Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| zvjezdan
| Član od: 07 Velj 2010 | Poruke: 105 | Mjesto: Vitez BiH |
|
Upisano: Sub Ožu 16, 2013 6:33 pm Naslov poruke: Dubrovačka Nava |
|
|
Treću maketu jedrenjaka koju sam izradio, je Dubrovačka Nava. Preko pokojnog S.Franića iz Splita, upoznao sam M.Damira, od koga sam dobio nacrt , ja ga zovem MALA D.Nava, nije Tehnodidaktin , nego po knjizi M.Štumbergera, "Kako ćemo sagraditi model broda " Knjiga je iz 1955.god.
Knjiga -skripta-brošura ,je prilično stara ,ali se ima što naučiti iz nje. Posebno za početnike . Ima opisane dvije makete Dubrovačka Galijica i Nava.
I knjgu sam dobio od Damira iz Splita kao i prve drvene žabice i šupjače. Do tada sam koristio plastične Tehnodidaktine , koje mi je poslao rođak iz Pule. Tehnodidakta je imala malu radnju-zalihe , sve do 1997-8 god.
Sa Damirom sam dugi niz godina surađivao i dosta toga naučio.Čak sam se učlanio i u "Vilu Velebita" iz Splita , dok je ta udruga egzistirala.
|
|
Natrag na vrh |
|
|
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|