Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Satić
 | | Član od: 27 Svi 2009 | | Poruke: 407 | |
|
Upisano: Pet Svi 31, 2013 5:52 pm Naslov poruke: M3 SCOUT CAR - D.A.K. 1 :35 - ZVEZDA |
|
|
Pozdrav svima maketarima !
Evo upravo sam prije nekih sat vremena završio maketu M3 Scout car u omjeru 1:35 od Zvezde , pa da i vama pokažem . Dosta truda , dosta muke , pa i određenih problema , ali sve je iza mene i mogu samo reći da se isplatilo . Dok ovo pišem uživam u pogledu na ovaj rad , a evo pogledajte i vi pa procjenite .
 _________________ Radimo makete i zabavljajmo se ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Pierre
 | | Član od: 12 Stu 2008 | | Poruke: 338 | |
|
Upisano: Pet Svi 31, 2013 6:01 pm Naslov poruke: |
|
|
Fenomenalno ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5415 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Svi 31, 2013 7:08 pm Naslov poruke: |
|
|
My like! Dobar mi je osobito čiping. _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Managarium
 | | Član od: 24 Kol 2012 | | Poruke: 202 | | Mjesto: Koprivnica Đurđevac |
|
Upisano: Pet Svi 31, 2013 9:12 pm Naslov poruke: |
|
|
GENIJALNO!!!
Baš obožavam vidjeti da zarobljenu tehniku od neprijatelja. Weathering i chipping su genijalni, pogotovo me se je najviše dojmila prašina na vjetrobranskom staklu! Bravo majstore  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragisa1956
 | | Član od: 01 Lis 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Svi 31, 2013 11:34 pm Naslov poruke: Zanimljiv rad na lijepoj maketi. |
|
|
Poštovani.
Čestitam na do kraja napravljenoj maketi u velikom mjerilu. Fotografije su vrlo dobre i puno pokazuju.
Zanimljiva hipoteza da je dva puta prebojavan Amerikanac s kojim su imali prvi sukob tek nakon "Operacije baklja". Američka vozila su uglavnom bila zelena, ako ih na brodovima nisu obojili u neku mornaričku sivu ili plavičasto-sivu što na Mediteranu nisam viodio na materijalu snimljenom u bojama. Unutrašnjost makete je obojena mimo propisa DAK-WH u Panzergrau boju tj. umjesto u vanjsku krinkanu boju za odozgora otvorena vozila. Bilo bi logično da je barem tkanina na sjedalicama u izvornoj američkoj boji. Boja cerade-krova je za diskusiju jer bi trebala biti američka nekakva tkanina-zelena. Istina jest da se moglo prebojiti istu u neku poželjnu boju. Unutrašnjost može biti ponegdje i udarena ili oguljena u odnosu na vanjštinu nešto umjerenije, a nije. Ubacite neku tipično njemačku opremu u vozilo da ima dublju priću.
Opći dojam je i uz svo ovo moje prigovaranje -vrlo dobar!
P.S. Nadao sam se da bude izrađen slikoviti oklopnjak generala Pattona u Italiji.
Lijep pozdrav, Dragiša. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zorro
 | | Član od: 30 Tra 2012 | | Poruke: 306 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pet Svi 31, 2013 11:57 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ma savršeno! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Satić
|
Upisano: Sub Lip 01, 2013 7:03 am Naslov poruke: Re: Zanimljiv rad na lijepoj maketi. |
|
|
| dragisa1956 Napisao/la: | Poštovani.
Čestitam na do kraja napravljenoj maketi u velikom mjerilu. Fotografije su vrlo dobre i puno pokazuju.
Zanimljiva hipoteza da je dva puta prebojavan Amerikanac s kojim su imali prvi sukob tek nakon "Operacije baklja". Američka vozila su uglavnom bila zelena, ako ih na brodovima nisu obojili u neku mornaričku sivu ili plavičasto-sivu što na Mediteranu nisam viodio na materijalu snimljenom u bojama. Unutrašnjost makete je obojena mimo propisa DAK-WH u Panzergrau boju tj. umjesto u vanjsku krinkanu boju za odozgora otvorena vozila. Bilo bi logično da je barem tkanina na sjedalicama u izvornoj američkoj boji. Boja cerade-krova je za diskusiju jer bi trebala biti američka nekakva tkanina-zelena. Istina jest da se moglo prebojiti istu u neku poželjnu boju. Unutrašnjost može biti ponegdje i udarena ili oguljena u odnosu na vanjštinu nešto umjerenije, a nije. Ubacite neku tipično njemačku opremu u vozilo da ima dublju priću.
P.S. Nadao sam se da bude izrađen slikoviti oklopnjak generala Pattona u Italiji.
Lijep pozdrav, Dragiša. |
Dragiša ,
za fotografije bi se dalo reći tek da su oštre , ali da se iz njih da iščitati realnost makete to sigurno ne ! Fotografije su slikane na radnom stolu pod neonskom lampom , sa fotoaparatom od 600- tinjak kuna , pa stoga niti jedna boja na vozilu nije dobila svoju pravu nijansu . Inače bi se vjerojatno odlučio maketu slikati negdje vani (na dnevnom svjetlu) , ali kako danima lije kiša nije mi palo na pamet .Doljnja boja (ispod sand boje) na vozilu jeste zelena , ma koliko ti vidio neku sivo -plavu . Ako si pratio tijek izrade , onda bi to mogao i znati . Unutrašnjost makete nije Panzergrau , nego isto tako Olive Drab/zelena efektirana i zaprašena sa mjerom . Nadalje , i tkanina cerade je zelena , efektirana i zaprašena pigmentom , ali se zbog gore spomenutog razloga vidi u sasvim nekom drugačijem svjetlu . U konačnici želim reći da u unutrašnjosti ima i ogrbotina i prašine i dr tragova trošenja koji se nevide na snimci . Nekakvu opremu koja će vozilu dati "dublju priču " neču stavljati jer cerada će biti zatvorena , a i nije nužno jer ovo je maketa vozila , a ne opreme . Za konačni sud maketu ipak treba uvijek vidjeti u živo ! _________________ Radimo makete i zabavljajmo se ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Panzerfaust
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 467 | | Mjesto: Reich Istra |
|
Upisano: Sub Lip 01, 2013 7:52 am Naslov poruke: Re: Zanimljiv rad na lijepoj maketi. |
|
|
| dragisa1956 Napisao/la: | Poštovani.
Lijep pozdrav, Dragiša. | Unutrašnjost i sve ostale boje su pogodjene jer ni jedan beute oklop nije bio prebojavan iznutra. samo su se izvana korigirale boje s onim koje su bile pri ruci ... tu je i M3 kao dokaz koji je bio ostao komplet zelen i samo unutar američke zvijezde je bio obojan crni križ. Boju sjedala ne mogu ništa reć jer nisam stručan na tom polju. K_ao ljubitelj beute oklopa meni je super i pošto sam uvjeren da je vrlo autentično napravljen jednog dana ću ga prekopirat  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| fallschimjager
| | Član od: 21 Tra 2008 | | Poruke: 258 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Lip 01, 2013 9:33 am Naslov poruke: |
|
|
Super tema, super izvedba! _________________
CK 2018. NOVI PROSTOR - Žarka Dolinara 9
Betmen, Supermen, Nepismen |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Lip 01, 2013 9:37 am Naslov poruke: |
|
|
Odličan! Sviđa mi se kako izgleda cerada-nije lako postići ovako uvjerljiv efekt. Nadam se da će biti prilike vidjeti maketu uživo... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Lip 01, 2013 10:59 am Naslov poruke: |
|
|
Odlično ti je ispao.
Pratio sam od početka i nadao sam se da češ možda pokušati izraditi novu ceradu. To bi sigurno bio izazov, no slažem se sa ostalima da je i ovako dobro. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5790 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bumble bee Moderator
 | | Član od: 23 Jul 2006 | | Poruke: 979 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Lip 01, 2013 8:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Lijepo izgleda, fino si ga zgulio meni osobno bi barem jedna figura super pasala, ali to je tvoj odabir... _________________ Domagoj Kamenjarin
MK Grunf |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zlikovac
 | | Član od: 10 Stu 2010 | | Poruke: 398 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Satić
|
Upisano: Ned Lip 02, 2013 7:28 am Naslov poruke: |
|
|
| Bumble bee Napisao/la: | Lijepo izgleda, fino si ga zgulio meni osobno bi barem jedna figura super pasala, ali to je tvoj odabir... |
Biti će figura , ali ona tek sad dolazi na red . I ova podloga je stara , od jednog straijeg vozila , tako da je u planu i izrada nove podloge sa nekim detaljima prirodnog okruženja . No o tome kasnije !  _________________ Radimo makete i zabavljajmo se ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|