Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

T-55 1:35 SKIF No.221

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Hurrican

Član od: 28 Lis 2006
Mjesto: CELJE-Slo
PorukaUpisano: Pon Svi 06, 2013 5:21 pm    Naslov poruke: T-55 1:35 SKIF No.221 Citiraj ovaj komentar

Završijo sam svoju prvu 55. Netko mi je rekao,da je ta maketa veoma loša. Ali mislim, da je dobro izpala na kraju. Neznam koliko ima realan oblik kupola, jer nisam poznavalac T-55. Nešto sam sam izradio na maket ,da ima malo ljepši izgled. Na njoj sam prvi put upotrebijo filtre od Miga.

http://maketediori.mojforum.si/maketediori-about373.html
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Pon Svi 06, 2013 5:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ti si posao odradio vrhunski, svaka čast.

Ali posao koji je Skif "odradio"... o Bože moj!!!! Rolling Eyes Glavom u stol

Čuo sam priče o ovoj maketi, al' ovo je prvi put da je vidim sastavljenu... ne mogu vjerovat.

Cekic u glavu
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Pon Svi 06, 2013 5:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja nisam od mm ovamo ili onamo ali rebra na felgama u Skifa su četvrtasta a ne obla, bode oči. Posao je OK, dapače.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
Boris G.

PorukaUpisano: Pon Svi 06, 2013 5:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

P-51 Napisao/la:
Ja nisam od mm ovamo ili onamo ali rebra na felgama u Skifa su četvrtasta a ne obla, bode oči. Posao je OK, dapače.

Pa u tome i jest stvar, nisu samo felge takve nego 90% makete. Maketa je puna oštrih kuteva tamo gdje ih na pravom tenku nema, kao da je projekt rađen po sjećanju i u programu koji crta samo oštre kuteve. Smijanje Smijanje Smijanje Smijanje
Taurus

Član od: 15 Stu 2009
Mjesto: Kutina
PorukaUpisano: Pon Svi 06, 2013 6:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Boris G. Napisao/la:
Ti si posao odradio vrhunski, svaka čast.

Ali posao koji je Skif "odradio"... o Bože moj!!!! Rolling Eyes Glavom u stol

Čuo sam priče o ovoj maketi, al' ovo je prvi put da je vidim sastavljenu... ne mogu vjerovat.

Cekic u glavu

Kolega Iwtcha je svoju "Marinu"radio od Skifa.
Boris G.

PorukaUpisano: Pon Svi 06, 2013 6:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Taurus Napisao/la:

Kolega Iwtcha je svoju "Marinu"radio od Skifa.

Jest, evo pregledao sam stare fotke, Iwtchin je isto Skif... al' to je bilo prije nekoliko godina, tada nisam toliko primjećivao razliku.

Danas nakon stotina pregledanih fotki 55-ice (imam jednu u radu već tri godine, nikako da je dovršim), primjećujem skoro svaki pogrešni kut.
CCCP
Administrator
Član od: 14 Ožu 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Svi 06, 2013 10:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vidio sam par skiffova u živo, nekih odlično odrađenih(poput marine) i nekih malo manje dobrih, i kako god se okrene za svakog skiffa sam imao dojam da je složen od legića Confused Stvarno su zaribali tu maketu, koliko je to uopće stari kalup? Jedina dobra strana skifa je unutrašnjost, koliko sam shvatio to je jedina 55-ica sa unutrašnjošću. Inače odličan rad Wink
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Taurus

Član od: 15 Stu 2009
Mjesto: Kutina
PorukaUpisano: Sri Svi 08, 2013 9:34 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

CCCP Napisao/la:
Vidio sam par skiffova u živo, nekih odlično odrađenih(poput marine) i nekih malo manje dobrih, i kako god se okrene za svakog skiffa sam imao dojam da je složen od legića Confused Stvarno su zaribali tu maketu, koliko je to uopće stari kalup? Jedina dobra strana skifa je unutrašnjost, koliko sam shvatio to je jedina 55-ica sa unutrašnjošću. Inače odličan rad Wink

Da maketa ima unutrašnjost ali netočnu i pomalo predimenzioniranu ali u ovom mjerilu se može dobro doraditi i u samogradnji.
Imam Skifa u pripremi ali se moram dobro dogovorit sa samim sobom što promjeniti ,doraditi ili izraditi.
Što se tiče nepravilnosti (oblina i kuteva,ispupčenja umjesto udubljenja,pogrešnih kotača) ja to pripisujem jednostavnijoj izradi kalupa što je na kraju rezultiralo i manjom cijenom makete koja ima a mnoge druge ne,unutrašnjost,motor i PE set koji je jednoko kvalitetan kao i maketa.
Pozdrav Marijan.
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma