Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Marin123
| | Član od: 05 Sij 2012 | | Poruke: 152 | |
|
Upisano: Pon Lis 15, 2012 7:00 pm Naslov poruke: Kako se rješiti silveringa? |
|
|
Naljepio sam decale na podlogu s prontom no na nekima je ostalo malo silveringa pogotovo na onim većim.
Dali će to završni sloj pronta prije washa ispraviti?
Ili na kraju mat lak?
Koristio sam i micro set i micro sol. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
 | | Član od: 12 Sij 2009 | | Poruke: 907 | | Mjesto: Plandiste |
|
Upisano: Pon Lis 15, 2012 7:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Nazalost nijedan zavrsni lak nece resiti silvering verovatno ti povrsina nije dovoljno glatka i sjajna ali su stvarno neki uzasno losi dekali .moze se silvering ponekad resiti i sa nitro razredjivacem ...ali ovo nisi cuo od mene  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Marko
 | | Član od: 08 Lis 2009 | | Poruke: 38 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Pon Lis 15, 2012 8:50 pm Naslov poruke: |
|
|
Izbiši sitne rupice na pordučju decala gdje imaš silveringa i onda ponovi s micro solom. Malo duže ga drži na tom djelu tako da omekša dekal i zavuče se ispod njega. Nakon toga ga dobro istisni s pamučnom maramicom. Ja koristim onu staru koju sam maznuo dedi. Uglavnom to kod mene pali. Nadam se da će ti pomoći. _________________ mali vladek |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| anki
| | Član od: 08 Ožu 2009 | | Poruke: 169 | | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Uto Lis 16, 2012 12:33 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ako nista drugo ne upali, neka cetkica sa puno nula , boja i sigurna ruka i malo popravis. Kad dodje lak preko sve ce se ujednaciti. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Uto Lis 16, 2012 2:47 pm Naslov poruke: |
|
|
| najbolja opcija je uzeti što tanju iglicu i izbušiti lagano (samo taknuti) mjesto gdje je silvering, pa poslije prijeći preko toga micro solom, u drugom slučaju - nitrom preko dijelova sa silveringom, ali to ne preporučam, posebno ne ako je išta na uljanoj bazi od ispod... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Perando II
 | | Član od: 20 Pro 2006 | | Poruke: 373 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Uto Lis 16, 2012 6:57 pm Naslov poruke: |
|
|
Imam jedno pitanje vezano za silvering, nastaje li on od ljepila ili od nečeg drugog?
Jednom davno sam radio Spitfire od ICM-a i dekali su bili katastrofa, naljepim prvi deklal a ono silveringa ko u priči! Tada sam drugi dekal ostavio u vodi da se dobro ispere i svo ljepilo skino s njega. Takvog sam ga stavio na maketu, rezultat je bio da više nego zadovoljavajući, nije bilo ni traga silveringu, ostale dekale na maketi sam poljepio na identičan način. Dekale sam smekšao sa Micro Sol i Micro Setom. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Uto Lis 16, 2012 8:06 pm Naslov poruke: |
|
|
silvering su zarobljeni mjehurici zraka izmedju neravne povrsine makete ( mat lak) i dekala
zamisli grubi nazubljeni, nezaglađeni asvalt
stavis na to plexi plocu - ploca ce dodirivati asvalt samo na nazubljenim tockama asvalta
isto to ti je s dekalima- povrsina mora biti jako glatka - znaci gloss lak u nekoliko slojeva, da bi dekal sjeo na nju cijelom povrsinom, i onda se vizualno stopi s njom - nema tih mjehurica zraka kroz koji se javlja odsjaj, tj silvering
naravno, to je sve mu mikroskopskim relacijama
zato su mat boje mat - puno grublji pigment, hrapava nazubljena povrsina, pa se zrake svjetla odbijaju u raznim pravcima- sto znaci manji sjaj u bilo kojem smjeru
kod gloss laka je pigment puno finiji, povrsina je glatka, pa se s povrsine reflektira puno vise svjetla- i zato povrsina sjaji _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Perando II
 | | Član od: 20 Pro 2006 | | Poruke: 373 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Uto Lis 16, 2012 10:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala, sad sam malo pametniji.
Bio sam siguran da to ima veze sa ljepilom. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|