Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Vedran
 | | Član od: 05 Jul 2010 | | Poruke: 1489 | | Mjesto: Garica-Otok Krk |
|
Upisano: Sri Kol 01, 2012 10:47 pm Naslov poruke: Trgovine u Pragu |
|
|
Kako početkom 9. mjeseca idem na maturalac u Prag, razmišljao o sam o tome da spojim ugodno s korisnim, te sam na internetu pronašao ovu stranicu s uredno navedenim trgovinama u Pragu.
Vidim da neke trgovine imaju makete koje me zanimaju te su im cjene niže nego na poznatim web shopovima (još kad se doda i poštarina).
Kako me posebice zanima Trumpeterov F-14 B ili D u 1/32 ovo mi je daleko najislativija varijanta. Pored njega naravno i MIG-21 BIS 1/48 od Eduarda.
http://www.dstorm.eu/pages/en/other/prague.html |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| messerschmitt
 | | Član od: 31 Jul 2010 | | Poruke: 71 | | Mjesto: Ruma, Srbija |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vedran
|
Upisano: Sri Kol 22, 2012 11:49 am Naslov poruke: |
|
|
Oprosti na zakašnjenju, ali probao sam se registrirati na forum i već tri dana čekam: "Your account is still awaiting admin approval."
Pa , messerschmitt ako nije problem bi li mogao možda tekst te teme kopirat u ovu temu pa da svi vide. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| messerschmitt
 | | Član od: 31 Jul 2010 | | Poruke: 71 | | Mjesto: Ruma, Srbija |
|
Upisano: Sri Kol 22, 2012 12:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Može, nikakav problem.
Bio sam u Pragu početkom septembra pa sam obišao i nekoliko maketarskih radnji. Bio sam u MPM-u, Ponuda ja odlična, cene tu i tamo, nešto skupo nešto jeftino, uglavnom vredno posete.
http://www.nelso.com/cz/place/273891/
U blizini MPM-a iva jos dve-tri vrlo interesantne radnje a ja sam bio u ovoj jer je samo ona radila:
http://www.nelso.com/cz/place/1668/
Oni takodje imaju veliki izbor maketa i modela a cene su onako, malo jače.
Ove radnje su na nedih desetak minuta hoda kada se od samog centra grada krene ka Slovenskom ostrvu tako da je vrlo lako doći do njih.
Uostalom ovde imaš spisak radnji u Pragu pa ti vidi šta ti odgovara:
http://www.nelso.com/cz/prague/hobby-and-model-shops/
I jedan savet, obavezno obrati pažnju na radno vreme radnji koje hoćeš da posetiš jer je vrlo neuobičajeno.
Nadam se da sam bio od pomoći i želim ti dobar provod i pazar u Pragu.
Pozdrav, Aleksandar. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Kol 22, 2012 1:28 pm Naslov poruke: |
|
|
| messerschmitt Napisao/la: |
I jedan savet, obavezno obrati pažnju na radno vreme radnji koje hoćeš da posetiš jer je vrlo neuobičajeno.
|
MPM ima profesionalan odnos prema radnom vremenu, rade realtivno dugo preko dana, rade i subotom prije podne, a, sto je neobicno vazno - drze se radnog vremena.
Zasto je to potrebno naglasavati? Zato sto trgovina Bilek, koju ces Vedrane vjerojatno traziti ako te zanima Trumpeter, radi samo od ponedjeljka do petka, preko dana radi dosta kratko - jos i sa pauzom za rucak, a vrlo cesto se dogodi da prodavac(ica) jednostavno izvjesi papiric na vrata sa natpisom "Vracam se brzo" (pa se ne vrati brzo), ili u cetvrtak ili petak na vratima nadjes papiric sa natpisom "Iz tehnickih razloga u petak ne radimo" (a "tehnicki razlozi" su, naravno, samoproglaseni produljeni vikend...). Zato, ako si na maturalcu od cetvrtka do nedjelje, probaj otici do Bileka odmah prvi dan, ne cekaj petak popodne...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vedran
|
Upisano: Sri Kol 22, 2012 6:12 pm Naslov poruke: |
|
|
| Puno hvala na upozorenjima, a i na stranici Bileka, koji mi je najvažniji, sam već prije vidjeo to malo glupo radno vrijeme. Neznam da li ću uopće imati vremena pared ostalih aktivnosti vezanih uz maturalac ali vidjet ćemo, najljepše bi mi bilo da upiknem Tomcata 1/32 jer bi ga preko neta platio puto više s poštarinom i carinom nego u osobno u nekoj trgovini makar ona bila skupa. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Kol 23, 2012 9:09 am Naslov poruke: |
|
|
| Vedran Napisao/la: | | Puno hvala na upozorenjima, a i na stranici Bileka, koji mi je najvažniji, sam već prije vidjeo to malo glupo radno vrijeme. Neznam da li ću uopće imati vremena pared ostalih aktivnosti vezanih uz maturalac ali vidjet ćemo, najljepše bi mi bilo da upiknem Tomcata 1/32 jer bi ga preko neta platio puto više s poštarinom i carinom nego u osobno u nekoj trgovini makar ona bila skupa. |
Računaj i s tim da Bilek u internet-ponudi ima sve i svašta, ali u samom dućanu je izbor znatno manji.
Internet-prodavači su ti često dosta "komotni" - čekaju da ti nešto naručiš (i platiš!), a onda oni tek, bez ikakvog rizika, prvo maketu naruče od proizvođača ili nekog drugog, pa ju pošalju tebi... Iz osobnog iskustva znam da Bilek na internet-prodaji drži proizvode koje je prodavao prije 2-3 godine (sa cijenama iz tog vremena), ali danas uopće ne prodaje te proizvode...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vedran
|
Upisano: Čet Kol 23, 2012 2:12 pm Naslov poruke: |
|
|
| Aha... je, i na to ću trebati paziti. A nista, ako ne bude tomcata možda Mig,Camaro ili nešto aftermarketa za tomcata po MPM, Arthuru i ostalim. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vedran
|
Upisano: Ned Ruj 09, 2012 4:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Vratio sam se iz maturalca u Pregu te sam posjetio sve tri spomenute trgovine. U MGD-u i Bileku se nisam dugo zadržao jer nisu imali ono što sam tražio. MPM ima dosta veliki izbor aftermarketa, boja i maketa. Dosta su blizu centra tako da sam na njih naletio i par puta tijekom zajedničkog razgledavanja, 30 m od MPM je pivnica "Kod Fleka" koja mnogo znači navijačima Hajduka.
U to koliko je MPM jeftin ne bi ulazio jer ono što sam ja kupio mi se isplatilo ovako, jer da sam naručio F-14A 1/32 preko neta, s poštarinom i carinom bi mi došlo vjerojatno puno više. Osoblje je u redu, ali se s prodavačem bilo teško razumjeti jer je govorio samo češki, pa mi se nije dalo tražiti sve aftermarkete za već navedenu maketu.
Ako idete u Prag posjetite trgovine, nemate što izgubiti.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|