosi WH M43 Feldmütze, međutim je riječ o kacigi, i to M1938 Luftschutz 'Gladiator' modelu

zasebna stavka je panzerschreck, odlično izveden
kod druge narudžbe htio sam naručiti više panzerschrecka zasebno, nek se nađe, međutim ispalo je da se sve figure u setu zajedno lijevaju, pa tako i 'dimnjak'
nisam imao hrabrosti daviti čovjeka da mi to nekako ipak zasebno iskopira, a spomenuo je i 'copyright', izgleda da neki dio zarade od svakog odljeva ide i sculptoru
šteta da se takve stvarčice ne prodaju odvojeno

kaciga -

usporedba s figurama drugih proizvođača -

Pegasus hobbies 'Germans in Berlin'

Pegasus hobbies Waffen ekipa

Preiser 'German Infantry Dismounting' -

Zvezda 'German Infantry Platoon' -

usporedba Esci i Zvezda -

zajedničke fotografije za kraj -

Sve što je rečeno u prethodnoj recenziji, vrijedi i za ovaj set.

Ocjena - pravi dragulj u Vašoj kolekcionarskoj kruni. Izvrsno za dioramu/vinjetu/wargaming/vitrinu s temom Berlin '45

do idućeg izviješća, srdačan pozdrav
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
nono_zg

Član od: 27 Pro 2010
PorukaUpisano: Sri Lip 05, 2013 5:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

kao prvo zahvalio bi ti na trudu da nam približiš 1/72 figure, nadam se da ćeš nekoga preobraziti da počne i te figure raditit.

Ono što mi je odlično to što nisu neke klasične poze koje se pa ajmo reci samo ponavljaju kod plastičnih setova.
Kako si rekao figure traže neku dioramu sa temom Berlina.

Nestrpljivo cekam ostale recenzije.
Natrag na vrh
Kekso

Član od: 18 Lip 2011
Mjesto: Bjelovar
PorukaUpisano: Sri Lip 05, 2013 7:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlična recenzija, hvala Dva prsta gore
Natrag na vrh
zzed

PorukaUpisano: Sri Lip 05, 2013 8:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

veseli me oduševljenje maketarskih masa Smile

nastaviti ću pojačanim naporima
Natrag na vrh
nono_zg

Član od: 27 Pro 2010
PorukaUpisano: Sri Lip 05, 2013 9:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

daj mi reci dal je do slike ili mu je stvarno glava od punjenja zapanzerschrecka ukoso.

Nadam se da cu vidjeti i koji tvoj rad. Po ovim figurama kaj si stavio za usporedbu farbanje ti je odlično.
Natrag na vrh
zzed

PorukaUpisano: Sri Lip 05, 2013 10:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dobro si primijetio, glava projektila je doista ukošena
na samoj figuri to ne izgleda strašno, i jedna je od par anomalija koje sam vidio na 30-ak figura

metal je pretvrd za ispravljanje manjim kliještima i sl., no eventualno bi se to tako i dalo riješiti zagrijavanjem u kipućoj vodi
pretpostavljam da bi se nakon držanja s kliještima do 2 minute uspio metal malko zagrijati i da bi takva operacija ravnanja uspjela

tako se ravna oružje i kod plastičnih figura, samo na otprilike 60-ak stupnjeva, i držanjem nekih 10 sekundi
ja u takvim slučajevima zagrijem vodu u staklenoj šalici za kavu u mikrovalnoj na 2 minute, pa onda taj djelić plastike uronim držeći figuru s mini kliještima

varijanta 2 je rezanje na tom dijelu i opet spajanje green stuff-om ili ProCreate-om tako da bude ravno

postoji još i varijanta 3, držanje tog dijela iznad vatre na plinskom kolu prije ravnanja, no nadam se da to neću morati isprobavati

vidio sam dosta mastera na web-u i jasno mi je da to nije greška T. Bousteda
masteri izgledaju stvarno jednostavno i krhko, i bez greške
Mark daje nekom drugom izradu kalupa, i mislim da je tu došlo do greške jer se master u tom djeliću savinuo

figure koje sam stavio za usporedbu nisu gotove

na neko vrijeme sam bojanje stavio 'ad acta', ali planiram s novim žarom uhvatiti se baš nečega iz ove serije
plan mi je staviti revell anthracite kao primer u tankom sloju, pa onda sve u bijelu boju kako bi kasnije prave boje došle maksimalno do izražaja, bez ikakvog laka na kraju

vidim da još nešto nisam napravio kako valja u 'recenziji' - 'zapovjednik' nije slikan s druge bočne strane, pa se ne vidi koje oružje nosi
u pitanju je Sturmgewehr 44, odlične izrade, vide se svi detalji

sutra ću slikati pa dodati ovdje

pozdrav
Natrag na vrh
zzed

PorukaUpisano: Čet Lip 06, 2013 2:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

evo slika Sturmgewehr-a 44

općenito slike nisu sjajne, u Zagrebu je zadnjih dana oblačno, tu i tamo proviri malo sunca, a i slikam mobitelom jer nemam odgovarajući fotoaparat
iskreno ni ne trudim se previše oko slika, jer bi to značilo uzimanje stotina fotografija pa zamoran proces selekcije, a i ovako mi je više nego dosta uploada na web Wink

dakle, koliko se može iz ovoga uopće vidjeti

svi set-ovi dolaze u ovakvoj vrećici

a sve zajedno u manjoj kutiji

figure su bile dobro zaštićene najlonom sa zračnim jastucima u kutiji

sadržaj

drugu pošiljku očekujem idući tjedan, jer sam tražio nešto čega više nije bilo na lageru, pa je bilo potrebno odliti taj set

za koji dan slijedi nova recenzija, sutra je tekma sa Škotima pa sam već nervozan, pozdrav iz Zg
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma