Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Ikarus IK-2 ,Azur ,1/72
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Ruj 28, 2012 10:40 am    Naslov poruke: Ikarus IK-2 ,Azur ,1/72 Citiraj ovaj komentar

Vozdra!
Evo nakon nekih peripetija sa fotičem uspio sam u naumu da poslikam svoj zadnji rad. Azurova maketica IK-2 kupljena na CK, ukratko ,OOTB sa samo sitnim doradama ,na prozorčićima ispod kabine i vertikalcu, bez puno meštrijanja, farbano Revell i MM bojama, dekali iz kutije. Pa vi vidite kak vam se šika Very Happy !

Antun Janković

Član od: 04 Kol 2008
Mjesto: Swansea
PorukaUpisano: Pet Ruj 28, 2012 10:58 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni se jako sviđa. Morati ću i ja napraviti kojeg propelerca u bližoj budućnosti!
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Pet Ruj 28, 2012 11:26 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Uvijek interesantan za vidit, dobar rad.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Pet Ruj 28, 2012 11:38 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jako lijepo, bez suvišnih pretjerivanja, baš onako kako treba.
Na jednoj bočnoj fotki se vidi da propelerčić malo visi, al' to se vidi samo na fotki koja je jako uvećana, vjerojatno uživo ne dolazi do izražaja.
tiger
Gost
PorukaUpisano: Pet Ruj 28, 2012 12:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lijepo da još netko radi hrvatske aviončiće.
Zelena boja je neki mix ili drito iz bočice?
Natrag na vrh
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
PorukaUpisano: Pet Ruj 28, 2012 12:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlićan je Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Damir
Gost
PorukaUpisano: Pet Ruj 28, 2012 1:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Prva liga!
Natrag na vrh
nono_zg

Član od: 27 Pro 2010
PorukaUpisano: Pet Ruj 28, 2012 1:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

odlično napravljen, ali mi avion kao avion izgleda ko ruzno pace
Natrag na vrh
Loha
Gost
PorukaUpisano: Pet Ruj 28, 2012 2:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlično je! Goreprsti
Natrag na vrh
Damir
Gost
PorukaUpisano: Pet Ruj 28, 2012 4:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jos bih dodao i pohvalu za produktivnost.

Vecina nas ostalih jos nije uspjela niti dobro istraziti sto je u kutijama koje smo donjeli sa Crne kraljice, a ti vec gotov s maketom koju si tamo kupio. Svaka cast.
Natrag na vrh
Poky

PorukaUpisano: Pet Ruj 28, 2012 8:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Fala svima na komentarima!
Što se tiće zelene boje radi se o Revell 361 SG Olive Green s mrvu bijele, mislio sam koristiti MM Dark Green ,ali mi se zgrudao....
A propeler sam napravio da se okreće ,pa se prilikom fotkanja malo naherio, ali ne visi tako stalno ne brini se Wink
_Hobby M_

Član od: 01 Lip 2011
PorukaUpisano: Sub Ruj 29, 2012 12:50 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Poky, ne znam kak ti to nitko nije rekao, ali daj pls popravi taj nišan, jer totalno čudno izgleda, kao da je pilot morao otvoriti poklopac kabine i ustati da bi nišanio.
Pretpostavljam da to tak ispadne kad se radi OOB, ali kak ti ne bode oči kad ovak strši kao....
Natrag na vrh
FilipZG

Član od: 10 Lis 2009
PorukaUpisano: Sub Ruj 29, 2012 2:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odličan! U zdravlje
Natrag na vrh
Poky

PorukaUpisano: Sub Ruj 29, 2012 8:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
Poky, ne znam kak ti to nitko nije rekao, ali daj pls popravi taj nišan, jer totalno čudno izgleda, kao da je pilot morao otvoriti poklopac kabine i ustati da bi nišanio.
Pretpostavljam da to tak ispadne kad se radi OOB, ali kak ti ne bode oči kad ovak strši kao....

Ha Šole ti si strućnjak za mikrone,ali ne znam što da ti odgovorim na ovo, misliš li na udaljenost od stakla canopya il na visinu ciljnika od trupa? Meni nije jasno kako je pilot iz takvog "plitkog" canopya uopće vidio bilo šta ,a kamo li da je uspio nišaniti...
_Hobby M_

Član od: 01 Lip 2011
PorukaUpisano: Sub Ruj 29, 2012 9:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Na visinu ciljnika od trupa.
Na pravom IK-2 to nije bilo tako, ovo je Azurova greška, zapravo su skroz "auzvinklali" avion i ni sam nemam neku pametnu ideju kak to popraviti. Možda da sam ranije znao da ga radiš, savjetovao bi ti da podigneš malo cijeli prozirni dio umetnuvši malo plastikarda ispod.
Svojedobno sam na Maketarskom kutku napravio usporednu analizu Frrom-Azurovog IK-2 sa starim GAZW-ovim i fotkama detalja pravog. Kako bi bolje ukazao na ovo i druge stvari, prepisat ću taj post na OMF u rubriku recenzije.
Kažem, šteta da nisam znao da ga radiš, mogao sam ti na vrijeme to pokazati, a ovako barem možda pomogne drugima.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma