Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| bernardin
| | Član od: 01 Kol 2012 | | Poruke: 14 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Kol 01, 2012 11:54 pm Naslov poruke: POzdrav |
|
|
POzdrav svima,
moje je ime Vladimir Brnardić. PO struci sam povjesničar i trenutno radima na Hrvatskoj televiziji u Dokumentarnom programu. Iako najviše radim u TV Kalendaru ponekad kada nađem neku temu napravim i koji dokumentarni film, a nekako je ispali da ih je najviše iz povijesti zrakoplovstva (za to su uostalom ponajviše i krivi neki od članova upravo ovog foruma). U djetinjstvu sam se bavio maketarstvom da bih završio sa skupljanjem figura koje sada uglavnom spremam za penziju jer nemam previše vremena. Oduvijek me zanima vojna povijest i time se bavim cijeli život. Osim priloga za TV Kalendar na tu temu kao i snimljenih filmova pisao sam dosta u Hrvatskom vojniku, Obrani te sada VP-u, a uredio sam i nekoliko knjiga vojnopovijesne tematike.
Već dugo pratim ovaj forum i često sam baš na njemu našao mnoge korisne podatke kao i inspiraciju za teme kojima se bavim. Mnogi forumaši me i osobno poznaju i već su me dugo nagovarali da se pridružim forumu. Stoga sam se i konačno odlučio jer je važno komunicirati jer svatko od nas nešto zna i njegovo znanje može biti korisno i meni.
Na žalost malo sam žešće počeo. Kao prvo ispričavam se svima što se nisam prvo predstavio jer nisam pročitao sve upute, a administratori me nisu na to posebno upozorili.
Lijep pozdrav svima,
Vladimir Brnardić |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barakuda
 | | Član od: 22 Sij 2007 | | Poruke: 2557 | | Mjesto: ST |
|
Upisano: Čet Kol 02, 2012 12:35 am Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav i dobro došao.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Kol 02, 2012 1:05 am Naslov poruke: |
|
|
Dobro nam došao Vlado!
A ono s onog topica će se, uvjeren sam, već nekako "ispeglati" ... Prvi se "mačići u vodu bacaju" ...
(p.s. nadam se da me netko zbog ove prispodobe neće sada prijaviti udruzi za zaštitu životinja ... ) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
Upisano: Čet Kol 02, 2012 6:29 am Naslov poruke: |
|
|
Dobro dosao imenjace  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Taurus
 | | Član od: 15 Stu 2009 | | Poruke: 583 | | Mjesto: Kutina |
|
Upisano: Čet Kol 02, 2012 6:53 am Naslov poruke: |
|
|
Dobro došao! _________________ SAMO SU MRTVI VIDJELI KRAJ RATA! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5148 | |
|
Upisano: Čet Kol 02, 2012 7:15 am Naslov poruke: |
|
|
dobrodosao na forum _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kekso
 | | Član od: 18 Lip 2011 | | Poruke: 961 | | Mjesto: Bjelovar |
|
Upisano: Čet Kol 02, 2012 7:48 am Naslov poruke: |
|
|
Dobrodošao na forum.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Strina
 | | Član od: 10 Pro 2005 | | Poruke: 1090 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Kol 02, 2012 10:47 am Naslov poruke: |
|
|
| Pozdrav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vedran
 | | Član od: 05 Jul 2010 | | Poruke: 1489 | | Mjesto: Garica-Otok Krk |
|
Upisano: Čet Kol 02, 2012 10:54 am Naslov poruke: |
|
|
| Dodrodošao! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Sij 20, 2013 2:59 pm Naslov poruke: Re: POzdrav |
|
|
| bernardin Napisao/la: | POzdrav svima,
moje je ime Vladimir Brnardić. PO struci sam povjesničar i trenutno radima na Hrvatskoj televiziji u Dokumentarnom programu. Iako najviše radim u TV Kalendaru ponekad kada nađem neku temu napravim i koji dokumentarni film, a nekako je ispali da ih je najviše iz povijesti zrakoplovstva (za to su uostalom ponajviše i krivi neki od članova upravo ovog foruma). U djetinjstvu sam se bavio maketarstvom da bih završio sa skupljanjem figura koje sada uglavnom spremam za penziju jer nemam previše vremena. Oduvijek me zanima vojna povijest i time se bavim cijeli život. Osim priloga za TV Kalendar na tu temu kao i snimljenih filmova pisao sam dosta u Hrvatskom vojniku, Obrani te sada VP-u, a uredio sam i nekoliko knjiga vojnopovijesne tematike.
Već dugo pratim ovaj forum i često sam baš na njemu našao mnoge korisne podatke kao i inspiraciju za teme kojima se bavim. Mnogi forumaši me i osobno poznaju i već su me dugo nagovarali da se pridružim forumu. Stoga sam se i konačno odlučio jer je važno komunicirati jer svatko od nas nešto zna i njegovo znanje može biti korisno i meni.
Na žalost malo sam žešće počeo. Kao prvo ispričavam se svima što se nisam prvo predstavio jer nisam pročitao sve upute, a administratori me nisu na to posebno upozorili.
Lijep pozdrav svima,
Vladimir Brnardić |
Evo, bas danas citam u novinama po tebi, pa se sjetih i toga da si nam se pridruzio i da vec dulje vrijeme uspjesno sudjelujes u radu ovog Foruma. Dobrodosao jos jednom i nadam se da ce ovih 6 zaista dragocijenih postova u 6 mjeseci, uskoro narasti na bar 7-8.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
 | | Član od: 08 Velj 2012 | | Poruke: 1795 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Sij 20, 2013 4:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobro došao ! _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1717 | | Mjesto: Varaždin |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Taurus
 | | Član od: 15 Stu 2009 | | Poruke: 583 | | Mjesto: Kutina |
|
Upisano: Ned Sij 20, 2013 8:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo i mene ali ne samo zbog povečanja broja postova.
U prilogu je samo iznesena činjenica da ga ljudi još uvijek cijene i vole kao svog sugrađana......
Baš me zanima kako bi izgledao prilog o npr.Draži Mihajloviču a da bi drugovi bili zadovoljni.
Pozdrav Marijan. _________________ SAMO SU MRTVI VIDJELI KRAJ RATA! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Sij 20, 2013 8:44 pm Naslov poruke: Re: POzdrav |
|
|
Evo, ja cu komentirat. Razumijem donekle u cemu "drugovi" nalaze probleme (prilog slikovno izgleda kao ustaski zurnal ), no za mene tu nema nikakvih problema. Ja, s dokumentaristicke strane, problem nalazim u dvije stvari:
- spomenuta je "kontroverznost", ali je namjerno izbjegnut vrlo bitan detalj sukoba s Pavelicem oko poklanjanja teritorija Talijanima (i onoga sto su cetnici Hrvatima radili pod talijanskom kapom), i nije naznacena glasina o mogucnosti suradnje s partizanima. Autor priloga (BTW: tko je?) nije isao u trecu dimenziju, vec je "kontoverznost" ostavio na dvodimenzionalnom sukobu crvenih i crnih.
- u dvominutni prilog TV-kalendara je posve bespotrebno na kraju ubacena "informacija" o spomeniku, cinjenica koja nema povijesni znacaj za ubacivanje u tako kratki prilog u takvoj vrsti "suho" povijesne emisije
BTW: je li uopce tocna informacija iz priloga o "smrti u borbi s partizanima i..."? Negdje sam citao da su ga zapravo partizani htjeli spastiti (radi razmjene) od tih srpskih seljaka koji su ga zatukli nakon pada zrakoplova, a ne sjecam se da sam cuo za ikakvu borbu prije toga... Je li prilog po tome faktografski tocan? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1717 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Ned Sij 20, 2013 9:09 pm Naslov poruke: Re: POzdrav |
|
|
| Damir Napisao/la: |
Evo, ja cu komentirat. Razumijem donekle u cemu "drugovi" nalaze probleme (prilog slikovno izgleda kao ustaski zurnal ), no za mene tu nema nikakvih problema. Ja, s dokumentaristicke strane, problem nalazim u dvije stvari:
- spomenuta je "kontroverznost", ali je namjerno izbjegnut vrlo bitan detalj sukoba s Pavelicem oko poklanjanja teritorija Talijanima, i nije naznacena glasina o mogucnosti suradnje s partizanima. Autor priloga (BTW: tko je?) nije isao u trecu dimenziju, vec je "kontoverznost" ostavio na dvodimenzionalnom sukobu crvenih i crnih.
- u dvominutni prilog TV-kalendara je posve bespotrebno na kraju ubacena "informacija" o spomeniku, cinjenica koja nema povijesni znacaj za ubacivanje u tako kratki prilog u takvoj vrsti "suho" povijesne emisije |
Zašto pitaš tko je autor priloga? Pa zna se tko je, inače ga ne bi pozdravio ovdje. Pozdravljam raspravu o kvaliteti prilogu sa povijesno/dokumentarističkog gledišta, kao uostalom što si komentirao iz istog aspekta i autorov dokumentarac "Dva ratna druga". Samo bi to trebalo raditi eventualno u rubrici HRV Vojna povjest.
Ja sam linkove postavio u svrhu informiranja jer sigurno puno više ljudi čita JL, T-portal i ostale "lovce na vještice" nego što gleda TV Kalendar.
Svakoj temi se može pristupiti s više aspekata, ali kao što sam napisao, neka svatko procjeni da li je u prilogu rečeno ono što tvrdi Građanska akcija i prenosi JL i da li je prilog toliko neprofesionalan u smislu da ono što je u njemu rečeno povijesno nije točno i da zaslužuje smjenu autora.
BTW, kako znaš što je namjerno izbjegnuto? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|