Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
|
Upisano: Pon Ruj 11, 2006 9:33 am Naslov poruke: |
|
|
Evo da vam se i ja malo javim .
Pratim ovo več neko vrijeme i stvarno sam impresioniran time što izvodite .
Svaka vam čast .
Na kraju i mene zanima izrada vode tako da sa nestrpljenjem čekam nastavak .
|
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Pon Ruj 11, 2006 10:32 am Naslov poruke: |
|
|
gorane, ajd mijenjaj i meni... vidim da se javlja nezadovoljstvo i pad morala |
|
Natrag na vrh |
|
|
| frka
| Član od: 16 Lis 2005 | Poruke: 1506 | |
|
Upisano: Pon Ruj 11, 2006 12:52 pm Naslov poruke: |
|
|
Krenuh ja u tehnicku pripremu za gradnju CHOKAI-a. Najprije provjera makete. Maketa je stara, od Aoshime, ali po dimenzijama i obliku je dobra i uglavnom se dobro slaze sa nacrtima. Cak ima i dosta zgodnih detalja na palubi.
No odmah vidim da ce tu biti dosta samogradnje, jer glavno nadgradje je dosta rudimentarno, osobito ona silna staklarija na mostu... no kada sam poceo detaljnije usporedjivati nacrte, vidim daleko veci problem i odmah pozalim sto sam pristao graditi CHOKAI - i krmeno nadgradje sa platformom za manipulaciju hidroaviona posve je drugacije od onog na ATAGU i ostalima! Naime Aoshimina maketa prikazuje ATAGO kako je izgledao negdje 1943-44., a CHOKAI je ostao nepregradjen... Problema ne bi bilo da krmeno nadgradje nije izliveno skupa sa trupom, samo bih napravio novo... ovako cu morati posegnuti za pilom i puno plastike da popunim nastale rupe, pa obnoviti linoleum palubu, izgraditi krmeno nadgradje, premjestiti katapulte, izraditi novo sekundarno naoruzanje... bas veselo. Bit ce to drugi brod u odnosu na onaj u kutiji, a trebati ce i vremena za sve to. Ali ne brinite, ne pisem ovo da bih odustao - bas cu ga za inat sagraditi - nego samo dijelim svoje probleme s vama da mi bude lakse pri srcu. |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Pon Ruj 11, 2006 3:43 pm Naslov poruke: |
|
|
frka Napisao/la: | Ali ne brinite, ne pisem ovo da bih odustao - bas cu ga za inat sagraditi - nego samo dijelim svoje probleme s vama da mi bude lakse pri srcu. |
Odlicno, odlicno! Samo naprijed!
Ja cim nabavim svog krecem polako u izradu. |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Pon Ruj 11, 2006 4:28 pm Naslov poruke: |
|
|
Napravljeno
Herr Flick Napisao/la: | gorane, ajd mijenjaj i meni... vidim da se javlja nezadovoljstvo i pad morala |
Ipak nisi isao "do kraja", jel? |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Pon Ruj 11, 2006 10:35 pm Naslov poruke: |
|
|
Imwhoim01 ne pretjeruj! Admiral će te dat provuć ispod kobilice a to kod Yamata (265 metara) može bit jako zaj...ano
Poruka svim suborcima: ako vam tijekom eventualnih pregradnji brodova na stanje "listopad 1944." bude zafalilo sekundarnog naoružanja (posebno PZO topova), radara, izviđačkih hidroplana, brodica, reflektora, radio-antena - slobodno me pitajte, ja imam toga na lageru za naoružat cilu eskadru i to do zuba! Po mojoj procjeni sigurno će nekima falit PZO topova nekih tipova i kalibara, imam sve osim jednocijevnih 25 mm, to me nemojte ni pitat jer ću ih i sam morat skrečat. Eto |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Pon Ruj 11, 2006 10:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Polako, Essex... Neki jos nisu ni makete dobili a kamoli da razmisljaju o pregradnjama, hehe... |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Pon Ruj 11, 2006 11:10 pm Naslov poruke: |
|
|
imwhoim01 Napisao/la: | Polako, Essex... Neki jos nisu ni makete dobili a kamoli da razmisljaju o pregradnjama, hehe... |
10-22 April 1944:
Kure drydock No. 4. Repairs are made to the hull. Two beam triple 6.1-inch turrets are removed, each is replaced by three triple-mount 25-mm AA guns. Twenty-one other triple-mount 25-mm guns and 25 single 25-mm guns are added. MUSASHI's 150-cm searchlights Nos. 7 and 8 are removed to make room for the single mounts. The searchlights are later reinstalled for use by Sasebo's AA batteries. MUSASHI's final AA suite is one hundred-thirty 25-mm AA guns (35x3, 25x1). A Type 13 radar and a new Type 22 radar-directed fire-control sets are fitted. Depth-charge rails are also installed on the fantail.
|
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Pon Ruj 11, 2006 11:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Covjece... ne znam sta da mislim sad nakon ovog silnog texta... hehe
Jos biste vi mene i mogli navuci na brodove |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Pon Ruj 11, 2006 11:19 pm Naslov poruke: |
|
|
ajoooooj ...bit ce tu rezbarenja.... reci mi molim te druze essex, imas li ti kakve profile za yamata iz listopada 44' (nesto kao sa bismarck-class.dk) bilo bi nam vrlo korisno... ili to ima na onoj knjizi (dobit cu ju u srijedu pa onda listaj brate)?
a tebe imwhoime ceka mjesto hidroplana na katapultu (provlacenje ispod kobilice je staromodno... ) |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Uto Ruj 12, 2006 12:07 am Naslov poruke: |
|
|
odlično! fala lijepa! |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Ned Ruj 17, 2006 12:47 am Naslov poruke: |
|
|
Pregledavajući malo arhivu naša sam ovu stvarno moćnu sliku za naš group build. Na slici je Myoko tijekom napada američkih aviona - Schnellboot, Bog ti da, imaš li volje ovako nešto napravit?
Tvoj imenjak bi moga napravit Musashija isto ovako okruženog gejzirima vode, kako ga prikazuju one slike |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Schnellboot
| Član od: 31 Svi 2006 | Poruke: 285 | |
|
Upisano: Ned Ruj 17, 2006 9:13 am Naslov poruke: |
|
|
Zanimljiva slika.... vjerojatno ću napraviti Myoka kako izbjegava bombe kao na slici samo što ću ga vjerojatno napraviti onakvog kakav je bio prije pogotka torpedom tj. bez velikog dima oko njega kao što se vidi na slici... |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Ned Ruj 17, 2006 1:29 pm Naslov poruke: |
|
|
Essex Napisao/la: | Tvoj imenjak bi moga napravit Musashija isto ovako okruženog gejzirima vode, kako ga prikazuju one slike |
Mogao bih... ako nadjem koju dobru sliku |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|