Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| rugby
 | Član od: 16 Pro 2010 | Poruke: 112 | Mjesto: Vodice |
|
Upisano: Pon Sij 21, 2013 11:06 pm Naslov poruke: Wings of the Luftwaffe Eric Brown |
|
|
Knjigu sam pročitao nekoliko puta i uvijek me iznova oduševljava.
Razlog su informacije iz prve ruke o njemačkim zrakoplovima u WW2.
Naime Eric Melrose (Winkle) Brown je jedan od najpoznatijih RAF testnih pilota i za njega vrijedi da je letio na najvećem broju različitih vrsta zrakoplova kao testni pilot ikada.
U knjizi su detaljno opisani njegovi utisci o zarobljenim njemačkim zrakoplovima koje je testirao za potrebe RAF.
Opisano je ponašanje zrakoplova pri startu, u raznim fazama leta te pri sljetanju.
Opisani su sljedeći zrakoplovi:
Fw 200 Condor, He 162, Ju 87 D, Do 217, He 177, Me 262, Do 335, Fw 190, Ta 152, Ar 234 B, Ju 88, Fw 189, He 111, Ju 52, He 219, Bf 109 G, Bf 110, Me 163.
Njegovo gledanje na pojedine zrakoplove odstupa od uvriježenih mišljenja koja su se etablirala a to me je posebno zainteresiralo.
Sve u svemu jako jako jako zanimljivo te obavezna lektira za ljubitelje Luftwaffe.
Moj primjerak je na njemačkom jeziku (Berumte Flugzeuge der Luftwaffe) te ima 258 stranica sa mnoštvom fotografija i crteža. _________________ bitno je jedno, a to su dvije stvari, red, rad i disciplina |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | Član od: 21 Lis 2005 | Poruke: 2103 | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Sri Sij 23, 2013 3:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Bas sam to htio pitati dali je na ENG ili GER
Nesto slicno sam vidio u Algoritmu u ZAG tj. ovu knjigu
Dali je to to? _________________ Vedran |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| rugby
 | Član od: 16 Pro 2010 | Poruke: 112 | Mjesto: Vodice |
|
Upisano: Sri Sij 23, 2013 8:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Da to je ta knjiga, fantastična je nečeš požaliti ako je kupiš. _________________ bitno je jedno, a to su dvije stvari, red, rad i disciplina |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | Član od: 13 Pro 2006 | Poruke: 4519 | Mjesto: Split |
|
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Mario Raguž
 | Član od: 09 Stu 2005 | Poruke: 1272 | Mjesto: Dubrovnik |
|
Upisano: Sri Sij 23, 2013 8:57 pm Naslov poruke: |
|
|
Karaya, koliko novaca je bila knjiga? _________________ Svi smo mi Marko Babić |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | Član od: 21 Lis 2005 | Poruke: 2103 | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Čet Sij 24, 2013 9:00 am Naslov poruke: |
|
|
Mario Raguž Napisao/la: | Karaya, koliko novaca je bila knjiga? |
Uh to sam vidio tamo nesto prije nove godine mislim da je bila nesto oko 300 hrk ali nisam siguran.
Ako cu uskoro ici u Algoritam pogledam pa javim. _________________ Vedran |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|