Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3205 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Jul 15, 2008 12:05 am Naslov poruke: Shelby Cobra 427 |
|
|
Poshto je formula gotova a i Viper je na dobrom putu, predstavljam svoj novi projekt, ovaj put nesto vise u mom tipicnom stilu:
Da ne bi bilo zabune, radi se o lijevoj maketi, starom Monogramovom kitu street izvedbe legendarne Cobre...
Desna maketa je donor kit na kojem bih ovim putem zelio zahvaliti kolegi sa foruma s nickom gogo, koji mi je ljubazno ustupio svoju propalu maketu...to je trkaca izvedba istog auta sa koje cu iskoristiti neke dijelove poput haube sa hood scoopom, kotaca i felgi te roll-bara...maketa je od Revella i neshto je novija ali su kalupi potpuno isti kao i kod stare Monogramove izvedbe...
A, iako je starija maketa i teze ju je nabaviti, ja sam bash htio street verziju jer se u tom kitu dobije prednji kromani branik kakav zelim ali losije felge i hauba bez scoopa...
No kombinacija oba kita bi trebala ispasti prilicno dobro...barem se tako nadam
Ovo je donor kit u stanju kakvom sam ga dobio:
Od dijelova sa ove slike cu koristiti samo haubu koja je imala prilicno ocitu pukotinu...
Project car sa donor haubom:
Obje karoserije sa zamijenjenim haubama:
A vec sam malo kitao i shmirglao
Uz haubu, sa donor kita cu iskoristiti josh i gume s felgama, roll bar i decale cajgera i Cobrinih bedzeva koje sam uspio spasiti
Origigi zicane felge koje su mi malo pre old-skool za cobru, i sportskije donor felge vech de-kromane Mr. Muscolom
Napravio sam josh par sitnica do sad ali se ovo pretvorilo u poveci post i ne da mi se vise uploadat fotke
Bit ce josh sutra
Pozz _________________

PowerPlant: poruka promijenjena dana: Uto Jul 15, 2008 6:01 pm; prepravljeno ukupno 2 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5148 | |
|
Upisano: Uto Jul 15, 2008 12:17 am Naslov poruke: |
|
|
OK, sad kad ja picim na more na 10 dana ti startas novi build.
e pa necu nist komentirat, iz principa.
sav sam se nafrnjio  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
|
Upisano: Uto Jul 15, 2008 12:19 am Naslov poruke: |
|
|
Pa kaj se sad duris?
Bit ce lijep napredak kad se vratis  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
|
Upisano: Uto Jul 15, 2008 4:11 am Naslov poruke: |
|
|
Evo, mozda ujutro kolega low josh baci oko na forum prije puta pa samo za njega u ovo neljudsko doba postam dosadasnji napredak na Cobri
Prvo, dashboard...uspio sam sa donor kita spasiti vecinu decala cajgera...uz dosta truda i omeksivaca za decale sam sa starog dashboarda skinuo sve osim jednog malog cajgera koji je bio zaliven ljepilom...zatim sam ih pazljivo nanio na novi dash, a preostali cajger lagano drybrushao...vidi se razlika ali iz daljine uopce nije lose i prilicno sam zadovoljan dobivenim:
Dalje, josh malo prilagodbe karoserije za nove dijelove...rupe za roll-bar:
Potom ovalni prednji branik zbog kojeg sam nabavio stariji kit umjesto novog...
Ali da njuska ne zjapi bez veze (moja cura kaze da auto izgleda k'o riba ), napravio sam od rastegnutog sprua vodoravnu precku i dodao grile na one usisnike sa svake strane...
Ovako to izgleda u grubom mokapu
Dvoumim se izmedju Tamiyine Metallic blue ili Humbrolove Baltic blue shto se tiche boje ali, za kraj, ovako bi to nekako trebalo izgledati slozeno
|
 |
| Shmeegy
 | | Član od: 09 Kol 2007 | | Poruke: 1768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Jul 15, 2008 3:17 pm Naslov poruke: |
|
|
Vidi ti njega! onak pogledam shelby cobra 427!! sam gledam ko ko ko, a kad ono ko ce nego power!! e ovaj projekt mi se vec sviđa!!
lijepo, trebo si one felge kopirat pa prodavat u resinu mulcima poput mene, al dobro...
haha matija ode na more... e pa neka mu je! ti namjenro dovrsi cobru u 10 dana! hehe sala, bez zurbe... mora ispast sick... samo naprijed, veselim se updateu, a pogotovo pravoj muscle mashini!!
a sto se tice boje... a neznam nije mi bas... moze proc, ali... mora bit ovaj ali.... a fkt neznam koju bi ja boju stavio kad bi radio cobru, vjerojatno crnu, al ono... tesko tesko!  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Sri Jul 23, 2008 11:22 am Naslov poruke: |
|
|
vratio se ja s mora, kad ono, update.
svidja mi se kako napredujes, polako i smireno, ali sigurno.
meni je osobno crvena boja ko stvorena za ovaj auto, ali ni ova plava ne izgleda lose.
ova preckica na nosu zbilja popravlja dojam, onako ti je i kondor mogo uletit u kiler , ovako samo manji bjeloglavi supovi.
jedva cekam nesto novo.
i mali OT: jeste primjetili kako smo inficirali forum sa ovim starim pilama? od onog amer BO-a svi se nesto trgaju oko ovih jenkija  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Goran
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 1423 | | Mjesto: Jastrebarsko |
|
Upisano: Sri Jul 23, 2008 11:42 am Naslov poruke: |
|
|
Meni osobno jedan od lijepših proizvoda automobilske industrije, pravi Vintage Car, koji k tome jako lijepo napreduje. Ja bi crvenog ako može.  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 3139 | | Mjesto: Zagreb-Lučko |
|
Upisano: Sri Jul 23, 2008 5:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Moj susjed ima takav auto sa Crvettinim motorom ispod haube,složio ga je sam isto kao što mi slažemo makete a ovaj tvoj projekt je mrak. _________________
Visit my page:"MT-Style" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
|
Upisano: Sri Jul 23, 2008 6:02 pm Naslov poruke: |
|
|
^^^
Da, samo njegov je kit-replika...jer ovakvi originalni dodju na stotine tisuca $$$  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 3139 | | Mjesto: Zagreb-Lučko |
|
Upisano: Sri Jul 23, 2008 6:15 pm Naslov poruke: |
|
|
Ali vrlo dobra replika a i nije jeftino takvo kit građenje mada nije ko original.Uglavnom sviđa mi se ova maketa stvarno imaš volje dok ja ljenčarim. _________________
Visit my page:"MT-Style" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Sub Jul 26, 2008 9:32 am Naslov poruke: |
|
|
negooooo, kad ce se slozit srce zvijeri? _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
|
Upisano: Sri Kol 06, 2008 1:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Nije mashina (bit ce skoro ), ali evo neki napredak...zapravo, dilema u vezi boje za Cobru...
Maketa ce biti plave boje 100%, ali pitanje koje
Prvo sam nabavio Humbrolovu Baltic blue koja mi se jako svidjela, ali onda je uletila i Tamiyina dark blue metallic:
Nema veze shto je hauba koju cu koristiti pofarbana u Baltic blue jer, iako toj boji tezim, morat cu haubu ionako shmirglati pa ponovno farbati poshto nije ispalo kako treba...ali ovako za primjer, da se vidi boja...shta kazete jer se ja ne mogu odluciti???
Evo i na autu:
BALTIC BLUE
DARK BLUE METALLIC
Ne znam...mozda Cobru puknem u Baltic blue a dark metallic ostavim za racing Mukija...tamno plava metallic je vise old-skool i pasala bi na klasican auto poput Cobre...uostalom, slicnija je originalnoj Cobrinoj nijansi, ali ova Baltic blue mi ima fenomenalne zrnaste efekte u plavim i srebrnim nijansama (iako se to na fotkine vidi najbolje )
Eto, stvarno ne znam...u svakom slucaju, zanimaju me vasi prijedlozi  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mico
 | | Član od: 15 Stu 2007 | | Poruke: 1468 | | Mjesto: Coventry |
|
Upisano: Sri Kol 06, 2008 2:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Hmmm jako teško! Meni se isto obije sviđaju ali pošto moraš izabrat jednu onda bih se odlučio za prvu, znači za Humbrolovu Baltic Blue. Iako i Tamiyina nije loša samo je možda malo pretamna??
Mah bilo koju češ stavit ispast će fantastično!  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Sri Kol 06, 2008 4:10 pm Naslov poruke: |
|
|
sto vise gledam ovu tamiyinu plavu, sve mi se vise svidja.
ali ipak bi se odlucio za humbrolku, ljepse joj stoji svjetlija nijansa  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Sri Kol 06, 2008 4:25 pm Naslov poruke: |
|
|
ja ću se složiti sa ekipom.Ova Baltic Blue je predobra  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|