Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Nakajima Ki-43-I i Ki-43-II (rebuild), Hasegawa, 1/72

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Stu 07, 2013 3:22 pm    Naslov poruke: Nakajima Ki-43-I i Ki-43-II (rebuild), Hasegawa, 1/72 Citiraj ovaj komentar

Dva "brzinska" od mene. Stara Hasegawina maketa Ki-43-II, imao sam jednu staru gotovu s dosta grešaka ,koja je vapila za rebuildom i jednu zapakiranu koja ja čekala da mi se da raditi konverziju u Ki-43-I verziju...
Krenimo redom: oko ove stare koju sam rebuildao nije bilo puno posla ,trebalo je samo skinuti boju ,malo ju prešmirglati i popraviti loše spojeve te urezati panele pošto su na maketi izdignuti i izraditi nosače za dopunske spremnike kojih nema u kitu.
Oko ove nove koju sam krenuo raditi bilo je puno više posla zbog razlike između verzija, dakle prvo sam urezao panele i krenuo na slaganje: malo sam detaljirao bočne strane kokpita i sam kokpit, pa preuredio spiner i propeler s trokrakog na dvokraki, uredio motor ,napravio nove vrhove krila koji su na I duži i drugog oblika, prešmirglao odnosno snizio poklopac kokpita te ga ispolirao i dao mu ispravan oblik,isto sam učinio i s kapotažom motora koji na I verziji ima drugačiji oblik ,dakle hrpa kita i udri šmirglanje i za kraj izradio durbinski nišan, mislim da je to sve Confused Very Happy . Sljedilo je bojanje: tu je bilo problema sa MM Aluminium bojom koju sam koristio za Ki-43-II, malo je već dala svoje pa sam ju jedva uspio razrijediti za airbrush... na kraju je došao wethering ,mislim da ovaj puta nisam pretjerao...
Evo fotki: par zajedničkih za početak

Ki-43-I Hayabusa pilot:Satoru Anabuki 50.sentai

Ki-43-II hayabusa pilot:Tomio Hirohata 59.sentai

Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Čet Stu 07, 2013 4:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

krasna oba dva
postajes moj favorit....Cool
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
su27rules

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Čet Stu 07, 2013 4:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Krasni i lipi su!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Špicfajer

Član od: 09 Pro 2009
Mjesto: Kastela,Croatia
PorukaUpisano: Čet Stu 07, 2013 5:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma super oba izgledaju, jedino što verzija -I ima veći raspon krila od verzije-II. Ali mislim da bi se mogla napraviti verzija -III od Hasegawe.
Natrag na vrh
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Stu 07, 2013 5:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Fala, fala...
Citat:
Ma super oba izgledaju, jedino što verzija -I ima veći raspon krila od verzije-II. Ali mislim da bi se mogla napraviti verzija -III od Hasegawe.

Nisi čitao tekst iznad maketa?
Citat:
napravio nove vrhove krila koji su na I duži i drugog oblika

Dakle vrhovi krila su novi i sa njima je dobiven ispravan oblik istih i raspon, ostatak krila je gotovo jednak na sve tri verzije Ki-43. Wink Da mogla bi se napraviti i III. ,isto je puna sitnih izmjena ,mislim da je najvidljivija novi ispusi od motora....
Špicfajer

Član od: 09 Pro 2009
Mjesto: Kastela,Croatia
PorukaUpisano: Čet Stu 07, 2013 5:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zaista nisam vidio u tekstu da si povećao raspon, hm, ma mora da je do androida. U svakom slučaju lipo izgledaju Wink .
Natrag na vrh
Damir
Gost
PorukaUpisano: Čet Stu 07, 2013 7:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Krasni. Very Happy
Sjećam se vremena kad sam bio mali, pa još brijao na Japance... Ovaj Hayabusa nije top-ljepota, ali je baš nekako simpatičan..
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma