Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| TomislavB
| | Član od: 13 Pro 2012 | | Poruke: 40 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Pro 20, 2012 12:33 am Naslov poruke: WW2 diorama 1/100 - Pokušaj 1 |
|
|
Zadnjih par tjedana smišljam kako složiti 1/100 dioramu. Za sada sam već više puta mijenjao plan, ali prošli tjedan se projekt pokrenuo. Trudit ću se svakih par dana nešto napraviti i objaviti na stranici, a komentari, savjeti i kritike su dobrodošli.
Kako sam novi član i ovo je moj prvi post, nisam siguran kakve bi bile reakcije na odmah stavim link na svoju stranicu pa bolje neću.
Naziv diorame je "Ardeni 1944", dimenzije 30x30 cm, a koristit ću metalne modele nekoliko proizvođača u mjerilu 1/100. Teren, stabla i građevine ću sam raditi. Sutra ću postaviti par fotki.
pozdrav
tomislav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| TomislavB
|
Upisano: Čet Pro 20, 2012 11:37 am Naslov poruke: Re: WW2 diorama 1/100 - Pokušaj 1 |
|
|
Dozvolom administratora postavit ću link na stranicu.
Skoro sam početnik u svijetu diorama pa je svaki savjet dobrodošao.
hvala
tomislav
http://tomzg.webplus.net/
Evo i par fotografija (više o projektu na stranici):
Diorama dimenzija 30x30 cm sa postavljenim vozilima i figurama radi osjećaja dimenzija, tj. da vidim koliko modela stane
Još jednom diorama sa dodanim stablima desno.
Bor sa nekoliko žičanih grana
Priprema za dodavanje grančica na jednu granu |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vukii
 | | Član od: 30 Pro 2006 | | Poruke: 202 | |
|
Upisano: Čet Pro 20, 2012 4:16 pm Naslov poruke: |
|
|
| ma bude to Ok,ali koja ti je to mera1/100 ko proizvodi to mjerilo???? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| nono_zg
 | | Član od: 27 Pro 2010 | | Poruke: 1489 | |
|
Upisano: Čet Pro 20, 2012 4:43 pm Naslov poruke: |
|
|
| flames of war ?? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| TomislavB
|
Upisano: Čet Pro 20, 2012 5:14 pm Naslov poruke: |
|
|
| vukii Napisao/la: | | ma bude to Ok,ali koja ti je to mera1/100 ko proizvodi to mjerilo???? |
Battlefront, Forged in battle, Zvezda, Peter Pig, SkyTrex, Plastic Soldier |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| TomislavB
|
Upisano: Čet Pro 20, 2012 5:16 pm Naslov poruke: |
|
|
| nono_zg Napisao/la: | | flames of war ?? |
Da, koristit ću neke Battlefrontove modele, uglavnom vozila jer ih bojam za Flames of War. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| TomislavB
|
Upisano: Čet Pro 27, 2012 9:42 am Naslov poruke: |
|
|
Sretan Božić svima (sa malim zakašnjenjem) i naravno par pitanja.
Kao što sam spomenuo, dimenzije diorame će biti 30x30 cm jer je tih dimenzija iverica. Trebam savjet kako najbolje pričvrstiti stirodur za ivericu. Kojim ljepilom i da li je drvofix dovoljan? Što staviti između stirodura i stiropora? Da li da na stiropor (kada sve pričvrstim na ivericu) stavim masu za gletanje sa malo drvofixa, ili da idem sa masom za modeliranje (ovo drugo mi se više sviđa)?
Na desnu stranu diorame ću staviti jednu kuću i par civila, u sredini (na cesti) će biti par vozila i dvadesetak vojnika, a lijevo samo borovi.
Dobro bi došao nekakav nacrt kuće sa tih prostora. Da li da radim drvenu ili zidanu kuću?
Možda neki savjet?
hvala
t. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| nono_zg
|
Upisano: Čet Pro 27, 2012 9:48 am Naslov poruke: |
|
|
| trebalo bi ti biti drvofix cist dosta za zaljepiti stirodur za ivericu, držat će, slobodno ivericu ako je lakirana malo izgrebi da ljepilo još bolje primi... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| TomislavB
|
Upisano: Sri Sij 02, 2013 1:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav svima i svako dobro u 2013. godini!
Došli su mi neki modeli pa sam ih probno složio na dioramu. Ova cesta će biti dosta viša, ali ostaje iste širine. Mislite li da ima malo mjesta za tenkove i vojnike, tj. da li mislite da je cesta preuska? Od tenkova će biti Ersatz StuG, Ersatz Panther, Konigstiger sa padobrancima i na začelju Wirbelwind.
Planirao sam sa svake strane vozila staviti po dvadesetak vojnika u pokretu. Hoće li to biti pretrpano i da li je nužno proširenje ceste?
hvala
tomislav
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| nono_zg
|
Upisano: Sri Sij 02, 2013 1:46 pm Naslov poruke: |
|
|
| po meni gužva, jel bi vojska mogla "marširati" izmedju ceste i kuca ?? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| TomislavB
|
Upisano: Sri Sij 02, 2013 1:49 pm Naslov poruke: |
|
|
| nono_zg Napisao/la: | | po meni gužva, jel bi vojska mogla "marširati" izmedju ceste i kuca ?? |
Može jedna kolona kroz borove (do ceste), a druga između ceste i kuća. Samo moram povisiti cestu, tj. ubaciti stiropor.
hvala |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| TomislavB
|
Upisano: Uto Sij 08, 2013 11:46 am Naslov poruke: |
|
|
Mali napredak, ali još uvijek radim na istom stablu. Dodao sam par grana.
Večars ću raditi sa islandskom mahovinom, ovo je samo skica.
Ako nekoga zanima nešto više, evo i link na stranicu:
http://tomzg.webplus.net/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| TomislavB
|
Upisano: Uto Sij 08, 2013 12:04 pm Naslov poruke: |
|
|
Zaboravio sam postaviti pitanje radi kojeg sam i stavio skicu.
Kako tretirati islandsku mahovinu nakon lijepljenja na stablo? Da li je ona već obrađena ili se mora nečim prešpricati? Kako podnosi akrilne boje ili je bolje ne bojati nego ostaviti kakva je? Mahovina će glumiti grane na jednom stablu. Na te grane će doći nekakvo ljepilo (možda drvofix) i onda mali grmići, posip u par nijansi zelene. Da li je tko radio što slično?
hvala |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| nono_zg
|
Upisano: Uto Sij 08, 2013 12:18 pm Naslov poruke: |
|
|
misliš raditi ovim
ili ovim
po tvojoj skici bi reko ovim prvim, lišaj.
Mahovina je dosta "mlohava", akrilne boje dobro "prihvaca", pošto imam u nekoj svjetloj boji pa ih bojam kako mi koja treba. Probo sam ih na kraju ucvrstiti sa lakom za kosu ali kad se osuši postaje abnormalno krko i mrvi se na dodir. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| TomislavB
|
Upisano: Uto Sij 08, 2013 12:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Kupio sam u par vrećica i liči ovome na drugoj slici. Skicu zaboravi, na njoj je pokazano što želim napraviti, a ne izgled same mahovine.
Do sada sam napravio jedno stablo sa mahovinom, samo sam zalijepio dvofixom i ništa drugo nisam dirao, osim što sam stavio malo zelenog pisipa. Stablo nisam bojao i bilo što drugo radio. Ovo je bilo isprobavanje. Za sada stoji, ne izgleda loše.
evo i slika:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|