Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Valljeo razredjivac nova fomula

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
dule

Član od: 12 Sij 2009
Mjesto: Plandiste
PorukaUpisano: Ned Lis 14, 2012 6:30 pm    Naslov poruke: Valljeo razredjivac nova fomula Citiraj ovaj komentar

Bilo je cini mi se na ovom forumu reci o Valljeo razredjivacu ali onom koji sadrzi novu formulu,pre par dana sam kupio razredjivac i mogu samo da pohvalim proizvod onaj stari koji je podsecao na mleko stalno je ubrzavao susenje boje na vrhu igle tako da sam sa njime imao vise stete nego koristi (doduse poboljsavao je vezivnu moc boje na plastiku posto je u pitanju akrilna smola) ova nova fomula je nesto sasvim drugacije i radi fantasticno jos ako dodate malo reterdera farbanje ce biti uzivanje ,vazno je da boju prvo raredite u nekoj posudi pa onda sipate u pistolj kako ne bi doslo do talozenja pigmenta ako mesate direktno u pistolju.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Lis 14, 2012 7:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Isprobano i radi savršeno, zbilja su ga odlićno napravili Very Happy
Natrag na vrh
dule

PorukaUpisano: Ned Lis 14, 2012 7:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

@iwtcha To i ja kazem sjajna stvar dosta je bilo pokusa sa vodom alkoholom i ostalim cudima .
Natrag na vrh
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Ned Lis 14, 2012 8:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

otkako radim na nižem tlaku postaju mi jasne te muke sa vallejo bojama - a ja taman koji dan prije nego je izašao naručio njihov stari razrjeđivač - je imam sreće eh... Rolling Eyes
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Zlikovac

Član od: 10 Stu 2010
PorukaUpisano: Ned Lis 14, 2012 10:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Uh, koliko samo pametnih stvari u ovom postu! Na bazi smole je bio onaj prethodni? Sad mi je jasno zasto sam se mucio Muskulom kad zatreba skidanje brljotina.
Dule, Iwcha, dajte iskomentarisite ovo vise, sa kojim Vallejo bojama ste isprobavali, da li samo AIR ili i MM ili Panzer? Koji pritisci, koliko razredjivanje, ima li onog zrnastog prskanja, ili jos gore slivanja sa povrsine?
Unapred zahvalan!
killa

Član od: 15 Ruj 2009
PorukaUpisano: Pon Lis 15, 2012 1:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Moze neka slika tog novoga?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
PorukaUpisano: Pon Lis 15, 2012 7:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Isprobano sa Air bojama i sa Surface primerom (koji je na bazi poliuretana, isto ko i stari razrjeđivač). Ražjeđivanje do omjera 20-25% tlak između 0,5 i 0,8 bar. Pokrivanje boje savršeno.
Natrag na vrh
mpuky1

Član od: 08 Velj 2012
PorukaUpisano: Pon Lis 15, 2012 8:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja sam si ga kupio ali ga još nisam isprobao. Na njemu baš piše NEW FORMULA.

Evo vidi u ovom linku kako izgleda.

http://www.elmcityhobbies.com/shop/index.php?main_page=popup_image&pID=2838
dule

PorukaUpisano: Pon Lis 15, 2012 12:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Razredjivac daje savrsenu kombinaciju i za Model kolor boje i Model air pritisak oko 1,5 bar dizna 0,35 nema onih zrnaca ako se dovoljno razredi i kao sto sam rekao nije na odmet dodati kap -dve retardera.

dule: poruka promijenjena dana: Pon Lis 15, 2012 6:09 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Zlikovac

PorukaUpisano: Pon Lis 15, 2012 1:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zvuci previse lepo da ne bih isprobao, posebno posle svih onih gluposti koje sam dozivljavao sa njima, narocito sa MC bojama.
Ali ljudi, kako to cudo uopste izgleda, pregledao sam im zvanican sajt i nista? Dajte neki link, odakle ste narucili i slicno?
Zlikovac

PorukaUpisano: Pon Lis 15, 2012 6:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jel o ovome pricate?

http://www.elmcityhobbies.com/shop/images/VJ71161.jpg
dule

PorukaUpisano: Pon Lis 15, 2012 6:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Na zvanicnom sajtu nema nicega sto me je razocaralo a za razredjivac sam slucajno saznao na ovom forumu a dobar glas daleko stize. Evo vec dva dana sam nesto farbao i odusevljen sam kako funkcionise mislio sam da su model color boje neupotrebljive za air brush ali eto cuda se desavaju.Znaci da rezimiram jos jednom :boju prvo doooobro promuckamo narociti Model kolor,u neki mali sud nakapamo odredjenu kolicinu boje dodamo razredjivac dodajem i 60 % u korist razredjivaca i ka sto sam rekao nije lose kapnuti malo retardera .Srecan rad i javite utiske.

@Zlikovac da to je taj razredjivac samo vece pakovanje sam mislim da se vise ipslati kupiti vece nego manje .
Natrag na vrh
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Uto Lis 16, 2012 5:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

samo jedan add na ovu temu, znači naručih sa Modelhobbiesa onaj stari ('bijeli') - dođe mi novi Very Happy obradovao me paket danas kad sam stigao iz škole, zanimljivo mi je da ima jako sličan miris micro solu, no, svaka čast timu iz MH-a, odlični su, sad ide na isprobavanje... Very Happy

inače, jedna od stvari koja mi je izrazito draga kod Vallejo proizvoda jesu njihove bočice, vrlo lako doziranje, nema ljepljivih čepova kao kod većine drugih boja osim ako se ne dozira sa špricama ili kapaljkama, nema problema sa otvaranjem i sličnih gluparija, uvijek spremne, izrazito lako doziranje, a ako je potreban drugačiji otvor ona 'glava' sa malim otvorom se može skinuti, tako da čista petica.. Very Happy
isto je i sa ovim razrjeđivačem, stavio sam sliku kakav je čep, ugl, Vallejo za mene no. 1 Very Happy

pozdrav!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
dule

PorukaUpisano: Uto Lis 16, 2012 6:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Slazem se za boje nema nepotrebnog mesanja stapicima pa prosipanja itd... probaj razredjivac pa nam javi da li si zadovoljan.
Natrag na vrh
supersxvmoto

Član od: 20 Tra 2011
Mjesto: 10000
PorukaUpisano: Sub Stu 03, 2012 2:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bas sam bio u perlici danas i imaju taj novi thinner u malom i velikom pakiranju i sve druge boje od model do air i razne dodatke, stvarno za pohvalu, sve na jednom mjestu Smile
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma