Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Birema Romana

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveni brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
zvjezdan

Član od: 07 Velj 2010
Mjesto: Vitez BiH
PorukaUpisano: Sri Velj 27, 2013 12:16 am    Naslov poruke: Birema Romana Citiraj ovaj komentar

Drugu maketu koju sam uradio je Birema Romana. Rimska galija sa jednim redom vesala iz 1. stoljeća . Kako sam se počeo služiti internetom ,mnogo je lakše bilo stupiti u kontakt sa drugim brodomaketarima i ljudim sličnih afiniteta. Tako sam pronašao B. Sinišu iz Šibenika , koji je mjenjao nacrte za značke. Nacrte na papiru sam dobio ,otprilike 12-13 nacrta za oko 400 znački koje sam uspio sakupiti od prijatelja i rodbine.

Nacrti su veoma kvalitetni, Mamoli, Mantua, Amati ,itd. Galija je po Mantua nacrtu ima dva lista A-0 formata .

Znam da ima mnogo nedostataka, ali svaki početak je težak. Nabavio sam bukovog furnira 1,8 mm i on mi je poslužio za letvice trenica. I naredne makete sam prilagođavao ovom furniru,bukovom, mada danas smatram da bukove letvice nisu baš dobar materijal za oplatu i palube.

Rad je otprilike iz 1997. god. Još je u mome posjedu.

zvjezdan: poruka promijenjena dana: Uto Ožu 05, 2013 8:41 pm; prepravljeno ukupno 2 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Sri Velj 27, 2013 10:36 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

krasan
jedino mi ne idu u glavu ljudi koji drugima naplacuju nacrte Sad
imas mozda nacrte u elektronskom obliku?
jedno glupo pitanje- galija se zove cezar ili je to cezarova galija?jer ak je cezarova iz napada na britaniju, onda mi godina ne stima... Shocked
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
willer

Član od: 03 Tra 2012
Mjesto: Omis/Zadar
PorukaUpisano: Sri Velj 27, 2013 2:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sviđa mi se kako je ispala. Kao dijete non-stop sam crtao ovakve galije Very Happy koje sam precrtavao iz "Svijet oko nas" enciklopedija.

Međukolekcionarsko "đoranje" kojeg više nema jer svi sakupljaju sirove pare. Ali ipak- 400 komada je puno, ne po vrijednosti nego po gnjavaži za sakupit.
zvjezdan

PorukaUpisano: Ned Ožu 03, 2013 2:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Slider Napisao/la:
krasan
jedino mi ne idu u glavu ljudi koji drugima naplacuju nacrte Sad
imas mozda nacrte u elektronskom obliku?
jedno glupo pitanje- galija se zove cezar ili je to cezarova galija?jer ak je cezarova iz napada na britaniju, onda mi godina ne stima... Shocked

Nacrt glasi :

Dragi prijatelju i ja ponekad prodam pokoji nacrt ,jer sam i sam kupovao ,a dosta troškova iziskuje kvalitetan alat. Sad trenutno radim cirkular i mnogo će me koštati.
U elektronskom obliku imam samo nešto malo što skinem sa net-a, 90% je na papiru.

Dosta toga sam poklonio . Mi u BiH najčešće damo nacrt da sam sebi maketar iskopira i vrati meni original.
Natrag na vrh
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Ned Ožu 03, 2013 2:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ok, onda je to valjda ime broda...ak znamo kad je tj u koje vrijeme zivio Cezar Cool
gle i, ja sam kupio nacrt u americi, ali sam dobio 6 krpa 2,5 x 1.4 m , od cega su 4 crtana kasnije, a dva su originalni blueprinti iz 1942ge...sve s postarinom 50$
a ovdje za dva papira A0 ljudi traze po 300 eura....tolko mi je rekao tip za nacrte galije sveti jerolim Sad
u zivotu nisam prodal nacrt i smijesno mi je to
ja radim i plasticne i drvene makete, i milion puta sam dao ljudima nacrte na kopiranje
tak da nikad necu shvatit ove koji zaradjuju na nacrtima
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
miro23

Član od: 18 Svi 2012
PorukaUpisano: Ned Ožu 03, 2013 3:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

http://uploading.com/files/thankyou/6af6d4a7/Caesar+Bireme+Romana+30a.c.+%28mantua%29.pdf

evo besplatno
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
miro23

Član od: 18 Svi 2012
PorukaUpisano: Pon Ožu 04, 2013 10:23 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

evo i jedne grcke galije
http://uploading.com/files/thankyou/e6m4m6af/Bireme+Greek+480a.c.+%28amati%29.pdf?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
zvjezdan

PorukaUpisano: Uto Ožu 12, 2013 12:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

miro23 Napisao/la:
evo i jedne grcke galije
http://uploading.com/files/thankyou/e6m4m6af/Bireme+Greek+480a.c.+%28amati%29.pdf?

Hvala u svakom slučaju .
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveni brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma