Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| ninoslav
 | | Član od: 03 Ožu 2010 | | Poruke: 322 | | Mjesto: Maynooth,Ireland |
|
Upisano: Sri Pro 19, 2012 11:24 pm Naslov poruke: Diorama-Njemački protunapad |
|
|
Nakon gotovo godinu dana dovršio sam ovu dioramu za koju sam upotrebio sljedeće makete:
8.8cm Flak 36(Kommandogerat 40,Sd.Ah 202,Sd.Ah 52)
Messerschmit Bf-109 G-6 (2kom.)
Sd.Kfz.162/1 Panzer IV/70(V) Lang
Tiger II Ausf.B
Kfz.70 Krupp Protze & 3.7cm Pak
Deutsche artillerie WW II
Sd.Kfz.251/22 Ausf.D 'Pakwagen' & Pak 40
i još nekoliko njemačkih figurica iz različitih setova.
Diorama je rađena na iverici kako bih dobio udubinu u koju sam ulio epoxy smolu za rijeku.Cijela ruševna kuća napravljena je od neke vrste stirena,krov od kartona,na podlogu sam stavio prešani papir,dok sam cestu napravio od DAS mase u koju sam utiskivao kockice....uglavnom snalazio sam se na sve načine za materijal.
Nažalost boje na fotkama su dosta svijetle(fotić mi je za smeće,a da o zoom-u ne govorim)tako da npr.boja na avionu je military brown a ispala naranđasta;uglavnom uživo čist drugačije izgleda nego na fotkama.
 _________________ CCCP
https://www.facebook.com/TanksAndArmouredVehicles |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vukii
 | | Član od: 30 Pro 2006 | | Poruke: 202 | |
|
Upisano: Sri Pro 19, 2012 11:56 pm Naslov poruke: |
|
|
| sviđa mi se,ali ko im je to se počistil,vulica čista ,ruševna hiže,čista,sve u svemu prečista je ,fale komadićki cigla,čerepa ,prašine,sega sitnoga otpada ???cesta bez raznog otpad i prašine???........to je kaj fali inače zamisao odlična |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Jazz
 | | Član od: 06 Svi 2012 | | Poruke: 175 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Čet Pro 20, 2012 12:10 am Naslov poruke: |
|
|
hvale vrijedan trud...ima jedan veliki ALI a to je priča....
fali ti priča pogotovu za ovako veliku dioramu, imaš tu svega gdje si je uopće pozicionirao ? Istok - Zapad ? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| nono_zg
 | | Član od: 27 Pro 2010 | | Poruke: 1489 | |
|
Upisano: Čet Pro 20, 2012 10:12 am Naslov poruke: |
|
|
5 za ideju, volju i živce.
Ima nekih stvari koje su mi zapele za oko, kuca ko da je predimenzionirana za mjerlilo, ako se pogleda onaj vojnik što ide po stepenicama, štenge su prevelike, ovi što pucaju kroz okvire prozora,prozor počinje kod ramena trebao bi oko struka malo više...
Imaš švabe koji pucaju iz kuce i imaš topove na kraju koji takodje pucaju izmedju imaš ove kaj dolaze sa konjskom zapregom imam filing ko da su se dobrano napili pa ih boli briga kaj se roka oko njih.
Cesta mi se svidja , kockice su odlično ispale si radio sa nekom šablonom ili ??
AL sve u svemu ljepo osmišljeno, voda mi se svidja. I nemoj da te ovih par rečenica obeshrabri, u njima trebaš vidjeti vjetar u ledja za sljedece projekte.
Samo naprijed i ono najvažnije uživaj i budi zadovoljan svojim radom. LP |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| fallschimjager
| | Član od: 21 Tra 2008 | | Poruke: 258 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Pro 20, 2012 12:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Pohvale za trud i volju. Sve šta su kolege rekli stoji, poslušaj savjete za iduće diorame i bit će još bolje. Provaj napravit neki dimnenzijski manji rad i što ga više detaljirat.
Malo pripazi kod odabira figura, jer dio je gol do pasa, a dio je u zimskoj opremi i kaputima. _________________
CK 2018. NOVI PROSTOR - Žarka Dolinara 9
Betmen, Supermen, Nepismen |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tole
 | | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1117 | |
|
Upisano: Čet Pro 20, 2012 1:25 pm Naslov poruke: |
|
|
Doista prava diorama, rijetko se vidi ovako neki opširan rad. Super su mi avioni, lijep detalj! _________________
Group build - metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Pro 20, 2012 3:45 pm Naslov poruke: |
|
|
Trud, volju i iskustvo koje si stekao na ovom projektu pokušaj primjeniti na sljedeći, ali tako da paziš na logičnosti u kompoziciji. Neke nelogičnosti su kolege već naveli, a treba dodati i to da vozila, naoružanje i oprema budu iz istog perioda rata, kao i da kamuflaže na njima budu što autentičnije i isto tako u skladu sa godinom dešavanja. Kod zgrada svakako pokušaj realne dimenzije podijeliti sa 72, ako je mjerilo 1/72, tako da zgrada ne bude prevelika (zajedno sa prozorima, vratima, opekama...) u odnosu na ljude. Arhitektura bi isto trebala odgovarati podneblju. U samoj koncepciji prvo skiciraj, planiraj i gledaj arhivske fotografije kakvih je pun internet, pa onda odluči koji ćeš "komadić radnje" prikazati. Pokušaj se i opremiti sa air-brushom kako bi kamuflaže izgledale autentičnije.  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kekso
 | | Član od: 18 Lip 2011 | | Poruke: 961 | | Mjesto: Bjelovar |
|
Upisano: Čet Pro 20, 2012 4:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Ko što su kolege rekle, sve pohvale za volju i trud, a i za hrpu detalja koje si napravio na ovoj diorami. Prostora za poboljšanje svakako ima, ali većinu konstruktivnih kritika si već dobio. Nadam se da je izrada diorame bila i zabavna, a ne samo mukotrpna  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ninoslav
 | | Član od: 03 Ožu 2010 | | Poruke: 322 | | Mjesto: Maynooth,Ireland |
|
Upisano: Čet Pro 20, 2012 9:18 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala na kritikama ali i na pohvala.Napraviti maketu nije bed;uzmeš par dana po par sati i sklepaš ju kak najbolje znaš,ali raditi dioramu e to je posel koji iziskuje puno,puno vremena.I tak imaš dioramu;zamisao i svaki dan neki vrag te pukne ''e sad mogel bi još nekaj stavit'.Htel sam čuti i vaša mišljenja na kaj trebam obratiti pozornost.
Kaj se tiče ceste razvaljao sam valjkom DAS masu,napravio mjere dužinu i širinu te šestarom lagano zacrtao polukružnicu te uzeo LEGO kockicu na koju sam prethodno stijenke izbrusio i 4 sata utiskivao u masu.Zabavno,zar ne?
Zamisao mi je da vrijeme ove diorame smjestim unutar granica same Njemačke '45 kad im je vojska bila u totalnom rasulu i sklepana od ostataka divizija,armija,satnija i kak se već sve to zvalo.
Na kući ok neke stvari sam predimenzioniral,jednostavno nisam primjetil pretpostavljam zbog ogromne količine svega i svačega koje mi je obračalo pogled.Kaj se tiče otpadnog materijala bojal sam se ak još nekaj stavim kaj nebude pretrpano otpadom.
Al eto svaki dan mi je pred 'nosom' i još uvijek mogu ispraviti pogreške.Btw.ja sam jako zadovoljan i svaki dan uživam gledajući je.  _________________ CCCP
https://www.facebook.com/TanksAndArmouredVehicles |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|