Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| mpuky1
 | | Član od: 08 Velj 2012 | | Poruke: 1795 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ožu 18, 2013 5:50 pm Naslov poruke: Dostava paketa putem Tiska u HR |
|
|
Slučajno sam danas uočio na kiosku Tiska da nude novu uslugu slanja paketa. Trenutno imaju promotivnu akciju i slanje paketa je 10 kuna bilo gdje u Hrvatsku. U to je uračunat paket i slanje. To je povoljnije od HP jer kod njih najmanji paket dođe cca 5 kuna + poštarina. Jedina mana ako to uopće mogu reći je da paket šalju na kiosk Tiska najbliži adresi primatelja. Po meni to nije mana nego prednost jer sam svaki paket koji sam dobivao putem HP morao preuzimati u njihovom uredu ili me je poštar još naknadno oženio za 5 kuna ukoliko bi me našao doma. Mislim da bi ovo moglo biti zanimljivo za sve nas koji koristimo "male oglase".
Više o ovoj usluzi pogledajte u sljedećem linku
http://www.tisak.hr/hr-HR/Proizvodi-i-usluge/Tisak-paket.html _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Ožu 18, 2013 6:49 pm Naslov poruke: |
|
|
U teoriji zvuci vrlo dobro.
No jako je lose za drzavu to sto jedna mega-firma pusta monopolisticke pipke u sve pore gospodarstva. Ovim potezom Todoric (ili tko vec..) moze unistiti ostale pruzatelje postanskih usluga na hrvatskom trzistu, moze cak izdrzati i dulji damping od ovog... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Pon Ožu 18, 2013 8:07 pm Naslov poruke: |
|
|
Još malo, pa ćeš na kioscima moć i djecu porađat kako je krenulo. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Pon Ožu 18, 2013 8:10 pm Naslov poruke: |
|
|
| vrsa Napisao/la: | | Još malo, pa ćeš na kioscima moć i djecu porađat kako je krenulo. |
pa ga poslikas ,razvijes slike i posaljes paket rodbini...sve na kiosku..a uspit procitas i knjigu kupljenu na kiosku..pojedes cokoladu, odigras loto i popijes dve kole... _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
|
Upisano: Pon Ožu 18, 2013 8:34 pm Naslov poruke: |
|
|
A šta kada ta ista država sutra proda HP kao i telekomunikacije te kada taj novi gazda spraši 50 % djelatnika na cestu i uzme vanjske koperante/bivše djelatnike koje će vrtiti oko malog prsta (raditi će sa počekom) a sve to uz masnu profit.
U svakom slučaju mač ima dvije strane i ne bi ulazio u daljnje diskusije jer ovo pitanje je jako kompleksno i ima netko u ovoj državi tko mora riješiti taj problem/minimalne plaće/prava radnika, itd.. _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ninoslav
 | | Član od: 03 Ožu 2010 | | Poruke: 322 | | Mjesto: Maynooth,Ireland |
|
Upisano: Pon Ožu 18, 2013 10:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Sve je to ok al ste pitali gdje to šalju?
Sistem je takav:npr.predaš paket na kiosku na Jelačiću i trebaš poslat paket u Osijek.E sad ti trebaš znat koji kiosk u Osijeku i obavijestit primaoca da će na taj i taj kiosk doći tvoj paket.
Jednostavno,zar ne?
Ne šalju pakete na kućnu adresu! _________________ CCCP
https://www.facebook.com/TanksAndArmouredVehicles |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Brommann
 | | Član od: 05 Velj 2006 | | Poruke: 1130 | | Mjesto: Bukovčak Hügel |
|
Upisano: Pon Ožu 18, 2013 10:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Nešto slično postoji duže vrijeme. Npr. ako si nešto naručiš iz Tiskovog web shopa onda ti to besplatno dostave na najbliži kiosk.
Po meni sasvim ok, ak je cijena niža. Tak i tak se vozikaju kombijima po cijeloj HR ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
|
Upisano: Pon Ožu 18, 2013 10:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Pa na stranici ima kiosk lokator. Upišeš adresu primatelja i na karti ti se izbaci primateljev najbliži kiosk Tiska. Dalje je sve stvar prodavača i kupca, tj. njihovog dogovora šta im paše. Da li je to HP ili Tisak tako svejedno ali meni osobno odgovara Tisak jer do njega imam 20 metara a do HP cca 2 kilometra. Ukoliko paket završi u Branimirovoj onda sjedaj u auto, vozaj se cca 20 minuta i još plati 1 zonu parkinga. _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vukii
 | | Član od: 30 Pro 2006 | | Poruke: 202 | |
|
Upisano: Pon Ožu 18, 2013 11:36 pm Naslov poruke: |
|
|
| sloboda tržišta,u poštanskim uredima prodaju lutriju,igračke,svješe i sl.čekam da počunu peč čevape i točiti pivu...... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mustang
| | Član od: 23 Ruj 2006 | | Poruke: 444 | |
|
Upisano: Uto Ožu 19, 2013 10:52 am Naslov poruke: |
|
|
| ideja nije loša ali jadne te žene na kiosku,plaća im sigurno ostaje ista a strah kako sada rade i kao neka vrsta bankomata kako će to navući pljačkaše svih kalibra je očita.U mome kvartu trgovinu koja je okružena zgradama i ljudima su opljačkali dva puta u dva mjeseca.Uz dužno poštovanje uskoro će nam se država zvati Republika Konzumland a nova valuta Konzumbon.. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Panzerfaust
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 467 | | Mjesto: Reich Istra |
|
Upisano: Uto Ožu 19, 2013 12:35 pm Naslov poruke: |
|
|
| Frendica mi radi u tiskovoj trafiki i naravno.. trafike nemaju ni kamere a velika većina niti alarme..naravno zna se zasto . A da povećavaju im djelatnost.. od nedavno se tamo mogu i kupit karte za konverte i utakmice |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5775 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Ožu 19, 2013 3:35 pm Naslov poruke: |
|
|
| vukii Napisao/la: | | sloboda tržišta,u poštanskim uredima prodaju lutriju,igračke,svješe i sl.čekam da počunu peč čevape i točiti pivu...... |
Opcenito gledano, sloboda trzista zapravo nije neogranicena (npr. zakonski se sprijecavaju karteli, monopoli, preveliki udjeli na trzistu...).
No ovdje se bojim konkretne stvari za nas maketare. Ako Tisak odrzi dampinsku cijenu na dulje vrijeme, onda ce tvrtke kojima su postanske usluge core-djelatnost (npr Hrvatska posta) morati pojeftiniti taj konkretan dio usluga, a novac namaknuti na nekim drugim uslugama. Konkretno - ako saljes mali avijoncic od Revella, koji stane u jednu od Tiskovih velicina kutija, bit ce jeftino. A ako saljes nosac aviona, onaj koji ne ulazi u kutiju Tiska, slat ces ga preko Hrvatske poste skuplje nego do sad...
Naravno da ce Hrvatska posta otpustati ljude zbog izgubljene dobiti, a Tisak za novodobivenu dobit nece zaposliti niti jednu jedinu novu osobu... Zena na mom kiosku radi i petkom i svetkom, od jutra do mraka, mislim cak i na Bozic... Od piva i sladoleda, preko novina, do slanja paketa... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Uto Ožu 19, 2013 4:14 pm Naslov poruke: |
|
|
| Damir Napisao/la: |
Opcenito gledano, sloboda trzista zapravo nije neogranicena (npr. zakonski se sprijecavaju karteli, monopoli, preveliki udjeli na trzistu...).
No ovdje se bojim konkretne stvari za nas maketare. Ako Tisak odrzi dampinsku cijenu na dulje vrijeme, onda ce tvrtke kojima su postanske usluge core-djelatnost (npr Hrvatska posta) morati pojeftiniti taj konkretan dio usluga, a novac namaknuti na nekim drugim uslugama. Konkretno - ako saljes mali avijoncic od Revella, koji stane u jednu od Tiskovih velicina kutija, bit ce jeftino. A ako saljes nosac aviona, onaj koji ne ulazi u kutiju Tiska, slat ces ga preko Hrvatske poste skuplje nego do sad...
Naravno da ce Hrvatska posta otpustati ljude zbog izgubljene dobiti, a Tisak za novodobivenu dobit nece zaposliti niti jednu jedinu novu osobu... Zena na mom kiosku radi i petkom i svetkom, od jutra do mraka, mislim cak i na Bozic... Od piva i sladoleda, preko novina, do slanja paketa... |
Zašto zabrinjavanje za cijene u pošti? Za nekoliko mjeseci kad postanemo dio Europskog otvorenog tržišta, doći će iz EU sigurniji, jeftiniji i brži raznosači paketa, kojima će se Hrvatske pošte morat prilagodit i cijenom i uslugom, ili će propast. I tete u kioscima i tete u poštanskim uredima su nažalost ionako napretkom IT tehnologija osuđene na izumiranje, brže nego se itko nada i očekuje. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Ožu 19, 2013 5:40 pm Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: |
Zašto zabrinjavanje za cijene u pošti? Za nekoliko mjeseci kad postanemo dio Europskog otvorenog tržišta, doći će iz EU sigurniji, jeftiniji i brži raznosači paketa, kojima će se Hrvatske pošte morat prilagodit i cijenom i uslugom, ili će propast. I tete u kioscima i tete u poštanskim uredima su nažalost ionako napretkom IT tehnologija osuđene na izumiranje, brže nego se itko nada i očekuje. |
Znam. Ali i mi maketari negdje radimo. I nase majke, bake, sestre... I u Hrvatskoj posti i na tim kioscima. Nekakav novac se tu mora vrtjeti u krug. Od nekog novca i mi kupujemo makete...
Slucajno sam (poslovno) upoznat sa stanjima u nekoliko proizvodnih firmi koje je dugim neplacanjem ili ucjenama unistio koncern kojemu necu spominjati ime. Na tako stecenom novcu se (mozda, jer je mozda i Tisak promijenio vlasnika) gradi damping kojim ce se unistiti jos jedna od hrvatskih tvrtki...
I, iskreno, ne vjerujem da ce s vremenom doci sigurniji, jeftiniji i brzi raznosaci paketa. Kad mocnici uniste konkurenciju, nemaju potrebu za zadovoljavanjem malog korisnika. Vjerojatno ce nas onih 15 kuna za "standardni unutarhrvatski maketarski paket" kostati 30 ili 50... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|