Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Kako se rješiti silveringa?

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Marin123

Član od: 05 Sij 2012
PorukaUpisano: Pon Lis 15, 2012 7:00 pm    Naslov poruke: Kako se rješiti silveringa? Citiraj ovaj komentar

Naljepio sam decale na podlogu s prontom no na nekima je ostalo malo silveringa pogotovo na onim većim.
Dali će to završni sloj pronta prije washa ispraviti?
Ili na kraju mat lak?
Koristio sam i micro set i micro sol.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
dule

Član od: 12 Sij 2009
Mjesto: Plandiste
PorukaUpisano: Pon Lis 15, 2012 7:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nazalost nijedan zavrsni lak nece resiti silvering verovatno ti povrsina nije dovoljno glatka i sjajna ali su stvarno neki uzasno losi dekali .moze se silvering ponekad resiti i sa nitro razredjivacem ...ali ovo nisi cuo od mene Rolling Eyes
Natrag na vrh
Marko

Član od: 08 Lis 2009
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Pon Lis 15, 2012 8:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Izbiši sitne rupice na pordučju decala gdje imaš silveringa i onda ponovi s micro solom. Malo duže ga drži na tom djelu tako da omekša dekal i zavuče se ispod njega. Nakon toga ga dobro istisni s pamučnom maramicom. Ja koristim onu staru koju sam maznuo dedi. Uglavnom to kod mene pali. Nadam se da će ti pomoći.
anki

Član od: 08 Ožu 2009
Mjesto: Beograd
PorukaUpisano: Uto Lis 16, 2012 12:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako nista drugo ne upali, neka cetkica sa puno nula , boja i sigurna ruka i malo popravis. Kad dodje lak preko sve ce se ujednaciti.
Natrag na vrh
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Uto Lis 16, 2012 2:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

najbolja opcija je uzeti što tanju iglicu i izbušiti lagano (samo taknuti) mjesto gdje je silvering, pa poslije prijeći preko toga micro solom, u drugom slučaju - nitrom preko dijelova sa silveringom, ali to ne preporučam, posebno ne ako je išta na uljanoj bazi od ispod...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Perando II

Član od: 20 Pro 2006
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Uto Lis 16, 2012 6:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Imam jedno pitanje vezano za silvering, nastaje li on od ljepila ili od nečeg drugog?
Jednom davno sam radio Spitfire od ICM-a i dekali su bili katastrofa, naljepim prvi deklal a ono silveringa ko u priči! Tada sam drugi dekal ostavio u vodi da se dobro ispere i svo ljepilo skino s njega. Takvog sam ga stavio na maketu, rezultat je bio da više nego zadovoljavajući, nije bilo ni traga silveringu, ostale dekale na maketi sam poljepio na identičan način. Dekale sam smekšao sa Micro Sol i Micro Setom.
Natrag na vrh
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Uto Lis 16, 2012 8:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

silvering su zarobljeni mjehurici zraka izmedju neravne povrsine makete ( mat lak) i dekala
zamisli grubi nazubljeni, nezaglađeni asvalt
stavis na to plexi plocu - ploca ce dodirivati asvalt samo na nazubljenim tockama asvalta
isto to ti je s dekalima- povrsina mora biti jako glatka - znaci gloss lak u nekoliko slojeva, da bi dekal sjeo na nju cijelom povrsinom, i onda se vizualno stopi s njom - nema tih mjehurica zraka kroz koji se javlja odsjaj, tj silvering
naravno, to je sve mu mikroskopskim relacijama
zato su mat boje mat - puno grublji pigment, hrapava nazubljena povrsina, pa se zrake svjetla odbijaju u raznim pravcima- sto znaci manji sjaj u bilo kojem smjeru
kod gloss laka je pigment puno finiji, povrsina je glatka, pa se s povrsine reflektira puno vise svjetla- i zato povrsina sjaji
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Perando II

Član od: 20 Pro 2006
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Uto Lis 16, 2012 10:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala, sad sam malo pametniji.
Bio sam siguran da to ima veze sa ljepilom.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma