Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Group build
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
frka

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Pet Kol 25, 2006 5:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

BB : YAMATO, HYUGA (prije rekonstrukcije), nosaci : KAGA, tender : HIKAWA MARU, krstarice : ATAGO, MIKUMA, KAKO.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Herr Flick
Gost
PorukaUpisano: Pet Kol 25, 2006 5:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

evo da i ja potvrdim ono ot prije - definitivno za japance
a fovoriti: yamato, musashi, mikuma, suzuya
Natrag na vrh
frka

PorukaUpisano: Pet Kol 25, 2006 6:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Imam jos i MYOKO.
Natrag na vrh
Schnellboot

Član od: 31 Svi 2006
PorukaUpisano: Pet Kol 25, 2006 6:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja glasam za japance.

E sad... što se tiče brodova... to je problem jer si brod tek moram nabaviti jer na zalihi imam samo brodove Kriegsmarinea...

Koliko sam shvatio Akagi i Kaga se mogu nabaviti u Hrvatskoj? Jel bi se moglo nabaviti neku krstaricu (npr. Takao) ili neki bojni brod (Fuso, Hiei) u Hrvatskoj???
Natrag na vrh
Essex
Gost
PorukaUpisano: Pet Kol 25, 2006 8:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Schnellboot, nažalost nema ti tih brodova u Hrvatskoj...

Iz ovih vaših želja ispada da je najbolje radit Leyte (toooo, moj potajni favorit Yeeeeeeeeeeeee) jer tamo ima i Yamato, Musashi, Atago (frka jel to Aoshima?), Myoko, Suzuya, Kumano...

Kako napisah prije, Leyte je kampanja sa serijom vođenih pomorsko-zračnih bitaka stoga bi se ipak ograničili na jednu od prve dvi:

1) zasjedu US podmornica u prolazu Palawan (23.10.1944.) - uvertira u bitku za Leyte; podmornice USS Darter i USS Dace sačekale su nadolazeću japansku flotu u zasjedi i potopile teške krstarice Atago i Maya, dok je teška krstarica Takao bila tako teško oštećena da se jedva dovukla natrag u Singapur

2) bitku u Sibujanskom moru (24.10.1944.) - bez obzira na teške gubitke kod Palawana, Japanci ne odustaju i forsiraju prolaz kroz Sibujansko more s ciljem da što prije stignu i unište američke invazione snage koje su se iskrcavale u zaljevu Leyte. Dolazi do velike bitke u Sibujanskom moru s avionima s nosača američke Treće flote koji na kraju potapaju Musashija dok su mnogi drugi japanski brodovi pretrpili teška oštećenja (Yamato, Nagato, Myoko...)

Napominjem da su ove bitke izabrane u skladu s vašim željama jer su tamo bili brodovi koje bi volili radit...

Dakle, šta ćemo? Ja ću se bez problema priklonit odluci većine Very Happy
Natrag na vrh
Schnellboot

PorukaUpisano: Pet Kol 25, 2006 8:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Istina je da je Bitka kod Leyte uključivala i Yamato i Musashi i mnoge druge brodove no ona baš i nije bila pomorska bitka u pogledu dvije flote... bar ove prve dvije bitke... jer u tim bitkama se velika flota susrela s velikim brojem aviona i velik broj brodova je potopljen a da Japanci nisu ni ispalili plotune iz glavnih topova... to je više bila borba bojnih brodova i krstarica (i razarača i drugih vrsta brodova) protiv aviona koje nisu napadali japanski avioni...
Natrag na vrh
Essex
Gost
PorukaUpisano: Pet Kol 25, 2006 9:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa je, al ja sam ove bitke predložija uzimajući u obzir brodove za koje ste izrazili želju... Ukoliko misliš na klasične topničke dvoboje japanskih i američkih (i savezničkih) ratnih brodova onda se moramo vratit u prvu godinu rata, odnosno na japansko osvajanje Nizozemske Istočne Indije u veljači 1942. ili na one kaotične borbe oko Guadalcanala, i ponovo redefinirat sve brodove. Dajte i vi vaše prijedloge, pa ćemo već nešto iskombinirat
Natrag na vrh
frka

PorukaUpisano: Pet Kol 25, 2006 9:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Je, ATAGO je Aoshima. Nije kao nova Hasegawa (MIYOKO, MIKUMA) ali je zato veci izazov. Ja sam za jednu od ove dvije opcije, svejedno mi je...
Natrag na vrh
frka

PorukaUpisano: Pet Kol 25, 2006 9:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Brodova sa pocetka sukoba nema bas puno kod nas. Hajdemo momci, predlazem jednu od opcija koje je ponudio ESSEX - predlazem opciju 1.
Natrag na vrh
Schnellboot

PorukaUpisano: Pet Kol 25, 2006 9:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Problem je što neznam jeli moguće nabaviti brodove koji su sudjelovali u napadu na Indijskom oceanu, a još je stvar i u tome da su tamo većinom nosači aviona: 5-6 nosača aviona, 4 bojna broda, 2 teške krstarice (to je japanski dio (nisam ubrojao manje brodove).

E sad... koliko vidim večina je zainteresirana za bojne brodove i krstarice... a ne nosače aviona...

Dakle pitanje je koji su to japanski brodovi (njihova imena?) sudjelovali u napadu na Indijski ocean... i jel moguće nabaviti te makete (ili neke od tih maketa netko već i ima)?
Natrag na vrh
Essex
Gost
PorukaUpisano: Pet Kol 25, 2006 9:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Misliš na onaj japanski prodor u Indijski ocean 26.3.1942. i napad na britanske baze na Cejlonu (Šri Lanka) kad su potopili Hermes, Cornwall i Dorsetshire? To bi zbilja bija kapitalni projekt, jako zahtjevan... Ja imam sliku te japanske flote kako je plovila, to je bila kolona odavde do Zagreba! Stavili su u pokret gotovo sve šta su tada imali: nosači Akagi, Hiryu, Soryu, Shokaku, Zuikaku, Ryujo, za zaštitu sva četiri Konga, teške krstarice Chikuma, Tone, Mogami, Mikuma, Suzuya, Kumano, Chokai... itd. itd. Jedino Akagija odavde imaš kupit u LoM-u (59 kn na sniženju)

Ja nemam ništa protiv nosača aviona, samo mi ih je malo monotono radit...
Ono šta ja predlažem je da se u group buildu ograničimo i obradimo jednu formaciju, diviziju, njene brodove i njihovu ulogu u bitki, tko će ljudi radit cilu flotu...
Natrag na vrh
Herr Flick
Gost
PorukaUpisano: Pet Kol 25, 2006 10:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

essex, dobar prijedlog... obe varijante su primamljive... ja sam za bilo koju samo da radim musashija ili yamata.

btw nece me biti tjedan dana od sutra ujutro (maturalac) pa onda cu pogledat malo ducane po spanjolskoj... mozda nadjem sta za gb Razz
Natrag na vrh
Schnellboot

PorukaUpisano: Pet Kol 25, 2006 11:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

U prvoj bitci kod palawanskog prolaza je sudjelovalo 5 bojnih brodova, 10 teških krstarica, 2 lake krstarice, 15 razarača.

Bojni brodovi: Yamato, Musashi, Nagato, Haruna, Kongo
Teške krstarice:Atago, Takao, Chokai, Myoko, Haguro, Maya, Tone, Chikuma, Kumano, Suzya
Lake krstarice: Noshiro, Yahagi
Natrag na vrh
Essex
Gost
PorukaUpisano: Pet Kol 25, 2006 11:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Onda, oćemo li Palawan ili Sibuyan? Meni je svejedno... Herr Flick je zakaparija Yamata ili Musashija, meni je to OK, ako se drugi slažu. Ja bi volija Suzuyu, samo da je klasa Mogami! Frka može svog Ataga (ili ga možda uz određene zahvate preinačit u Mayu, obe su klasa Takao). Ostali?
Natrag na vrh
Schnellboot

PorukaUpisano: Sub Kol 26, 2006 1:03 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja mislim raditi tešku krstaricu Myoko. Nadam se Frka da nemaš ništa protiv toga jer sam primjetio da ju imaš u zalihi, no koliko sam shvatio ti namjeravaš raditi Atago?
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12  Naprijed
Stranica 3/12

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma