Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Hurrican
 | | Član od: 28 Lis 2006 | | Poruke: 344 | | Mjesto: CELJE-Slo |
|
Upisano: Pon Svi 06, 2013 5:21 pm Naslov poruke: T-55 1:35 SKIF No.221 |
|
|
Završijo sam svoju prvu 55. Netko mi je rekao,da je ta maketa veoma loša. Ali mislim, da je dobro izpala na kraju. Neznam koliko ima realan oblik kupola, jer nisam poznavalac T-55. Nešto sam sam izradio na maket ,da ima malo ljepši izgled. Na njoj sam prvi put upotrebijo filtre od Miga.
 _________________ Hurrican Najlepši avijon WWII
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pon Svi 06, 2013 5:29 pm Naslov poruke: |
|
|
Ti si posao odradio vrhunski, svaka čast.
Ali posao koji je Skif "odradio"... o Bože moj!!!!
Čuo sam priče o ovoj maketi, al' ovo je prvi put da je vidim sastavljenu... ne mogu vjerovat.
 _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3476 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Pon Svi 06, 2013 5:48 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ja nisam od mm ovamo ili onamo ali rebra na felgama u Skifa su četvrtasta a ne obla, bode oči. Posao je OK, dapače. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Pon Svi 06, 2013 5:54 pm Naslov poruke: |
|
|
| P-51 Napisao/la: | | Ja nisam od mm ovamo ili onamo ali rebra na felgama u Skifa su četvrtasta a ne obla, bode oči. Posao je OK, dapače. |
Pa u tome i jest stvar, nisu samo felge takve nego 90% makete. Maketa je puna oštrih kuteva tamo gdje ih na pravom tenku nema, kao da je projekt rađen po sjećanju i u programu koji crta samo oštre kuteve.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Taurus
 | | Član od: 15 Stu 2009 | | Poruke: 583 | | Mjesto: Kutina |
|
Upisano: Pon Svi 06, 2013 6:12 pm Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | Ti si posao odradio vrhunski, svaka čast.
Ali posao koji je Skif "odradio"... o Bože moj!!!!
Čuo sam priče o ovoj maketi, al' ovo je prvi put da je vidim sastavljenu... ne mogu vjerovat.
 |
Kolega Iwtcha je svoju "Marinu"radio od Skifa. _________________ SAMO SU MRTVI VIDJELI KRAJ RATA! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Pon Svi 06, 2013 6:35 pm Naslov poruke: |
|
|
| Taurus Napisao/la: |
Kolega Iwtcha je svoju "Marinu"radio od Skifa. |
Jest, evo pregledao sam stare fotke, Iwtchin je isto Skif... al' to je bilo prije nekoliko godina, tada nisam toliko primjećivao razliku.
Danas nakon stotina pregledanih fotki 55-ice (imam jednu u radu već tri godine, nikako da je dovršim), primjećujem skoro svaki pogrešni kut. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| CCCP Administrator
 | | Član od: 14 Ožu 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Svi 06, 2013 10:16 pm Naslov poruke: |
|
|
Vidio sam par skiffova u živo, nekih odlično odrađenih(poput marine) i nekih malo manje dobrih, i kako god se okrene za svakog skiffa sam imao dojam da je složen od legića Stvarno su zaribali tu maketu, koliko je to uopće stari kalup? Jedina dobra strana skifa je unutrašnjost, koliko sam shvatio to je jedina 55-ica sa unutrašnjošću. Inače odličan rad  _________________ MK David Schwarz
ZMMS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Taurus
 | | Član od: 15 Stu 2009 | | Poruke: 583 | | Mjesto: Kutina |
|
Upisano: Sri Svi 08, 2013 9:34 am Naslov poruke: |
|
|
| CCCP Napisao/la: | Vidio sam par skiffova u živo, nekih odlično odrađenih(poput marine) i nekih malo manje dobrih, i kako god se okrene za svakog skiffa sam imao dojam da je složen od legića Stvarno su zaribali tu maketu, koliko je to uopće stari kalup? Jedina dobra strana skifa je unutrašnjost, koliko sam shvatio to je jedina 55-ica sa unutrašnjošću. Inače odličan rad  |
Da maketa ima unutrašnjost ali netočnu i pomalo predimenzioniranu ali u ovom mjerilu se može dobro doraditi i u samogradnji.
Imam Skifa u pripremi ali se moram dobro dogovorit sa samim sobom što promjeniti ,doraditi ili izraditi.
Što se tiče nepravilnosti (oblina i kuteva,ispupčenja umjesto udubljenja,pogrešnih kotača) ja to pripisujem jednostavnijoj izradi kalupa što je na kraju rezultiralo i manjom cijenom makete koja ima a mnoge druge ne,unutrašnjost,motor i PE set koji je jednoko kvalitetan kao i maketa.
Pozdrav Marijan. _________________ SAMO SU MRTVI VIDJELI KRAJ RATA! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|