Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Njišuća pila

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
antolic

Član od: 21 Ožu 2012
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Stu 28, 2012 2:25 am    Naslov poruke: Njišuća pila Citiraj ovaj komentar

Pozdrav,

slušam sve vaše savjete, prijedloge, prednosti i mane, cijenu i kvalitetu, mjesto nabavke i sve što može biti korisno za navedeni komad alata.
Moram nabaviti njišuću (vibracionu) pilu, pa prije same nabave ispitivanje zašto i kako.
Bacio sam oko na proxxon DS 230/E (oko 1000 kn), ali na par mjesta sam vidio da ljudi nisu pretjerano zadovoljni. Inače koristim dremel i bosch, vidio sam na netu da postoji od dremela takva pila, pa slušam i ta iskustva. Može i bilo koja druga marka alata, nebitno.

Hvala
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
antolic

Član od: 21 Ožu 2012
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Velj 13, 2013 1:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Danas sam se uhvatio pisanja odgovora, pa da zatvorim i ovo pitanje.
Oko Božića i Nove uzeo sam navedeni uređaj Proxxon DS230 E. Kupljen je u ovlaštenom Proxxon uvozniku Crom-u u Zg-u. Cijena je bila 1312 kn sa 10% popusta za gotovinu. Malo sam tražio okolo i ovo je bila najbolja cijena, bauhaus je 1500 kn.
Sam uređaj je zadovoljavajući, tri vrste pilica (gruba - srednja - fina), glava se može pomicati u tri stupnja i time se onda list može iskoristiti više puta, regulator brzine i tipka ON/OFF dostupni odmah na vrhu, kutomjer za rezanje odlična stvar.
sad negativno: aluminijska vodilica za ravne uzdužne rezove nema baš neku veliku svrhu i kada se režu zatvoreni provrti nezgodno je jer se mora pila otpustiti, postaviti kroz željenu rupu prije napravljenu bušilicom, ponovno stezat pilu, tek rezat i onda opet otpuštat da bi izvukao komad van.

sve u svemu uspoređivao sam ovaj stroj i Dremel MotoSaw, dajem prednost ovome i ocjena 4 od 5, samo zbog tog šarafanja lista pile.

nadam se da će nekome pomoći ovaj info
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma