Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

M3 SCOUT CAR - D.A.K. 1 :35 - ZVEZDA
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Satić

Član od: 27 Svi 2009
PorukaUpisano: Pet Svi 31, 2013 5:52 pm    Naslov poruke: M3 SCOUT CAR - D.A.K. 1 :35 - ZVEZDA Citiraj ovaj komentar

Pozdrav svima maketarima !

Evo upravo sam prije nekih sat vremena završio maketu M3 Scout car u omjeru 1:35 od Zvezde , pa da i vama pokažem . Dosta truda , dosta muke , pa i određenih problema , ali sve je iza mene i mogu samo reći da se isplatilo . Dok ovo pišem uživam u pogledu na ovaj rad , a evo pogledajte i vi pa procjenite .

Pierre

Član od: 12 Stu 2008
PorukaUpisano: Pet Svi 31, 2013 6:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Fenomenalno !
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Svi 31, 2013 7:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

My like! Very Happy Dobar mi je osobito čiping.
Managarium

Član od: 24 Kol 2012
Mjesto: Koprivnica Đurđevac
PorukaUpisano: Pet Svi 31, 2013 9:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

GENIJALNO!!!
Baš obožavam vidjeti da zarobljenu tehniku od neprijatelja. Weathering i chipping su genijalni, pogotovo me se je najviše dojmila prašina na vjetrobranskom staklu! Bravo majstore Dva prsta gore
Natrag na vrh
dragisa1956

Član od: 01 Lis 2009
PorukaUpisano: Pet Svi 31, 2013 11:34 pm    Naslov poruke: Zanimljiv rad na lijepoj maketi. Citiraj ovaj komentar

Poštovani.
Čestitam na do kraja napravljenoj maketi u velikom mjerilu. Fotografije su vrlo dobre i puno pokazuju.
Zanimljiva hipoteza da je dva puta prebojavan Amerikanac s kojim su imali prvi sukob tek nakon "Operacije baklja". Američka vozila su uglavnom bila zelena, ako ih na brodovima nisu obojili u neku mornaričku sivu ili plavičasto-sivu što na Mediteranu nisam viodio na materijalu snimljenom u bojama. Unutrašnjost makete je obojena mimo propisa DAK-WH u Panzergrau boju tj. umjesto u vanjsku krinkanu boju za odozgora otvorena vozila. Bilo bi logično da je barem tkanina na sjedalicama u izvornoj američkoj boji. Boja cerade-krova je za diskusiju jer bi trebala biti američka nekakva tkanina-zelena. Istina jest da se moglo prebojiti istu u neku poželjnu boju. Unutrašnjost može biti ponegdje i udarena ili oguljena u odnosu na vanjštinu nešto umjerenije, a nije. Ubacite neku tipično njemačku opremu u vozilo da ima dublju priću.
Opći dojam je i uz svo ovo moje prigovaranje -vrlo dobar!

P.S. Nadao sam se da bude izrađen slikoviti oklopnjak generala Pattona u Italiji.

Lijep pozdrav, Dragiša.

Član od: 30 Tra 2012
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pet Svi 31, 2013 11:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma savršeno!
Natrag na vrh
Satić

PorukaUpisano: Sub Lip 01, 2013 7:03 am    Naslov poruke: Re: Zanimljiv rad na lijepoj maketi. Citiraj ovaj komentar

dragisa1956 Napisao/la:
Poštovani.
Čestitam na do kraja napravljenoj maketi u velikom mjerilu. Fotografije su vrlo dobre i puno pokazuju.
Zanimljiva hipoteza da je dva puta prebojavan Amerikanac s kojim su imali prvi sukob tek nakon "Operacije baklja". Američka vozila su uglavnom bila zelena, ako ih na brodovima nisu obojili u neku mornaričku sivu ili plavičasto-sivu što na Mediteranu nisam viodio na materijalu snimljenom u bojama. Unutrašnjost makete je obojena mimo propisa DAK-WH u Panzergrau boju tj. umjesto u vanjsku krinkanu boju za odozgora otvorena vozila. Bilo bi logično da je barem tkanina na sjedalicama u izvornoj američkoj boji. Boja cerade-krova je za diskusiju jer bi trebala biti američka nekakva tkanina-zelena. Istina jest da se moglo prebojiti istu u neku poželjnu boju. Unutrašnjost može biti ponegdje i udarena ili oguljena u odnosu na vanjštinu nešto umjerenije, a nije. Ubacite neku tipično njemačku opremu u vozilo da ima dublju priću.

P.S. Nadao sam se da bude izrađen slikoviti oklopnjak generala Pattona u Italiji.

Lijep pozdrav, Dragiša.

Dragiša ,

za fotografije bi se dalo reći tek da su oštre , ali da se iz njih da iščitati realnost makete to sigurno ne ! Fotografije su slikane na radnom stolu pod neonskom lampom , sa fotoaparatom od 600- tinjak kuna , pa stoga niti jedna boja na vozilu nije dobila svoju pravu nijansu . Inače bi se vjerojatno odlučio maketu slikati negdje vani (na dnevnom svjetlu) , ali kako danima lije kiša nije mi palo na pamet .Doljnja boja (ispod sand boje) na vozilu jeste zelena , ma koliko ti vidio neku sivo -plavu . Ako si pratio tijek izrade , onda bi to mogao i znati . Unutrašnjost makete nije Panzergrau , nego isto tako Olive Drab/zelena efektirana i zaprašena sa mjerom . Nadalje , i tkanina cerade je zelena , efektirana i zaprašena pigmentom , ali se zbog gore spomenutog razloga vidi u sasvim nekom drugačijem svjetlu . U konačnici želim reći da u unutrašnjosti ima i ogrbotina i prašine i dr tragova trošenja koji se nevide na snimci . Nekakvu opremu koja će vozilu dati "dublju priču " neču stavljati jer cerada će biti zatvorena , a i nije nužno jer ovo je maketa vozila , a ne opreme . Za konačni sud maketu ipak treba uvijek vidjeti u živo !
Panzerfaust

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Reich Istra
PorukaUpisano: Sub Lip 01, 2013 7:52 am    Naslov poruke: Re: Zanimljiv rad na lijepoj maketi. Citiraj ovaj komentar

dragisa1956 Napisao/la:
Poštovani.

Lijep pozdrav, Dragiša.
Unutrašnjost i sve ostale boje su pogodjene jer ni jedan beute oklop nije bio prebojavan iznutra. samo su se izvana korigirale boje s onim koje su bile pri ruci ... tu je i M3 kao dokaz koji je bio ostao komplet zelen i samo unutar američke zvijezde je bio obojan crni križ. Boju sjedala ne mogu ništa reć jer nisam stručan na tom polju. K_ao ljubitelj beute oklopa meni je super i pošto sam uvjeren da je vrlo autentično napravljen jednog dana ću ga prekopirat Very Happy Very Happy Wink
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
fallschimjager

Član od: 21 Tra 2008
PorukaUpisano: Sub Lip 01, 2013 9:33 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super tema, super izvedba!

CK 2018. NOVI PROSTOR - Žarka Dolinara 9
Betmen, Supermen, Nepismen
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Sub Lip 01, 2013 9:37 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odličan! Very Happy Sviđa mi se kako izgleda cerada-nije lako postići ovako uvjerljiv efekt. Nadam se da će biti prilike vidjeti maketu uživo...

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
tiger
Gost
PorukaUpisano: Sub Lip 01, 2013 10:59 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlično ti je ispao.
Pratio sam od početka i nadao sam se da češ možda pokušati izraditi novu ceradu. To bi sigurno bio izazov, no slažem se sa ostalima da je i ovako dobro.
Natrag na vrh
su27rules

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Sub Lip 01, 2013 1:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jako lipo, svidja mi se!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
Bumble bee
Moderator
Član od: 23 Jul 2006
PorukaUpisano: Sub Lip 01, 2013 8:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lijepo izgleda, fino si ga zgulio Cool meni osobno bi barem jedna figura super pasala, ali to je tvoj odabir...
Zlikovac

Član od: 10 Stu 2010
PorukaUpisano: Sub Lip 01, 2013 8:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo guljenje se i meni svidja, mada me zbunjuje. Ponekad nisam ni sam siguran sta je obojeno, sta je, ako je u uopste bilo, spreja za kosu.
Dobar, dobar, ide to tebi!
Satić

PorukaUpisano: Ned Lip 02, 2013 7:28 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bumble bee Napisao/la:
Lijepo izgleda, fino si ga zgulio Cool meni osobno bi barem jedna figura super pasala, ali to je tvoj odabir...

Biti će figura , ali ona tek sad dolazi na red . I ova podloga je stara , od jednog straijeg vozila , tako da je u planu i izrada nove podloge sa nekim detaljima prirodnog okruženja . No o tome kasnije ! Smile
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma