Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| antolic
 | | Član od: 21 Ožu 2012 | | Poruke: 99 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Stu 28, 2012 2:25 am Naslov poruke: Njišuća pila |
|
|
Pozdrav,
slušam sve vaše savjete, prijedloge, prednosti i mane, cijenu i kvalitetu, mjesto nabavke i sve što može biti korisno za navedeni komad alata.
Moram nabaviti njišuću (vibracionu) pilu, pa prije same nabave ispitivanje zašto i kako.
Bacio sam oko na proxxon DS 230/E (oko 1000 kn), ali na par mjesta sam vidio da ljudi nisu pretjerano zadovoljni. Inače koristim dremel i bosch, vidio sam na netu da postoji od dremela takva pila, pa slušam i ta iskustva. Može i bilo koja druga marka alata, nebitno.
Hvala |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| antolic
 | | Član od: 21 Ožu 2012 | | Poruke: 99 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Velj 13, 2013 1:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Danas sam se uhvatio pisanja odgovora, pa da zatvorim i ovo pitanje.
Oko Božića i Nove uzeo sam navedeni uređaj Proxxon DS230 E. Kupljen je u ovlaštenom Proxxon uvozniku Crom-u u Zg-u. Cijena je bila 1312 kn sa 10% popusta za gotovinu. Malo sam tražio okolo i ovo je bila najbolja cijena, bauhaus je 1500 kn.
Sam uređaj je zadovoljavajući, tri vrste pilica (gruba - srednja - fina), glava se može pomicati u tri stupnja i time se onda list može iskoristiti više puta, regulator brzine i tipka ON/OFF dostupni odmah na vrhu, kutomjer za rezanje odlična stvar.
sad negativno: aluminijska vodilica za ravne uzdužne rezove nema baš neku veliku svrhu i kada se režu zatvoreni provrti nezgodno je jer se mora pila otpustiti, postaviti kroz željenu rupu prije napravljenu bušilicom, ponovno stezat pilu, tek rezat i onda opet otpuštat da bi izvukao komad van.
sve u svemu uspoređivao sam ovaj stroj i Dremel MotoSaw, dajem prednost ovome i ocjena 4 od 5, samo zbog tog šarafanja lista pile.
nadam se da će nekome pomoći ovaj info |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|