Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5402 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Stu 07, 2013 3:22 pm Naslov poruke: Nakajima Ki-43-I i Ki-43-II (rebuild), Hasegawa, 1/72 |
|
|
Dva "brzinska" od mene. Stara Hasegawina maketa Ki-43-II, imao sam jednu staru gotovu s dosta grešaka ,koja je vapila za rebuildom i jednu zapakiranu koja ja čekala da mi se da raditi konverziju u Ki-43-I verziju...
Krenimo redom: oko ove stare koju sam rebuildao nije bilo puno posla ,trebalo je samo skinuti boju ,malo ju prešmirglati i popraviti loše spojeve te urezati panele pošto su na maketi izdignuti i izraditi nosače za dopunske spremnike kojih nema u kitu.
Oko ove nove koju sam krenuo raditi bilo je puno više posla zbog razlike između verzija, dakle prvo sam urezao panele i krenuo na slaganje: malo sam detaljirao bočne strane kokpita i sam kokpit, pa preuredio spiner i propeler s trokrakog na dvokraki, uredio motor ,napravio nove vrhove krila koji su na I duži i drugog oblika, prešmirglao odnosno snizio poklopac kokpita te ga ispolirao i dao mu ispravan oblik,isto sam učinio i s kapotažom motora koji na I verziji ima drugačiji oblik ,dakle hrpa kita i udri šmirglanje i za kraj izradio durbinski nišan, mislim da je to sve . Sljedilo je bojanje: tu je bilo problema sa MM Aluminium bojom koju sam koristio za Ki-43-II, malo je već dala svoje pa sam ju jedva uspio razrijediti za airbrush... na kraju je došao wethering ,mislim da ovaj puta nisam pretjerao...
Evo fotki: par zajedničkih za početak
Ki-43-I Hayabusa pilot:Satoru Anabuki 50.sentai
Ki-43-II hayabusa pilot:Tomio Hirohata 59.sentai
 _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Čet Stu 07, 2013 4:03 pm Naslov poruke: |
|
|
krasna oba dva
postajes moj favorit.... _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5773 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Špicfajer
| | Član od: 09 Pro 2009 | | Poruke: 326 | | Mjesto: Kastela,Croatia |
|
Upisano: Čet Stu 07, 2013 5:24 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ma super oba izgledaju, jedino što verzija -I ima veći raspon krila od verzije-II. Ali mislim da bi se mogla napraviti verzija -III od Hasegawe. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5402 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Stu 07, 2013 5:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Fala, fala...
| Citat: | | Ma super oba izgledaju, jedino što verzija -I ima veći raspon krila od verzije-II. Ali mislim da bi se mogla napraviti verzija -III od Hasegawe. |
Nisi čitao tekst iznad maketa?
| Citat: | | napravio nove vrhove krila koji su na I duži i drugog oblika |
Dakle vrhovi krila su novi i sa njima je dobiven ispravan oblik istih i raspon, ostatak krila je gotovo jednak na sve tri verzije Ki-43. Da mogla bi se napraviti i III. ,isto je puna sitnih izmjena ,mislim da je najvidljivija novi ispusi od motora.... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Špicfajer
| | Član od: 09 Pro 2009 | | Poruke: 326 | | Mjesto: Kastela,Croatia |
|
Upisano: Čet Stu 07, 2013 5:50 pm Naslov poruke: |
|
|
Zaista nisam vidio u tekstu da si povećao raspon, hm, ma mora da je do androida. U svakom slučaju lipo izgledaju . |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Stu 07, 2013 7:14 pm Naslov poruke: |
|
|
Krasni.
Sjećam se vremena kad sam bio mali, pa još brijao na Japance... Ovaj Hayabusa nije top-ljepota, ali je baš nekako simpatičan.. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|