Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Mail scam, pazite.

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pet Sij 04, 2013 12:21 am    Naslov poruke: Mail scam, pazite. Citiraj ovaj komentar

Htio bi podjelit ovo s vama, u nadi da nece niko past na tu foru.

Naime danas sam poslao mail kineskoj firmi Flyhawk, inace na taj mail sam se dopisivao sa vlasnikom. Uglavnom nakon 10 minuta dobijem reply ako mu mogu pomoci. Caka je u tome da mail je poslan sa njegove adrese, njegovi font, njegovi signature, link na stranicu, znaci izgleda autenticno.

Kad sam pitao sto mu treba, rekao da je u Spanjolskoj i da je izgubio novcanik i uglavnom dal mu mogu posudit pare. Malo sam Googlao i nasao ovo:

http://netprofitstoday.com/blog/email-scam-urgent-request-from-a-friend/

Tekst se podudara, osim iznosa Eura i zemlja u kojoj je trenutno.

Treba pripazit jer koriste mailove pravih ljudi , pa tko zna mozda neko stvarno misli da mu je prijatelj u frci pa se zezne...

Inace svakodnedvno dobivamo spam mailove da smo dobili na lutriji ili da smo dobili neke pare, al sve je to ocito i nelogicno izmisljeno...ovo tu je malo bolje isplanirano, pa pripazite svakako.
Scalpel

Član od: 10 Pro 2009
PorukaUpisano: Pet Sij 04, 2013 5:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Picek ovo je nažalost svakodnevna pojava...

Možeš si ovo složiti pa si miran, donekle :-)

http://office.microsoft.com/en-us/outlook-help/encrypt-e-mail-messages-HP001230536.aspx
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pet Sij 04, 2013 5:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Scalpel Napisao/la:
Picek ovo je nažalost svakodnevna pojava...

Možeš si ovo složiti pa si miran, donekle Smile

http://office.microsoft.com/en-us/outlook-help/encrypt-e-mail-messages-HP001230536.aspx

A znam da, nista novo u svijet scama i spama, ali nazalost uvijek se nade netko naivan koji ce nazalost stvarno sjest na takve prevare
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma