Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| zvjezdan
| Član od: 07 Velj 2010 | Poruke: 105 | Mjesto: Vitez BiH |
|
Upisano: Sri Velj 27, 2013 12:16 am Naslov poruke: Birema Romana |
|
|
Drugu maketu koju sam uradio je Birema Romana. Rimska galija sa jednim redom vesala iz 1. stoljeća . Kako sam se počeo služiti internetom ,mnogo je lakše bilo stupiti u kontakt sa drugim brodomaketarima i ljudim sličnih afiniteta. Tako sam pronašao B. Sinišu iz Šibenika , koji je mjenjao nacrte za značke. Nacrte na papiru sam dobio ,otprilike 12-13 nacrta za oko 400 znački koje sam uspio sakupiti od prijatelja i rodbine.
Nacrti su veoma kvalitetni, Mamoli, Mantua, Amati ,itd. Galija je po Mantua nacrtu ima dva lista A-0 formata .
Znam da ima mnogo nedostataka, ali svaki početak je težak. Nabavio sam bukovog furnira 1,8 mm i on mi je poslužio za letvice trenica. I naredne makete sam prilagođavao ovom furniru,bukovom, mada danas smatram da bukove letvice nisu baš dobar materijal za oplatu i palube.
Rad je otprilike iz 1997. god. Još je u mome posjedu.
zvjezdan: poruka promijenjena dana: Uto Ožu 05, 2013 8:41 pm; prepravljeno ukupno 2 puta |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Slider
| Član od: 09 Velj 2012 | Poruke: 4214 | |
|
Upisano: Sri Velj 27, 2013 10:36 am Naslov poruke: |
|
|
krasan
jedino mi ne idu u glavu ljudi koji drugima naplacuju nacrte
imas mozda nacrte u elektronskom obliku?
jedno glupo pitanje- galija se zove cezar ili je to cezarova galija?jer ak je cezarova iz napada na britaniju, onda mi godina ne stima... _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
Natrag na vrh |
|
|
| willer
| Član od: 03 Tra 2012 | Poruke: 206 | Mjesto: Omis/Zadar |
|
Upisano: Sri Velj 27, 2013 2:00 pm Naslov poruke: |
|
|
Sviđa mi se kako je ispala. Kao dijete non-stop sam crtao ovakve galije koje sam precrtavao iz "Svijet oko nas" enciklopedija.
Međukolekcionarsko "đoranje" kojeg više nema jer svi sakupljaju sirove pare. Ali ipak- 400 komada je puno, ne po vrijednosti nego po gnjavaži za sakupit. _________________ www.stari-omis.com |
|
Natrag na vrh |
|
|
| zvjezdan
|
Upisano: Ned Ožu 03, 2013 2:35 pm Naslov poruke: |
|
|
Slider Napisao/la: | krasan
jedino mi ne idu u glavu ljudi koji drugima naplacuju nacrte
imas mozda nacrte u elektronskom obliku?
jedno glupo pitanje- galija se zove cezar ili je to cezarova galija?jer ak je cezarova iz napada na britaniju, onda mi godina ne stima... |
Nacrt glasi :
Dragi prijatelju i ja ponekad prodam pokoji nacrt ,jer sam i sam kupovao ,a dosta troškova iziskuje kvalitetan alat. Sad trenutno radim cirkular i mnogo će me koštati.
U elektronskom obliku imam samo nešto malo što skinem sa net-a, 90% je na papiru.
Dosta toga sam poklonio . Mi u BiH najčešće damo nacrt da sam sebi maketar iskopira i vrati meni original. |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Slider
| Član od: 09 Velj 2012 | Poruke: 4214 | |
|
Upisano: Ned Ožu 03, 2013 2:48 pm Naslov poruke: |
|
|
ok, onda je to valjda ime broda...ak znamo kad je tj u koje vrijeme zivio Cezar
gle i, ja sam kupio nacrt u americi, ali sam dobio 6 krpa 2,5 x 1.4 m , od cega su 4 crtana kasnije, a dva su originalni blueprinti iz 1942ge...sve s postarinom 50$
a ovdje za dva papira A0 ljudi traze po 300 eura....tolko mi je rekao tip za nacrte galije sveti jerolim
u zivotu nisam prodal nacrt i smijesno mi je to
ja radim i plasticne i drvene makete, i milion puta sam dao ljudima nacrte na kopiranje
tak da nikad necu shvatit ove koji zaradjuju na nacrtima _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
Natrag na vrh |
|
|
| miro23
| Član od: 18 Svi 2012 | Poruke: 78 | |
|
|
Natrag na vrh |
|
|
| miro23
| Član od: 18 Svi 2012 | Poruke: 78 | |
|
|
Natrag na vrh |
|
|
| zvjezdan
|
Upisano: Uto Ožu 12, 2013 12:54 am Naslov poruke: |
|
|
Hvala u svakom slučaju . |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|