Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Pon Tra 29, 2013 5:49 pm Naslov poruke: 1:350 typ VII, typ IX & schnelboot |
|
|
ne bi covjek vjeroval kolko posla a svi stanu na dlan i nemaju vise 0d 30 dijelova...
podmornice su hobby bos, schnellboot se dobi mislim s academijevim Prinz Eugenom
samo malo washa, to je za kolegu, on ne voli hrdju
 _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Brommann
 | | Član od: 05 Velj 2006 | | Poruke: 1130 | | Mjesto: Bukovčak Hügel |
|
Upisano: Uto Tra 30, 2013 7:04 pm Naslov poruke: |
|
|
Jad i čemer!!
Čak niti podloga nije pobojana ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Svi 02, 2013 9:35 am Naslov poruke: |
|
|
Otplavni otvori na podmornicama bi bolje izgledali izbušeni - ili jednostavno wash-ani sa crnom bojom , jer je sitno mjerilo, pa bi bušenje bilo problematično. Schnelboot nije imao crveno dno sa crnom vodenom linijom. Ima takvih tumačenja po starijoj literaturi i za S-Boot i za podmornice, ali bez obzira na atraktivnost, nije točno. Ni cijevi oružja i torpeda nisi obojao... Valjda će naručitelj biti zadovoljan. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Čet Svi 02, 2013 10:35 am Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | Otplavni otvori na podmornicama bi bolje izgledali izbušeni - ili jednostavno wash-ani sa crnom bojom , jer je sitno mjerilo, pa bi bušenje bilo problematično. Schnelboot nije imao crveno dno sa crnom vodenom linijom. Ima takvih tumačenja po starijoj literaturi i za S-Boot i za podmornice, ali bez obzira na atraktivnost, nije točno. Ni cijevi oružja i torpeda nisi obojao... Valjda će naručitelj biti zadovoljan. |
ajmo redom....
1.ak ti ne vidis washane otvore, tu ti ne mogu pomoc
2.Za podmornice se slazem, o tome sam i ja ovdje nasiroko pisao, ali postoji slika torpednih camaca na suhom ( dapace u boji) - i imali su crveno dno, barem neki
3.ako ne vidis da su torpeda obojena, ni tu ti ne mogu pomoc
4.ovo za cijevi stoji, obojil sam naknadno _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Svi 02, 2013 11:16 am Naslov poruke: |
|
|
| Slider Napisao/la: | | Grunf Napisao/la: | | Otplavni otvori na podmornicama bi bolje izgledali izbušeni - ili jednostavno wash-ani sa crnom bojom , jer je sitno mjerilo, pa bi bušenje bilo problematično. Schnelboot nije imao crveno dno sa crnom vodenom linijom. Ima takvih tumačenja po starijoj literaturi i za S-Boot i za podmornice, ali bez obzira na atraktivnost, nije točno. Ni cijevi oružja i torpeda nisi obojao... Valjda će naručitelj biti zadovoljan. |
ajmo redom....
2.Za podmornice se slazem, o tome sam i ja ovdje nasiroko pisao, ali postoji slika torpednih camaca na suhom ( dapace u boji) - i imali su crveno dno, barem neki
4.ovo za cijevi stoji, obojil sam naknadno | ...Vidim samo nekakav vrlo lagani wash koji se nije zadržao u većini otplavnih otvora, pa mislim da bi bolje izgledao malo jači, jer su otplavni otviri vrlo duboke šupljine..
Torpeda nisu bila cijela siva.
S-Boot na suhom u koloru pokazuje dno izguljeno do primera i drva, a ostatak koji liči na vodenu liniju je Schiffsboden grau-tu ima raznih tumačenja. Ima i kolor filmova gdje se vidi da je donja boja Schiffsboden grau, a i na ratnim C/B fotografijama bi se vidjela velika razlika. Kad S-boot glisira, vidi se više od 1/3 prednjeg donjeg dijela, pa bi bilo i nelogično staviti u ratnim uvjetima crvenu zaštitnu boju...samo veće ratne jedinice KM su imale dno bojano u Schiffsboden rot i vodenu liniju Schiffsboden grau (crna boja nije korištena uopće). _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Čet Svi 02, 2013 11:29 am Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | Slider Napisao/la: | | Grunf Napisao/la: | | Otplavni otvori na podmornicama bi bolje izgledali izbušeni - ili jednostavno wash-ani sa crnom bojom , jer je sitno mjerilo, pa bi bušenje bilo problematično. Schnelboot nije imao crveno dno sa crnom vodenom linijom. Ima takvih tumačenja po starijoj literaturi i za S-Boot i za podmornice, ali bez obzira na atraktivnost, nije točno. Ni cijevi oružja i torpeda nisi obojao... Valjda će naručitelj biti zadovoljan. |
ajmo redom....
4.ovo za cijevi stoji, obojil sam naknadno | ...Vidim samo nekakav vrlo lagani wash koji se nije zadržao u većini otplavnih otvora, pa mislim da bi bolje izgledao malo jači, jer su otplavni otviri vrlo duboke šupljine..
Torpeda nisu bila cijela siva.
S-Boot na suhom u koloru pokazuje dno izguljeno do primera i drva, a ostatak koji liči na vodenu liniju je Schiffsboden grau-tu ima raznih tumačenja. Ima i kolor filmova gdje se vidi da je donja boja Schiffsboden grau, a i na ratnim C/B fotografijama bi se vidjela velika razlika. Kad S-boot glisira, vidi se više od 1/3 prednjeg donjeg dijela, pa bi bilo i nelogično staviti u ratnim uvjetima crvenu zaštitnu boju...samo veće ratne jedinice KM su imale dno bojano u Schiffsboden rot i vodenu liniju Schiffsboden grau (crna boja nije korištena uopće). |
ok, sve ove crne naplavne otvore na sedmici ne vidis??
ne vidis da je torpedo dvobojan?
ja bih se zabrionuo....
dno necu komentirat, odvelo bi nas u preduge rasprave a ne da mi se to pisat...
ionak smo se slozili da su moje makete igracke
e da, ona moja tema o t-33 i f86 D- nekak mi je prazna bez tvojih komentara
ajd pogledaj  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Svi 02, 2013 12:25 pm Naslov poruke: |
|
|
Lijepo izgledaju  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Čet Svi 02, 2013 12:41 pm Naslov poruke: |
|
|
Mogu ja malo...!?
Mogu!?
OK!
Slideru, otvori bi trebali biti malo crniji, al' vjerojatno su uživo dovoljno crni.
Svi ovdje imaju nekakve primjedbe na tvoje makete, ja imam jedino primjedbu na tvoje fotke.
Narode, Slider ne zna fotografirati makete i pomirite se s time.
Nema tog washa, ma koliko crn bio koji neće predati bitku sa blicem ili jakom svjetiljkom na udaljenosti od 10-20 cm.
Grunfe:
- torpeda su obojana kako treba, ja vidim da su dvobojna, baš kakva trebaju biti.
- Što se podvodnog dijela tiče, nemam pojma koje su boje korištene ali zar stvarno misliš da bi crvena (tamno crvena zapravo) boja bila odlučujući faktor u razotkrivanju broda koji juri brzinom od 30 čvorova i pri tom baca oko sebe valove ponekad više od samog sebe!?
Proveo sam dovoljno godina na moru i vidio dovoljno brodova raznih veličina i brzina u raznim vremenskim uvjetima i na različitim udaljenostima i vjeruj mi, par kvadratnih metara boje na samom dnu broda uopće ne bi bio odlučujći faktor u primjećivanju i razotkrivanju broda. Po noći prvo što primjetiš je bjelina vala koju brod odbacuje (koje je pojačano svjetlucanjem planktona) a po danu je odlučujći faktor na većim udaljenostima dim i opet pramčani i krmeni val. Crvena podvodna boja već na udaljenosti većoj od par stotina metara u našem oku prestaje bit crvena i stapa se sa okolinom, jer prima na sebe i odsjaj mora, valova, oblaka i sve se te boje u ljudskom oku mješaju u jednu zagasito sivosmeđu boju .
A na udaljenosti manjoj od jedne milje kod ovakvog broda ti ne treba nikakva boja da te upozori. Ako si mu dopustio da ti priđe toliko blizu, vidjet ćeš ga cijeloga ali će biti sasvim svejedno, bit će prekasno. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Čet Svi 02, 2013 12:54 pm Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | Mogu ja malo...!?
Mogu!?
OK!
Narode, Slider ne zna fotografirati makete i pomirite se s time.
. | istina....kolko god se trudio, ne ide pa ne ide
ALI!! kreajem osmog mjeseca dolazi Cannon, pa ce valjda bit nesto bolje fotke( bar se nadam)
uvijek se sjetim Ivtchinog komentara u zagrebu - ''pa hebate , ovo je uzivo nekaj cist drugo'' car !
enivej ajd da bar netko vidi da su torpeda dvobojna
ps. pa ak se ni na predzadnjoj slici ne vidi da su otvori crni, onda bolje da ne iskomentiram....  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Čet Svi 02, 2013 1:25 pm Naslov poruke: |
|
|
| Slider Napisao/la: | | dolazi Cannon |
koji domet? Howitzer ili Mortar?  _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Čet Svi 02, 2013 1:55 pm Naslov poruke: |
|
|
| veliko_pile Napisao/la: | | Slider Napisao/la: | | dolazi Cannon |
koji domet? Howitzer ili Mortar?  |
no dobro, glup sam, caNon  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Svi 02, 2013 5:22 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | ... ali bez obzira na atraktivnost, nije točno. |
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|