Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Jazz
 | | Član od: 06 Svi 2012 | | Poruke: 175 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Pon Jul 01, 2013 4:46 pm Naslov poruke: 1/35 Mk IV Female WWI Heavy Battle Tank |
|
|
Dugo sam dvojio da li da ovu maketu stavim u gotove ili u projekte u radu. Ipak sam odlučiuo ostaviti je u Projektima u radu jer imam neke sitnice za rješiti.
Maketa je Emharova...kupljena je negdje na bespućima e.Baya datira iz 90 godina prošlog stoljeća...
Nema nikakvih dodatnih setova, niti preinaka trenutna razina znanja mi to ne dopušta ( odnosno možda nešto bude ali budem razmislio obzirom da je više manje sve gotovo )
Rađena je u akrilu, Primeri Vallejo ( Black i German Grey )
Dalje se korsitla Tamiya
German Grey + Buff
German Grey + Black
German Grey
Omjeri su odokativna metoda
AK efekti / MiG + grafitna olovka
mig pigmenti
Pigmenti su btw vrlo malo korišteni...čak sam odustao da u ovoj fazi dodajem pigmente na gusjenice.
Dry brush je Vallejo Steel + Gunmetal
Fotke u nastavku
[im g]
[/im g]
[im g]
[/img ]
[i mg][/img]
Pozdrav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kekso
 | | Član od: 18 Lip 2011 | | Poruke: 961 | | Mjesto: Bjelovar |
|
Upisano: Pon Jul 01, 2013 9:21 pm Naslov poruke: |
|
|
WW1 mi je jako zanimljiva tema i neopravdano zapostavljena. Ima dosta zanimljivog oklopa i zrakoplova, ali i figura. No dobro, ljudi rade ono što vole i to treba poštivati. Nadam se da će 100 godišnjica početka WW1 nagodinu potaknuti nas maketare da se malo više posvetimo ovoj temi.
Ovo trabunjam stoga što me je tvoj odličan rad potaknuo na to. Jako lijepo, svaka čast. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| nono_zg
 | | Član od: 27 Pro 2010 | | Poruke: 1489 | |
|
Upisano: Pon Jul 01, 2013 9:22 pm Naslov poruke: |
|
|
| Fali mu neka podloga, kako bi rekli do koljena u blatu. Odličan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Jazz
|
Upisano: Pon Jul 01, 2013 9:45 pm Naslov poruke: |
|
|
| Podloga je u sljedećoj fazi jer je povezana s jednim drugim projektom, to je u biti razlog zašto je nisam htio staviti u gotove radove jer imam nekoliko sitnica za napraviti.... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Jul 02, 2013 10:20 am Naslov poruke: |
|
|
Možda bi mogao riješiti problem gusjenica sa dodavanjem blata u sklopu podloge. Vidim da su relativno loše što se tiče kvalitete proizvođača. Na fotki se vidi (na lijevoj strani) iznad mjesta gdje je naslikana lubanja da je jako loš spoj članaka gusjenica, pa to probaj nekako popraviti i zamaskirati sa blatom. Maketa je inače OK i zanimljiva. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Jazz
|
Upisano: Uto Jul 02, 2013 7:02 pm Naslov poruke: |
|
|
Thx na zapažanju...podloga slijedi sa ovim dodatkom
[img ]
U biti Kekso je iznio jedno vrlo zanimljivo zapažanje...sljedeće godine će biti 100 godišnjica izbijanja 1. svjetskog rata i ja sam u biti pozvan na jedno takvo obilježavanja u Ypres sljedeće godine stoga sam htio ovu maketu pripremiti kao jedan mali homage.
Lp |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ninoslav
 | | Član od: 03 Ožu 2010 | | Poruke: 322 | | Mjesto: Maynooth,Ireland |
|
Upisano: Uto Jul 02, 2013 9:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Obožavam tenkove iz WWI i ovaj tvoj rad je super i jako mi se sviđa i kada napraviš neku dioramu za njega super će izgledat.
Pitanje:gdje se ove dvije figurice mogu nabaviti ako smijem ovdje postaviti pitanje.Tanx! _________________ CCCP
https://www.facebook.com/TanksAndArmouredVehicles |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Jazz
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ninoslav
 | | Član od: 03 Ožu 2010 | | Poruke: 322 | | Mjesto: Maynooth,Ireland |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Brommann
 | | Član od: 05 Velj 2006 | | Poruke: 1130 | | Mjesto: Bukovčak Hügel |
|
Upisano: Čet Jul 04, 2013 2:52 pm Naslov poruke: |
|
|
[quote="Kekso"]WW1 mi je jako zanimljiva tema i neopravdano zapostavljena. [quote]
Polako je krenulo! Meng neki dan izbacio Renault FT u 35-ici.
Vjerojatno dolaze i drugi modeli ...

Brommann: poruka promijenjena dana: Pet Jul 05, 2013 11:57 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragisa1956
 | | Član od: 01 Lis 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Jul 05, 2013 1:33 am Naslov poruke: Zarobljeni romboidni tenkovi poput ove makete. |
|
|
Poštovani.
Čestitam na trudu oko izrade makete do kraja uz vidljive napore.
Bliži se godišnjica početka 1. svjetskog rata, pa je ova maketa dobar podsjetnik. Neobična mi je osnovna boja tenka tamnosiva uz zadržanu britansku oznaku arapski broj u kružnici. Njemci su rabili rimske brojeve.
-Prolistah obje knjižice izdavaća Osprey u kojima su britanski i njemački tenkovi u sukobu. Načelno britanski romboidni tenkovi su bili svjetlo sivi samo za obuku, a osnovna boja im je na ratištu bila propisana zelena ili su bili od strane umjetnika višebojno krinkani prilično zamršenom podjelom boja sivih i smeđih. Njemci su zarobili veći broj gotovo ispravnih britanskih tenkova jer su svojih imali svega 50 izrađenih. Do remonta su iste rabili u zatečenoj osnovnoj boji, a ponekad su dodavali propisane dvije boje mrljasto ili kako već prema viđenim fotografijama koje su saćuvane do danas. Nakon remonta su ti tenkovi navodno obojeni u njemačke propisane boje: temeljna boja pokošene mlade trave-sivkastozelena, uz boju ilovače i smeđu. nadam se da sam dobro zapamtio opisano,a ako netko zna bolje neka napiše podrobnije.
Lijep pozdrav, Dragiša. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|