Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

T 34/74 Prod 1943

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Jazz

Član od: 06 Svi 2012
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Uto Sij 15, 2013 11:23 am    Naslov poruke: T 34/74 Prod 1943 Citiraj ovaj komentar

Konačno da i nešto privedem kraju

Kao što ranije rakoh

Maketa : Tamiya

Mjerilo : 1/35

Boje :

Primer Vallejo - Nato Green

Osnovna boja : Tamiya Dark Green

Dry Brush : Tamiya Red Brown
Tamiya Flat Earth
Valleyo Smoke
Tamiya Bluff + Tmiya Dark Green

Wash : MIG Earth

Efekti : AK Dust
MIG Roost

U nastavku par gotovih fotki ( u projekti u radi se može naći ostatak )

[/img]

[/img]

Napomena:
Roost efekt je na slici puno jače izražen nego u stvarnosti
Nisam puno polagao pozornost na autentičnost postrojbe

Hvala
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
zilkan

Član od: 26 Stu 2007
Mjesto: oko Bjelovara
PorukaUpisano: Uto Sij 15, 2013 1:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

jako lijepo kolega, malo mi je jedino pretaman. meni se znalo desiti dok radim jaci weathering, slikarska ulja, wash, flitere, nanesem pigmente da bude boja sasvim neka druga od zeljene. Tu mi je kolega Andro rekao jos prije 2-3 godine da boju uvijek posvijetlim zbog scale efekta, a jos k tome ako ide jaci weathering da boju jos malo posvjetlam.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
dragisa1956

Član od: 01 Lis 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Sij 20, 2013 8:08 pm    Naslov poruke: Slab sam na T-34! Citiraj ovaj komentar

Poštovani.
Dugo sam dvojio kako su obojeni T-34, ali posljednjih par godina uredno "čeprkam" kao i mnogi drugi po YouTube stranicama. Moram priznati da sam oduševljen s onih nekoliko T-34/76 izvučenih iz jezera i dobro poslikanih. Uistinu se puno toga lijepo vidi, a posebno dobro boje. Npr. neki T-34/76 su bili promjenili vlasnika pa su dijelom i prigodom izvlačenja panzergrau, ali se ispod vidi ćirilični slogan!
-Boje su u osnovi trebale biti "zaštitna" 4BO krinkana vojna boja ili jako tamnozelena koju možete vidjeti u Berlinskoj operaciji na mnogim vozilima i oklopnjacima snimljeno u bojama. Potražite HRT Tv-kalendar o Posdamskoj konferenciji jer se vidi putokaz, a držim da sam i ja te snapshots postavio u svoj photobucket. Na brzinu ne mogu pronaći.
-Zakonitost "Prave boje makete" kazuje da recimo u mjerilu M 1:35 trebamo dodati 5%.
-Upliv insolacije tj. bljeđenje boje također treba uzeti u obzir, pa se može dodati još par postotaka bijele.
-Postarivanje se postiže još raznim toniranjima, tuševima, zamazanjima, "filterima" i naglašavanjima pojedinih izbočenja i rubova. Sve je to jako dobro prikazano na stranicama "omf" u radovima nekih maketara. Dobar je rad na IS-2 od "plavca" pa potražite. Osobno mi se najviše sviđaju radovi maketara na Panther-ima. Puno se može naučiti i zanimljivo je barem nešto i sam ponoviti. Istina, to dugo traje, ali sami smo birali hobi!

Postoji dobra knjiga o najzanimljivijim shemama obojenja T-34 u raznim vojskama u 2. svjetskom ratu, pa potražite nadahnuće listajući barem katalog nekog većeg distributera knjiga.

Potražite ruske stranice: www.rkka.ru

Potražite ovaj uradak KV-1:

http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=23968

Potražite i uživajte:

http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=Reviews&file=index&req=showcontent&id=4219

N.B. Nikad nije kasno ponoviti obojenje na T-34! Očekivao sam "zimnicu" jer smo u sniježnom razdoblju, ali nakon pregledavanja YouTube sami odlučite što i kako.

Lijep pozdrav, uz najbolje namjere -Dragiša.

dragisa1956: poruka promijenjena dana: Čet Sij 24, 2013 2:34 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Sij 20, 2013 9:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni se ovo jako sviđa. Na drugoj fotki se dobro vidi "nijansiranje" drybrushom, a pretpostavljam da je boja na toj fotki i najsličnija stvarnoj boji makete, na ostalim fotkama je pretamna. Meni je uvijek problem pronači pravu boju za ruske tenkove, isprobao sam razne nijanse maslinastih i tamno zelenih i jioš nisam otkrio koja bi mi se najviše "sviđala".
Natrag na vrh
Jazz

Član od: 06 Svi 2012
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Pon Sij 21, 2013 12:47 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

fotke su maklo tamne što cijeloj maketi daje malo tamiji prizvuk, Iwtcha ima pravo na drugoj fotki je najblizio prikaz realnog stanja.

Nisam puno eksperimentirao sa bojama,nisam čak ni puno tražio na netu, nego sam se držao slijepo dark greena koju sam u drugoj ruci mjesao sa malo crne a u završnoj fazi sa bluff.ukupno sam bojao u 4 sloja + primer
Mada sada sa vremenske distance mislim da sam trebao bojati u još dva sloja ukljućujući crnu

@ dragisa

zimsku varijantu cu ostaviti za neki drugi put / nasao sam jednu vrlo odličnu fotku u boji sa staljingradskog bojista/

Pozz
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma