Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Ferrari 599 GTB Fiorano

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori, kamioni,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Ferrarijevac

Član od: 13 Kol 2011
PorukaUpisano: Pet Ruj 16, 2011 1:51 pm    Naslov poruke: Ferrari 599 GTB Fiorano Citiraj ovaj komentar

Zanimljiva maketa, iako dosta naljepnica fali jer sam imao dosta problema s njima pošto se nisu dale lijepo skinuti nego su se trgale, ali eto snašao sam se nekako a sama maketa i nije bila toliko zahtjevna osim unutrašnjosti.

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
PowerPlant

Član od: 02 Svi 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Ruj 16, 2011 2:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nije loše... Samo, šteta da se nisi malo pozabavio previsokim ovjesom (to je inače standardni Revellov problem) i da nisi maketu pofarbao...
Ubuduće ti predlažem da nabaviš nekakav sprej i ipak pofarbaš karoseriju... Još će bolje izgledati Wink
A zanima me kako si nanosio decale? Naime, Revellovi decali su obično dosta čvrsti i nije ih lako strgati... Confused
Možda si ih dulje trebao namakati u vodi...

PorukaUpisano: Pet Ruj 16, 2011 3:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

umakao sam ih u vodi i onda pomalo skidao, ali uvijek je jedan dio decala ostao zalijepljen i kada sam skidao taj dio je pukao, kao što vidiš u maketi F2007 s tim nisam imao nikakvih problema, da li je moguće da su naljepnice stare zbog predugog stajanja na polici ili? a karoserija je već bila crvena pa sam tek tolko da bude još malo crvenija samo jedanput prešao s kistom
Natrag na vrh
PowerPlant

Član od: 02 Svi 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Ruj 16, 2011 3:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Znači, karoserija je farbana? I to kistom Question Shocked
U tom slučaju, ispričavam se, fakat je dobro ispalo... Tako je glatko da izgleda nepofarbano Embarassed
A za decale sumnjam da su stari, pogotovo zato što je maketa relativno nova... Predlažem da ubuduće onda decal namačeš u vodi dok se sasvim ne odvoji od podloge i slobodno "zapliva" u posudi...
To nije preporučljivo raditi s tanjim decalima, ali ovi Revellovi su stvarno debeli tako da ne bi smio imati problema...

PorukaUpisano: Pet Ruj 16, 2011 3:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ok, probat ću ubuduće tako postupat s decalima. a kako si mislio da snizim ovjese, vidim da jesu malo previsoki ali ne znam kako da ih snizim, može par savjeta?
Natrag na vrh
Mario

Član od: 15 Lis 2005
Mjesto: Zagreb-Lučko
PorukaUpisano: Sub Sij 14, 2012 4:32 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

eto malo prčkam po starim postovima,daj čeljusti na 599 stavi kako treba Very Happy

Visit my page:"MT-Style"
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Ferrarijevac

PorukaUpisano: Ned Ruj 02, 2012 1:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

[quote="PowerPlant"] što se tiče farbanja ove karoserije..ovo nije ni izbliza dobro ofarbano kao california, fiorano je farban ali tek tolko sam prošao karoseriju da dobije malo sjaja i to sa vrlo razrjeđenom bojom na bazi vode, california je farbana sa uljanom bojom i to vrlo temeljito i kak se spada, eto tek tolko da ne bi bilo zabune, ovdje sam napiso da sam ofarbao jer sam tada mislio da je to ok, tek sad vidim da sam krivo mislio i da sam bio prilično neiskusan Embarassed
Natrag na vrh
Ferrarijevac

PorukaUpisano: Uto Lis 30, 2012 12:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

evo nisam imao mira pa sam se bacio na popravljanje štete, karoserija je sad ofarbana na način na koji je i California ofarbana, zadovoljan sam kako je ispala osim jednog dijela, pokušajte sami dokučiti kojeg, a unutrašnjost je bila katastrofalna i nju sam još jedanput ofarbao tako da je sad ipak malo bolje, i na diskovima sam primjenio tehniku od jednog kolege ne znam točno kojeg, nek se javi ako vidi Very Happy

Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori, kamioni,... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma