Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pet Sij 04, 2013 12:21 am Naslov poruke: Mail scam, pazite. |
|
|
Htio bi podjelit ovo s vama, u nadi da nece niko past na tu foru.
Naime danas sam poslao mail kineskoj firmi Flyhawk, inace na taj mail sam se dopisivao sa vlasnikom. Uglavnom nakon 10 minuta dobijem reply ako mu mogu pomoci. Caka je u tome da mail je poslan sa njegove adrese, njegovi font, njegovi signature, link na stranicu, znaci izgleda autenticno.
Kad sam pitao sto mu treba, rekao da je u Spanjolskoj i da je izgubio novcanik i uglavnom dal mu mogu posudit pare. Malo sam Googlao i nasao ovo:
http://netprofitstoday.com/blog/email-scam-urgent-request-from-a-friend/
Tekst se podudara, osim iznosa Eura i zemlja u kojoj je trenutno.
Treba pripazit jer koriste mailove pravih ljudi , pa tko zna mozda neko stvarno misli da mu je prijatelj u frci pa se zezne...
Inace svakodnedvno dobivamo spam mailove da smo dobili na lutriji ili da smo dobili neke pare, al sve je to ocito i nelogicno izmisljeno...ovo tu je malo bolje isplanirano, pa pripazite svakako. _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Scalpel
 | | Član od: 10 Pro 2009 | | Poruke: 320 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pet Sij 04, 2013 5:56 pm Naslov poruke: |
|
|
A znam da, nista novo u svijet scama i spama, ali nazalost uvijek se nade netko naivan koji ce nazalost stvarno sjest na takve prevare _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|