Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Group build
Idi na stranicu 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Schnellboot

Član od: 31 Svi 2006
PorukaUpisano: Čet Kol 24, 2006 8:18 pm    Naslov poruke: Group build Citiraj ovaj komentar

Nešto sam razmišljao i došao do neke ideje koju bi još naravno trebalo oblikovati... dakle... ja sam vidio mnoge group buildove raznih aviona, (pretpostavljam da su postojali i group buildovi tenkova)... ali još nisam vidio group build brodova.

E sad... kod group builda nekoliko ljudi radi isti avion na sa različitim kamuflažama, oznakama itd. ... dok kod brodova ja mislim da to nebi bilo toliko zanimljivo... i zato mislim da bi bio zanimljiv group build brodova iz neke poznate bitke.

Naravno svi bi brodovi morali biti istoga mjerila.

Moglo bi se naprimjer raditi brodove iz sljedećih bitaka: Midway, Bitka za zaljev Leyte (nadam se da sam ovo dobro napisao), dok neznam jel bi se moglo raditi bitke na Atlantiku jer su se one većinom svodile na jedan njemački brod i nekoliko engleskih brodova...

Pretpostavljam da bi najpogodnije mjerilo bilo 1/700 zbog velikog izbora brodova. Ja neznam jel postoje brodovi u tom mjerilu a da nisu waterline, pa ako ne postoje onda bi bilo poželjno da svaki brod bude na svojem postolju.

Ovo je tek ideja, pa su svi komentari i ideje poželjni.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Essex
Gost
PorukaUpisano: Čet Kol 24, 2006 8:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sve pohvale za ideju, ako se realizira to će bit nešto neviđeno jer group build brodova ovako kako Schnellboot zamišlja praktički ne postoji! Postoje u 1/700 brodovi koji su full hull i waterline tako da to s display standom nije problem. Dajte ljudi javite se i podržite ovu ideju, da vidimo koliko bi nas bilo zainteresiranih pa da se dogovorimo oko mjerila, bitke i brodova.

I am in! Palac gore
Natrag na vrh
prelude

Član od: 23 Stu 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Kol 24, 2006 8:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sori kaj vam se miješam u "akvatorij", ali ovo je odlična ideja i za nas "zrakomlate" (znam da i oni virnu u ove teritorijalne vode)...
Naravno, ja se ne bi "močio", ali hoću reći da bi ovo bilo pravo osvježenje i za primjenu na naše "zrakoplovne" okvire...

Ako je previše OT, ispričavam se, samo sam htio pohvalit ideju.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Herr Flick
Gost
PorukaUpisano: Čet Kol 24, 2006 8:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ja sam za...samo da je brod ww2 Twisted Evil
Natrag na vrh
Essex
Gost
PorukaUpisano: Čet Kol 24, 2006 9:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da, naravno, i mislili smo na WW2. Moji prijedlozi bi bili mjerilo 1/700 (upravo zbog velike raznovrsnosti ponude brodova) i neka bitka na Pacifiku (svejedno koja, sve su bile "intenzivne" Very Happy). Ako bi Leyte, to je najveća pomorska bitka u povijesti i po broju brodova koji su učestvovali i po području na kojem se vodila - upravo zbog te svoje kompleksnosti u pomorskoj literaturi se često dijeli na 4 (ponegdje i na 5) manjih bitaka, pa da odaberemo jednu od tih... ili? Izjasnite se
Natrag na vrh
Herr Flick
Gost
PorukaUpisano: Čet Kol 24, 2006 10:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

slazem se i sa izborom mjerila.... i birao bih nesto iz japanske flote... jedino je problem kako nabaviti kvalitetnu maketu zeljenog broda
Natrag na vrh
Schnellboot

PorukaUpisano: Čet Kol 24, 2006 10:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Što se tiče Bitke kod Leyte, tu bi bilo najbolje odabrati jednu od tih 5 bitaka kako bismo prikazali brodove koji su bili u istoj bitci.

Moji prijedlozi su i: Bitka za Guadalcanal (druga bitka - noćna), ili možda bitka za Santa Cruz.

Takodjer se postavlja sljedeće pitanje: jel bi brodovi bili s trupom ili na diorami (ako su waterline)?

I jel bi netko mogao napisati koje je brodove trenutno moguće nabaviti u Hrvatskoj?
Natrag na vrh
imwhoim01
Gost
PorukaUpisano: Čet Kol 24, 2006 11:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Schnellboot Napisao/la:

Takodjer se postavlja sljedeće pitanje: jel bi brodovi bili s trupom ili na diorami (ako su waterline)?

Zasto se samo ograniciti na waterline ili ne-waterline? Mislim, kad vec radite bitku mogle bi i diorame bit u groupbuildu, a isto tako bi se mogao group build prosiriti i na avione (ne sudjeluju samo brodovi u bitkama).
Natrag na vrh
Schnellboot

PorukaUpisano: Čet Kol 24, 2006 11:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislim da bi najbolje bilo da brodovi budu ili waterline ili sa trupom jer bi se onda najbolje vidjele razlike u veličini,izgledu i sl. detaljima izmedju brodova.

Moglo bi se ovu ideju proširiti i na avione ali prvo moramo vidjeti koliko je zainteresiranih za brodove.
Natrag na vrh
Herr Flick
Gost
PorukaUpisano: Čet Kol 24, 2006 11:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ne znam... meni je drazeuvijek sloziti nesto sa dioramom.. a nekom drugom mozda nije... a ako imamo iste brodove u istom mjerilu za groupbild onda ne bi trebalo biti ni razlika u velicini...
Natrag na vrh
Essex
Gost
PorukaUpisano: Čet Kol 24, 2006 11:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ne moramo sve večeras odmah dogovorit. Za sada smo trojica (Schnellboot, Essex, Herr Flick), tribamo još vidit oće li se još tko pridružit, kad zaključimo to vidit ćemo koliko nas sve skupa ima pa ćemo odabrat jednu bitku (i zaraćenu stranu) s odgovarajućim brojem brodova tako da svak radi po jedan brod. Ja bi volija da nas bude što više pa da radimo Pacifik (i ja bi Herr Flick volija radit Japance, pogotovo njihove izuzetne teške krstarice... Razz ) jer su tamo redovito bile bitke s velikim brojem angažiranih brodova, ali ako recimo ostanemo samo nas tri onda možemo i Atlantik (operacija Cerberus - Scharnhorst, Gneisenau, Prinz Eugen ili operacija Rösselsprung - Tirpitz, Admiral Hipper, Admiral Scheer).
Što se tiče nabave brodova, ja imam sve WW2 1/700 brodove koji se mogu nabavit u Hrvatskoj:
Trumpeter - Bismarck i Tirpitz (Alpha)
Revell - Admiral Graf Spee, Prinz Eugen, Blücher (Chipoteka, Mercator, Turbo Limach)
Hasegawa - Ise, Hyuga, Akagi, Kaga, Shoho, Zuiho, South Dakota, Alabama, Yorktown, Hancock, Ticonderoga (LoM)
Dragon - Essex (LoM)

Ovo se može nabavit kod nas, ostalo (ako se odlučimo) bi morali naručit on-line ali to nije nikakav neriješiv problem. I kako kaže imwhoim01, ja isto osobno preferiram dioramu jer bi to sve izgledalo dinamičnije, ipak je to bitka.
Dok se premišljate, evo vam jedan link s popisom WW2 pomorskih bitaka, odnosom snaga i tipovima brodova za svaku pa malo kombinirajte

http://www.lemaire.happyhost.org/ship/edito/9880.html#18111
Natrag na vrh
imwhoim01
Gost
PorukaUpisano: Čet Kol 24, 2006 11:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Schnellboot Napisao/la:
Moglo bi se ovu ideju proširiti i na avione ali prvo moramo vidjeti koliko je zainteresiranih za brodove.

Evo ja sam za avione definitivno zainteresiran, no za brodove jedino ako mi ti kupis jednog Very Happy Znas kakva je kod mene situacija sa maketama Cool
Natrag na vrh
Schnellboot

PorukaUpisano: Pet Kol 25, 2006 12:00 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislio sam u pogledu da jedan brod stoji na postolju dok je drugi s pola trupa u dasci... zato sam smatrao da je najbolje jedno ili drugo...
Natrag na vrh
Herr Flick
Gost
PorukaUpisano: Pet Kol 25, 2006 12:05 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

onda u redu.. moj glas je i dalje za diorame.. u 1:700 to nije veliko. a sto se tice bitaka takodjer bi radije pacifik jer zadnje sto sam radio je tirpitz pa bih volio malo promjenit teatar. a osim toga mislim da je i izbor hasegawe u 1:700 u hrvatskoj povoljan...samo treba uskladiti tako da si mozemo podijeliti tko ce koji brod ... mozda da groupbild stane na cetvoro ili petoro ako cemo radit samo jednu stranu Question
Natrag na vrh
Essex
Gost
PorukaUpisano: Pet Kol 25, 2006 12:07 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja bi samo volija da taj group build bude nekakva homogena cjelina, da ne šaramo s puno različitih tipova brodova. Osobno bi preferira da se ne radi ništa manje od krstarice, dakle nosač aviona -> bojni brod/krstaš -> teška krstarica -> laka krstarica. Razarači su već presitni za 1/700 i nemaju bogznašto detalja
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Naprijed
Stranica 1/12

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma