Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Ned Jul 16, 2006 11:55 am Naslov poruke: 1/48 Hasegawa Hurricane Mk.I |
|
|
Skoro OOB maketa ali Hasegawa je dosta toga pogrijesila pa su dodani anti glare shields (one ploce ispred kabine, scratchbuild). Na ovom Hurricane-u je letio Ian R. Gleed a po Hasegawinoj sastavnici je spinner plavi a zapravo je bio crveni i jos je dodan retrovizor koji takodjer je Hasegawa izostavila. Inace je vrlo ugodna maketa za sastavljat, dekali su odlicno legli iako su neki puknuli ali ih nije bio problem ponovo sastaviti.
Tolko od mene.... Pozdrav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Jul 16, 2006 12:52 pm Naslov poruke: |
|
|
Svaka čast, jako lijepo...
S ovim svijetlim washom sada i ona famozna zelena izgleda znatno prihvatljivije.
Svaka pohvala, pogotovo mi se sviđa izvedba čađe iza ispuha.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Jul 16, 2006 1:07 pm Naslov poruke: |
|
|
Maketa je krasno napravljena i zaprljana.
Ono sto mi je cudno (najbolje vidljivo na prvoj i pogotovo trecoj fotki) jest "nos" makete. Gledano odozgo, odnos sirine trupa i spinera mi je nekako cudan, kao da je trup presirok ili je spiner preuzak. BTW: koji je to spiner ? Znam da je MkI imao normalni "tupi" spiner i "presiroki" spiner (siri od trupa na koji se naslanja). Ovo mi ne djeluje kao jedan od ta dva. Izgleda kao umanjeni spiner MkIIc ("dugacki")..
Ili je to neki od onih "ranih" ? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Jul 16, 2006 1:29 pm Naslov poruke: |
|
|
| Sto se tice spinera orijentirao sam se prema squadronovoj knjizi, a moguce je da su i oni pogrijesili... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Ned Jul 16, 2006 1:43 pm Naslov poruke: |
|
|
| prelude Napisao/la: | Svaka čast, jako lijepo...
S ovim svijetlim washom sada i ona famozna zelena izgleda znatno prihvatljivije.
 |
Pretpostavljam da ovo svijetlo nije wash...
Maketa je super, jedino bi ga ja isprljao odozdo. Gornje površine izgledaju dosta potrošeno, pa bi sukladno tome trebale biti i donje...
Unatoč tome, maketa izgleda jako dobro. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Jul 16, 2006 2:07 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ma prljav je on i od dolje samo sto se ne vidi najbolje na fotkama... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3476 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Ned Jul 16, 2006 2:08 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ja obožavam Hurricanea pa mi je uvik OK. Bravo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| markojeras
| | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 914 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Jul 16, 2006 4:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Jako lijepo  _________________ Uviek napried! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Jul 16, 2006 4:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Lijepo izgleda, dobar weathering!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Timmy Administrator
 | | Član od: 16 Stu 2005 | | Poruke: 2447 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Jul 16, 2006 6:35 pm Naslov poruke: |
|
|
Ljudi prije mene su sve rekli. Svaka čast.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Jul 17, 2006 8:55 am Naslov poruke: |
|
|
| imwhoim01 Napisao/la: | | Sto se tice spinera orijentirao sam se prema squadronovoj knjizi, a moguce je da su i oni pogrijesili... |
Jesu, pogriješili su. Gleed-ov je Hurricane Mk I imao široki tupi spinner kao i veći dio Hurricanea. Damir je to dobro zamijetio, iako su nakon bitke za englesku na dosta Mk I promijenjeni spinneri na standard MK II. One dvije modre pruge na kormilu pravca su isto malo neobične. Nisam još vidio fotografiju ovog zrakoplova sa takvim oznakama. Malo mi je neobična i pozicija onog servisnog natpisa kojeg si stavio iza kabine. Maketa je inače dobro i uredno napravljena, a jedino bi na tvom mjestu još malo "zadimio" područje oko mitraljeza-osobito na dnu krila gdje su otvori za izbacivanje čahura. Nebi bilo loše i da si malo gdjegdje dodao efekt guljenja boje sa srebrnom, posebno na području prelaza trupa prema krilu, gdje se boja redovito gulila od gaženja. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Jul 18, 2006 2:51 am Naslov poruke: |
|
|
stvarno preljepo napravljeno, kotači su stvarno dobri (znaš ti o čemu ja), baš se vidi da si se trudio...i da ljepo si napravio zaprljanje od motora, to mi se sviđa  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Jul 18, 2006 2:58 am Naslov poruke: |
|
|
Hvala, drago mi je da ti se svidjaju kotaci, easy...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Kol 24, 2006 11:33 pm Naslov poruke: |
|
|
mmmmmmrak... avion mi se kao avion i ne sviđa... al sad sam promijenio misljenje  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|