Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Sneni
 | | Član od: 05 Svi 2008 | | Poruke: 446 | | Mjesto: Banjaluka |
|
Upisano: Pet Tra 09, 2010 4:32 pm Naslov poruke: Tornado ECR 1/72 Revell |
|
|
Ovim se bavim zadnja dva mjeseca . Maketa ima gomilu dijelova ali se, na svu sreću, jako dobro uklapa, tako da su bile potrebne minimalne intervencije gitom. Kod sklapanja se nisam striktno držao sastavnice, što je još više smanjilo potrebu za gitovanjem. Panelizacija je jako dobra, tu i tamo sam je dorađivao. Inače, maketa je stvarno jako detaljna i ne ostavlja mnogo prostora za samogradnju: napravio sam samo novi HUD (koji se sad uopšte ne vidi) i neke manje detalje na nosačima naoružanja. Boje su uglavnom Revell uljane, farbano kistovima. Wash je rađen tušem, prljanje grafitom. Završni lak je semi-gloss, budući da četkarenjem ne postižem dobar efekat s trenutno dostupnim mat lakovima, pa dodajem gloss lak i rezultat mi je sasvim OK. Dekali su iz kutije, ali šema nije iz sastavnice: odlučio sam se za ovu staru šemu, koja je mnogo primjerenija za jurišnika, a provjerio sam da je avion s ovim oznakama jedno vrijeme bio ovako ofarban. Boje na pravom avionu su jako tamne, pa ih nisam previše posvjetljavao. Grešaka ima tu i tamo, ali sam uglavnom zadovoljan finalnim rezultatom. Evo slike:

_________________ To Know, To Will, To Dare and To Keep Silent
http://www.facebook.com/MaketarskiKlubKastelBanjaluka |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
Upisano: Pet Tra 09, 2010 5:02 pm Naslov poruke: |
|
|
odlican tornado.super je ispao na kraju.samo jedna ispravka ECR nije jurisnik nego je avion za neutraliziranje radarskih stistema  _________________ https://www.facebook.com/maketarskiklubskopje/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Sneni
|
Upisano: Pet Tra 09, 2010 5:20 pm Naslov poruke: |
|
|
U pravu si Dragane, hvala na ispravci, znam ja to ali sam se pogrešno izrazio, trebao sam napisati "avion za napad na zemaljske ciljeve". Meni se ne sviđa aktuelna siva šema na Tornadoima, mislim da takva šema mnogo više odgovara za lovca ili presretača, pa sam zato odradio ovu  _________________ To Know, To Will, To Dare and To Keep Silent
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Tra 09, 2010 5:26 pm Naslov poruke: |
|
|
Fenomenalno Još kad se uzme u obzir da je farbano kistom... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Pet Tra 09, 2010 5:30 pm Naslov poruke: |
|
|
..kistom.. ...E pa svaka ti čast. Iskreno, vidio sam vrlo lijepih maketa urađenih kistom ali ovo se ne viđa svaki dan. Izuzetno lijepo urađen. Sa ponosom na izložbu s njim! _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
 | | Član od: 04 Kol 2008 | | Poruke: 2300 | | Mjesto: Swansea |
|
Upisano: Pet Tra 09, 2010 5:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Svaka čast!!!! Nisam još vidio ovako lijepo obojan avion kistom!!! _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
 | | Član od: 10 Ruj 2006 | | Poruke: 2356 | | Mjesto: Daruvar |
|
Upisano: Pet Tra 09, 2010 6:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovo je odlično i za zračni kist, a za običan kist, nepojmljivo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Marco Polo HR
 | | Član od: 13 Velj 2010 | | Poruke: 291 | | Mjesto: ZAGREB,Gajnice |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
Upisano: Pet Tra 09, 2010 9:42 pm Naslov poruke: |
|
|
| Sneni Napisao/la: | U pravu si Dragane, hvala na ispravci, znam ja to ali sam se pogrešno izrazio, trebao sam napisati "avion za napad na zemaljske ciljeve". Meni se ne sviđa aktuelna siva šema na Tornadoima, mislim da takva šema mnogo više odgovara za lovca ili presretača, pa sam zato odradio ovu  |
ma uredu je maketa je i bez toga izvrsna.ovo je tvoja najbolja dosad.jedva cekam da vidim sta ces da uradis sledece?  _________________ https://www.facebook.com/maketarskiklubskopje/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Pet Tra 09, 2010 9:51 pm Naslov poruke: |
|
|
Čovječe na čemu si ti ???? Maketa je jako dobro obojana, fenomenalno!!!!
Po meni je to najbolja maketa u 1/72 mjerilu mlaznih aviona! a može biti i svih ostalih uopće u tome mjerilu!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Sneni
|
Upisano: Sub Tra 10, 2010 1:24 am Naslov poruke: |
|
|
Hvala puno svima
Maketa je stvarno kvalitetno odlivena, jako se dobro uklapa, panelizacija je neviđeno detaljna (iako vuče na pliću stranu), a i konturno je jako tačna. Koliko znam, jedini veći promašaj je nos tj. radom, pravi ima jedan "lom" profila konusa koji nije najbolje odrađen na maketi... ali meni lično to nije mnogo važno  _________________ To Know, To Will, To Dare and To Keep Silent
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Danny
 | | Član od: 19 Pro 2008 | | Poruke: 931 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Tra 10, 2010 10:49 am Naslov poruke: |
|
|
Ovaj tornado mi je probudio sjecanje,to je bila prva maketa koju smo tata i ja radili kad mi je bilo nekih 10god.samo kaj sam ju ja koristio za igru pa nije dugo trajala !
Super si ga napravio i svaka cast na bojanje kistom,da nisi spomenuo rekao bi da je ab! _________________ Overhead the albatross hangs motionless upon the air,and deep beneath the rolling waves in labyrinths of coral caves
The echo of a distant time comes willowing across the sand,and everything is green and submarine |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
 | | Član od: 04 Lis 2009 | | Poruke: 1356 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Sub Tra 10, 2010 10:49 am Naslov poruke: |
|
|
ovaj rad pobija sve teorije da maketa ne moze ispast dovoljno dobro ako se boja kistom _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bruce
 | | Član od: 08 Ruj 2009 | | Poruke: 1641 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Tra 12, 2010 9:43 am Naslov poruke: |
|
|
| Prekrasno, pogotovo uzevši u obzir kist. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Tra 12, 2010 9:57 am Naslov poruke: |
|
|
Kvalitetno napravljena maketa. Kistom se može jako dobro bojati samo treba znati, kao što ti to očigledno znaš. Lak je malo pre sjajan, ali već si naveo razlog zašto, pa ti jedino mogu dati možda koristan savjet. Probaj nabaviti akrilni Model Master polusjajni i mat lak, pa ih pomješaj pola pola i radi tako da stavljaš dvije ruke lagano razrjeđene sa tekućinom za pranje auto stakala. Ti MM lakovi jako dobro legnu, ali se ponašaju drugačije u radu sa kistom od rada sa AB-om. Polusjajni sa AB-om daje daleko više mat finiš nego sa kistom. Sjajni treba prskati i do tri sloja da bi zaista bio sjajan, dok sa kistom odmah daje sjaj i legne tako dobro da je nepotrebno koristiti AB kod npr. procesa postavljanja podloge za dekale. Kad pomješaš polusjajni i mat, onda se sa kistom dobije lagani polusjaj i gotovo se ne vide potezi kista kao na čistom mat laku.. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|