Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Sturmovik 1/72 Zvezda
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Lis 02, 2012 2:51 pm    Naslov poruke: Sturmovik 1/72 Zvezda Citiraj ovaj komentar

Maketa koju sam dobio od prijatelja Andre (T-34). Bojano WEM bojama. Fali jedino još žičana antena i "Uteg" na vertikalcu.

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Danny

Član od: 19 Pro 2008
PorukaUpisano: Uto Lis 02, 2012 3:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Stvarno odlican,bojanje je perfektno!
zilkan

Član od: 26 Stu 2007
Mjesto: oko Bjelovara
PorukaUpisano: Uto Lis 02, 2012 3:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Uff da je perfektan, meni je predivan Smile
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
dr. vlado

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Uto Lis 02, 2012 3:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Aha, tebe su tvoji klinci poceli pustati da radis... Wink
Dobro izgleda, ostao si u formi Very Happy
Natrag na vrh
anki

Član od: 08 Ožu 2009
Mjesto: Beograd
PorukaUpisano: Uto Lis 02, 2012 6:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tehnika izrade cista petica ali su mi izabrane boje malo cudne. Nadam se da si nasao pouzdanu referencu.
Natrag na vrh
Antun Janković

Član od: 04 Kol 2008
Mjesto: Swansea
PorukaUpisano: Uto Lis 02, 2012 7:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jako jako dobro.
Samo može jedno pitanje svima. Primijetio sam da ljudi u ovu rubriku "gotove makete" postavljeju makete koje još nisu sasvim gotove. U čemu je fora?
nono_zg

Član od: 27 Pro 2010
PorukaUpisano: Uto Lis 02, 2012 10:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

meni je boja ludilo
Natrag na vrh
Loha
Gost
PorukaUpisano: Uto Lis 02, 2012 11:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlično Wink Laughing
Natrag na vrh
Jazz

Član od: 06 Svi 2012
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Uto Lis 02, 2012 11:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nisam bas ljubitelj zrakopolova..ali ovo mi je jedan od najzanimljivijih zrakoplova...svka cast lijepo uradjeno
Natrag na vrh
Iwtcha

PorukaUpisano: Sri Lis 03, 2012 6:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

anki Napisao/la:
Tehnika izrade cista petica ali su mi izabrane boje malo cudne. Nadam se da si nasao pouzdanu referencu.

Nakon više od tri mjeseca pretraživanja nisam uspio pronači nikakav točan podatak, svaka publikacija navodi druge boje, C/B slike koje su dostupne su jako loše, pa sm se povodio za nekom logikom. Pošto je avion model '42, pretpostavka da su se koristile AII boje a ne AMT, pa tako i izbor AII light brown, AII dark gren i tamno siva. Za smeđu jedino nisam siguran dali je trebala biti dark brown (koristili su i jednu i drugu ovisno o godišjem dobu i bojištu). Na kraju, ja sam jako zadovoljan sa maketom, a b oje mi baš izgledaju onak, super Smile.

@AntunJanković u stvari, maketa je gotova 99,99%, žičanu antenu ću vjerovatno staviti kad ću je stavljati i na neki drugi avion (to mi je inače najmrži posao) a "uteg" moram skrečati, a za to mi se trenutno neda gubiti vrijeme, jer ga imam jako malo
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Lis 03, 2012 7:28 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Što da kažem , sviđa mi se. A sada , kako je netko u topiku o Yak-u rekao , vrati se na 1/35 i sredi neki oklop kako si to nekada radio. Wink
Natrag na vrh
Iwtcha

PorukaUpisano: Sri Lis 03, 2012 7:38 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

von Stuck Napisao/la:
Što da kažem , sviđa mi se. A sada , kako je netko u topiku o Yak-u rekao , vrati se na 1/35 i sredi neki oklop kako si to nekada radio. Wink

U planu su mi M-60A1 W/ERA od Tamiye i M1 Panther II Mine detection vehicle od Dragona Very Happy
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Lis 03, 2012 8:03 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Iwtcha Napisao/la:

U planu su mi M-60A1 W/ERA od Tamiye i M1 Panther II Mine detection vehicle od Dragona Very Happy

...dobre vjesti . Very Happy
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Lis 03, 2012 9:12 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Maketa ukupno izgleda dobro, i istina je da se dosta lome koplja oko toga kako je bio bojan ovaj Šturmovik koji je inače vrlo popularan kao maketarska tema, a postoji nekoliko fotografija i isječak iz propagandnog filma gdje pilot i strijelac sviraju balalajke. Ne možeš naći dvije isto obojane makete. Dvojim da si pogodio boje-posebno ovu zelenu. WEM je nažalost poslušao reference za sovjetske boje koje su prilično pogrešne, a u jednom trenu su bile veliki hit. Kažu da su najtočnije boje za VVS od Akana, a ja bi u to i povjerovao, jer ih rade Rusi, a ne zapadnjaci-oni valjda znaju kako su bili bojani njihovi avioni...Ima nekih sačuvanih dijelova VVS aviona iz ww2 na kojima se vide boje, i zelena je daleko maslinastija od zelene iz prijeratnog perioda...Da ne govorim o službenim uputama za bojanje koje se isto može naći na netu, samo što su na ruskom i na ćirilici. Malo teoretiziranja o bojama-ne zamjeri-nisam izdržao, a ne bi volio da se opet lome koplja po principu crvena ili zelena krila na MiG-3.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Iwtcha

PorukaUpisano: Sri Lis 03, 2012 9:49 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Po čipovima koje sam našao na netu, WEM-ova AII dark gren odgovara, ali ja sam umjesto nje trebao koristiti AMT 4 koj je maslinasta, a umjesto AII light brown (koja bi u stvari trebala biti sand boja) koristiti AMT-1 grey brown.
Što se rasprava o bojama tiće, ja sam otvoren za tu opciju, pošto mi je u planu napraviti još Šturmovika Smile

Također, zanimljiva mi je interpretacija AMT 12 boje, koju neki proizvođači rade u zelenkastom ( maslinastom) sivom tonu a neki čisto tamno sivu. Zanimljivo je i to da na nekim restauriranim Yakovima nalazi zelenkasta, a na drugim čisto siva AMT 12 boja.

Ako je netko za raspravu o VVS bojama (ja sam za) idemo otvoriti novu temu, ali ovaj put bez nepotrebnih prepucavanja, čisto idemo iznositi činjenice, pa da svi naučimo nešto novo Very Happy
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma