Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Problem sa lakom
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Jazz

Član od: 06 Svi 2012
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Pon Lis 15, 2012 10:12 pm    Naslov poruke: Problem sa lakom Citiraj ovaj komentar

Prije nekog vremena sam kupio ovaj lak

i ono što me najviše muči je to što kada ga nanesem na obojanu površinu ista potamni ono što je sivo postaje crnio ili ide u tom smjeru i slično

imal ineko neka iskustva sa ovim

Razrjedio sam ga na sve moguće načine ali ne ide...sada sam s njim uništio/unakazio maketu P IV

Neki savjet ?

Hvala

[/img]
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pon Lis 15, 2012 10:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

baci ga u smece Very Happy

kupi si Alclad Gloss varnish i budi sretan do kraja zivota...
Davor

Član od: 09 Lis 2011
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Lis 15, 2012 10:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

....potvrđujem....
scarabei

Član od: 08 Pro 2009
PorukaUpisano: Pon Lis 15, 2012 10:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nabavio isto Alclad gloss i testirao ga na Leclercu, mislim da nema boljeg od toga.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Jazz

PorukaUpisano: Pon Lis 15, 2012 11:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

gdje ga naručiti

klasika shopovi?
Natrag na vrh
veliko_pile

PorukaUpisano: Pon Lis 15, 2012 11:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

postoji velika vjerojatnost ga ce bit sad na natjecanju u Celje, mislim da inace dode 7eura, ako ides onda super, uzmi ga tamo. Ako neides posalji mi PM pa cemo se dogovorit Wink
Jazz

PorukaUpisano: Pon Lis 15, 2012 11:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

scarabei Napisao/la:
Nabavio isto Alclad gloss i testirao ga na Leclercu, mislim da nema boljeg od toga.

Kako reagira na akrile i kako poslije na wash (AK interactive i MIG)
Natrag na vrh
veliko_pile

PorukaUpisano: Pon Lis 15, 2012 11:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Cini mi se da je baziran na nitro, tako da akrilke bi bile dobre, jedino nisam siguran za AK interactive, posto su oni Enamel , onda postoji vjerojatnost da pojede lak.
scarabei

Član od: 08 Pro 2009
PorukaUpisano: Pon Lis 15, 2012 11:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jazz Napisao/la:
scarabei Napisao/la:

Nije mi radio nikakve probleme. Isao je vallejo primer, pa vallejo boje, gore na to alclad gloss i AK wash je isao bez problema.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Jazz

PorukaUpisano: Pon Lis 15, 2012 11:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

veliko_pile Napisao/la:
Cini mi se da je baziran na nitro, tako da akrilke bi bile dobre, jedino nisam siguran za AK interactive, posto su oni Enamel , onda postoji vjerojatnost da pojede lak.

toga se i bojim jer sam prije koristio Model Master na nitro bazi pa mi je pojeo boju....
Natrag na vrh
Jazz

PorukaUpisano: Pon Lis 15, 2012 11:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

scarabei Napisao/la:
Jazz Napisao/la:
scarabei Napisao/la:

Nije mi radio nikakve probleme. Isao je vallejo primer, pa vallejo boje, gore na to alclad gloss i AK wash je isao bez problema.

Ja koristim upravo navedenu kombinaciju pa sam zato i pitao... a ništa idem ga naručiti pa što bude ...
Natrag na vrh
Jazz

PorukaUpisano: Pon Lis 15, 2012 11:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

veliko_pile Napisao/la:
postoji velika vjerojatnost ga ce bit sad na natjecanju u Celje, mislim da inace dode 7eura, ako ides onda super, uzmi ga tamo. Ako neides posalji mi PM pa cemo se dogovorit Wink

Kada je celje..mislim sljedeći tjedan...ili griješim. Ako stignem ću otići mada čisto sumnjam
Natrag na vrh
dule

Član od: 12 Sij 2009
Mjesto: Plandiste
PorukaUpisano: Uto Lis 16, 2012 9:43 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sad nesto gledam Vallejo katalog i ne vidim navedeni lak verovatno je to nesto novo posto su imali sjajni lak ali nije poliuretanski kao ovaj koji sa kojim imas problema,generalno mnogi lakovi malo potamne boju ali vidm da je u tvom slucaju to previse.Ja sam probao Aclad sjani lak ali onaj vodeni i odlican je imas povoljno na Lucky modelsu.
Natrag na vrh
Bastardo

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Celje
PorukaUpisano: Uto Lis 16, 2012 11:15 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jazz Napisao/la:
veliko_pile Napisao/la:

Kada je celje..mislim sljedeći tjedan...ili griješim. Ako stignem ću otići mada čisto sumnjam

20.10.2012 Wink
Natrag na vrh
Jazz

PorukaUpisano: Uto Lis 16, 2012 11:29 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bastardo Napisao/la:
Jazz Napisao/la:
veliko_pile Napisao/la:

20.10.2012 Wink

Thx

Mislim da ne stignem..
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma