Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| mpuky1
 | | Član od: 08 Velj 2012 | | Poruke: 1795 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Ruj 30, 2012 11:46 pm Naslov poruke: MPM web shop cijene ???? |
|
|
Nisu mi jasne cijene na MPM web shopu. Gledao sam si 1/48 Albatros L-39. Kada mi je proizvod na češkom cijena mu je 600 CZK to je cca 180 KN a kada je na engleskom cijena skače na 32 EUR tj. cca 240 KN. Također mi obračunava na tu cijenu njihov porez iako je to izvoz ?
Da li je itko imao iskustva s ovim web shopom? Tj. kako spustiti cijenu na češke krune jer kada stavim češki ne nudi mi paypal ? _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sirka666
 | | Član od: 30 Jul 2011 | | Poruke: 18 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Pon Lis 01, 2012 7:52 am Naslov poruke: |
|
|
Mislim da ti vrijedi cijena u eurima za Webshop.
Kada mi je cura išla u prag kupila je maketu za cijenu koja je izražena u krunama, tako da vjerojatno je to cijena u trgovini, a u eurima je za kupovanje preko interneta.
Iako nemoj me držat za riječ, pričekaj da još netko odgovori. _________________ Ante |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
|
Upisano: Pon Lis 01, 2012 9:13 am Naslov poruke: |
|
|
Ne razumijem kako je tolika razlika u cijeni kada ti na to uredno još zaračuna poštarinu.
U krunama je cijena 600 CZK sa njihovim porezom. Znači trebali bi ga skinuti i cijena bi iznosila 500 CZK tj. cca 150 kn + poštarina.
U eurima cijena iznosi 31,65 EUR sa porezom. Znači trebali bi ga skinuti i cijena bi iznosila 26,38 EUR tj. cca 196,50 kn + poštarina.
Ne vidim razlog za razliku od cca 50 kn između kupnje u CZK i EUR i još na kraju ne razumijem hoće li mi na tu cijenu naplatiti i svoj porez jer mi ga uračunava iako je to izvoz ???? _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
|
Upisano: Pon Lis 01, 2012 9:30 am Naslov poruke: |
|
|
Poslao sam im upit pa ću vidjeti šta će odgovoriti. _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Nick
 | | Član od: 26 Stu 2006 | | Poruke: 934 | | Mjesto: VŽ |
|
Upisano: Pon Lis 01, 2012 11:27 am Naslov poruke: |
|
|
Ista stvar je i sa Eduardovim web shopom. _________________ www.HRCappuccino.org |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pon Lis 01, 2012 12:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Nema tu ničeg neobičnog, jedna cijena je za domaće (koji kupuju u krunama) a druga je za strance.
Ko voli, nek izvoli... ko neće nek traži drugdje. Ostatak vrlo uobičajene prakse u zemljama bivšeg istočnog bloka.
Pa i kod nas su do prije samo nekoliko godina cijene trajektnih karata bile skuplje strancima nego domaćem narodu, a i danas su jeftinije za ljude koji žive na otocima nego onima koji ne žive.
Što vam je čudno u tome da čeh prodaje jeftinije čehu nego hrvatu ili talijanu!? _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Lis 01, 2012 1:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Koliko se sjecam, do nedavno je sve bilo do u dlaku isto. Cijene u krunama i eurima su morale biti jednake.
Ako je zaista sad ovako, vjerujem da nema zapreke da se narudzba ne odradi u krunama, uz cijene oglasene u krunama. Treba ispitati sto bi se dogodilo kad bi se covjek napravio blesav i kupio na taj nacin... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Nick
 | | Član od: 26 Stu 2006 | | Poruke: 934 | | Mjesto: VŽ |
|
Upisano: Pon Lis 01, 2012 3:20 pm Naslov poruke: |
|
|
| Damir Napisao/la: | | Treba ispitati sto bi se dogodilo kad bi se covjek napravio blesav i kupio na taj nacin... |
Ne možeš, automatski ti izbacuje cijene u eurima(ili dolarima) kad izabereš destinaciju, recimo, Hrvatska. _________________ www.HRCappuccino.org |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
|
Upisano: Pon Lis 01, 2012 5:35 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo došao je odgovor. Iznad 100 EUR skidaju porez a cijene su poslovna politika proizvođača. Mi smo valjda jedine ****** koje vani imaju jeftinije proizvode nego na domaćem tržištu ali to je drugi par cipela. _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Pon Lis 01, 2012 8:46 pm Naslov poruke: |
|
|
opce je poznato da slovaci, madjari, ali najvise cehi deru okolo ko blesavi
evo ti primjer - kupujem kod artola u bratislavi postom jaaaako dugo
i kad jednom nije imal neke sipke mesingane, pogledam na sipke i vidim da ih on nabavlja iz ceske - i rekoh kaj, hitno mi je, idem uzet kod ceha....a frajer mi nabije cijenu tri !!!!!! puta visu nego kaj mi ju naplati slovak koji kupuje od njega pa prodaje meni......onda znas kolka je cehu zarada kad prodaje vani..... _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| x wing
| | Član od: 08 Stu 2009 | | Poruke: 813 | | Mjesto: Makarska |
|
Upisano: Pon Lis 01, 2012 10:53 pm Naslov poruke: |
|
|
| Je,a kad dođu na more onda lomljava oko cjene,pa tu sam već godinama,pa ovo,pa ono,onda ajde jadni Čeh daj mu jeftinije,e odsad ako hoće jeftiniju sobu mora za pregovore ponit po kila rezinskih dodataka po nabavnoj cjeni! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|