Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Lis 02, 2012 2:51 pm Naslov poruke: Sturmovik 1/72 Zvezda |
|
|
Maketa koju sam dobio od prijatelja Andre (T-34). Bojano WEM bojama. Fali jedino još žičana antena i "Uteg" na vertikalcu.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Danny
 | | Član od: 19 Pro 2008 | | Poruke: 931 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Lis 02, 2012 3:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Stvarno odlican,bojanje je perfektno! _________________ Overhead the albatross hangs motionless upon the air,and deep beneath the rolling waves in labyrinths of coral caves
The echo of a distant time comes willowing across the sand,and everything is green and submarine |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zilkan
 | | Član od: 26 Stu 2007 | | Poruke: 1169 | | Mjesto: oko Bjelovara |
|
Upisano: Uto Lis 02, 2012 3:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Uff da je perfektan, meni je predivan  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
Upisano: Uto Lis 02, 2012 3:29 pm Naslov poruke: |
|
|
Aha, tebe su tvoji klinci poceli pustati da radis...
Dobro izgleda, ostao si u formi  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| anki
| | Član od: 08 Ožu 2009 | | Poruke: 169 | | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Uto Lis 02, 2012 6:04 pm Naslov poruke: |
|
|
| Tehnika izrade cista petica ali su mi izabrane boje malo cudne. Nadam se da si nasao pouzdanu referencu. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
 | | Član od: 04 Kol 2008 | | Poruke: 2300 | | Mjesto: Swansea |
|
Upisano: Uto Lis 02, 2012 7:58 pm Naslov poruke: |
|
|
Jako jako dobro.
Samo može jedno pitanje svima. Primijetio sam da ljudi u ovu rubriku "gotove makete" postavljeju makete koje još nisu sasvim gotove. U čemu je fora? _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| nono_zg
 | | Član od: 27 Pro 2010 | | Poruke: 1489 | |
|
Upisano: Uto Lis 02, 2012 10:55 pm Naslov poruke: |
|
|
| meni je boja ludilo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Lis 02, 2012 11:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlično  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Jazz
 | | Član od: 06 Svi 2012 | | Poruke: 175 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Uto Lis 02, 2012 11:38 pm Naslov poruke: |
|
|
| Nisam bas ljubitelj zrakopolova..ali ovo mi je jedan od najzanimljivijih zrakoplova...svka cast lijepo uradjeno |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
|
Upisano: Sri Lis 03, 2012 6:54 am Naslov poruke: |
|
|
| anki Napisao/la: | | Tehnika izrade cista petica ali su mi izabrane boje malo cudne. Nadam se da si nasao pouzdanu referencu. |
Nakon više od tri mjeseca pretraživanja nisam uspio pronači nikakav točan podatak, svaka publikacija navodi druge boje, C/B slike koje su dostupne su jako loše, pa sm se povodio za nekom logikom. Pošto je avion model '42, pretpostavka da su se koristile AII boje a ne AMT, pa tako i izbor AII light brown, AII dark gren i tamno siva. Za smeđu jedino nisam siguran dali je trebala biti dark brown (koristili su i jednu i drugu ovisno o godišjem dobu i bojištu). Na kraju, ja sam jako zadovoljan sa maketom, a b oje mi baš izgledaju onak, super .
@AntunJanković u stvari, maketa je gotova 99,99%, žičanu antenu ću vjerovatno staviti kad ću je stavljati i na neki drugi avion (to mi je inače najmrži posao) a "uteg" moram skrečati, a za to mi se trenutno neda gubiti vrijeme, jer ga imam jako malo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lis 03, 2012 7:28 am Naslov poruke: |
|
|
Što da kažem , sviđa mi se. A sada , kako je netko u topiku o Yak-u rekao , vrati se na 1/35 i sredi neki oklop kako si to nekada radio.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
|
Upisano: Sri Lis 03, 2012 7:38 am Naslov poruke: |
|
|
| von Stuck Napisao/la: | Što da kažem , sviđa mi se. A sada , kako je netko u topiku o Yak-u rekao , vrati se na 1/35 i sredi neki oklop kako si to nekada radio.  |
U planu su mi M-60A1 W/ERA od Tamiye i M1 Panther II Mine detection vehicle od Dragona  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lis 03, 2012 8:03 am Naslov poruke: |
|
|
| Iwtcha Napisao/la: |
U planu su mi M-60A1 W/ERA od Tamiye i M1 Panther II Mine detection vehicle od Dragona  |
...dobre vjesti .  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lis 03, 2012 9:12 am Naslov poruke: |
|
|
Maketa ukupno izgleda dobro, i istina je da se dosta lome koplja oko toga kako je bio bojan ovaj Šturmovik koji je inače vrlo popularan kao maketarska tema, a postoji nekoliko fotografija i isječak iz propagandnog filma gdje pilot i strijelac sviraju balalajke. Ne možeš naći dvije isto obojane makete. Dvojim da si pogodio boje-posebno ovu zelenu. WEM je nažalost poslušao reference za sovjetske boje koje su prilično pogrešne, a u jednom trenu su bile veliki hit. Kažu da su najtočnije boje za VVS od Akana, a ja bi u to i povjerovao, jer ih rade Rusi, a ne zapadnjaci-oni valjda znaju kako su bili bojani njihovi avioni...Ima nekih sačuvanih dijelova VVS aviona iz ww2 na kojima se vide boje, i zelena je daleko maslinastija od zelene iz prijeratnog perioda...Da ne govorim o službenim uputama za bojanje koje se isto može naći na netu, samo što su na ruskom i na ćirilici. Malo teoretiziranja o bojama-ne zamjeri-nisam izdržao, a ne bi volio da se opet lome koplja po principu crvena ili zelena krila na MiG-3. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
|
Upisano: Sri Lis 03, 2012 9:49 am Naslov poruke: |
|
|
Po čipovima koje sam našao na netu, WEM-ova AII dark gren odgovara, ali ja sam umjesto nje trebao koristiti AMT 4 koj je maslinasta, a umjesto AII light brown (koja bi u stvari trebala biti sand boja) koristiti AMT-1 grey brown.
Što se rasprava o bojama tiće, ja sam otvoren za tu opciju, pošto mi je u planu napraviti još Šturmovika
Također, zanimljiva mi je interpretacija AMT 12 boje, koju neki proizvođači rade u zelenkastom ( maslinastom) sivom tonu a neki čisto tamno sivu. Zanimljivo je i to da na nekim restauriranim Yakovima nalazi zelenkasta, a na drugim čisto siva AMT 12 boja.
Ako je netko za raspravu o VVS bojama (ja sam za) idemo otvoriti novu temu, ali ovaj put bez nepotrebnih prepucavanja, čisto idemo iznositi činjenice, pa da svi naučimo nešto novo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|