Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| gewehr43
| | Član od: 23 Jul 2012 | | Poruke: 15 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Uto Jul 24, 2012 2:31 pm Naslov poruke: Bmw R 75 diorama |
|
|
Bok dečki ja sam novi član na forumu ,pa ako bi mi mogli pomoći oko pravljene diorame. Ne davno sam bio kupio maketu BMW R 75 sa bocnom prikolicom. Maketu sam bio sastavio pa sam mislio da si napravim dioramu.
Pa ako bi mi mogli reć samo temu za maketu i što je sve potrebno za pravljene diorame tj. opremu i sve to ja bih vam se zahvalio. [/img] |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| nono_zg
 | | Član od: 27 Pro 2010 | | Poruke: 1489 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| gewehr43
|
Upisano: Uto Jul 24, 2012 2:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Ok našao sam si temu mali ako bi mi mogao reć šta je sve potrebno za pravljene diorame? Kak da napravim polje i sve to? _________________ I have built my organization upon fear. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kekso
 | | Član od: 18 Lip 2011 | | Poruke: 961 | | Mjesto: Bjelovar |
|
Upisano: Uto Jul 24, 2012 2:52 pm Naslov poruke: Re: Bmw R 75 diorama |
|
|
| gewehr43 Napisao/la: | | što je sve potrebno za pravljene diorame tj. opremu i sve to |
Prvo, dobrodošao na forum. Ovo pitanje je tako općenito i opširno da ne vjerujem da će ti itko cjelovito i opširno odgovoriti oko njega. Da si postavio pitanje oko asfalta, trave, građevina, znakova... još nekako jer je puno konkretnije. Ovako ti slijedi čitanje starijih postova na forumu (posebno u rubrici Mala škola maketarstva i Radionica, savjeti pitanja) pretraživanje Googlea i pokušaj na netu skinuti pokoju knjigu koja sustavno opisuje izradu diorame (primjerice Advanced Terrain Modelling od Ospreya). Također, tu je Youtube s dosta tutorijala. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| gewehr43
|
Upisano: Uto Jul 24, 2012 2:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Eto onda novo pitanje. Kako da napravim asfalt i znakove? Tema će bit raskrižje. Sad nisam trenutacno kod kuće pa koristim mobitel pa tako da ne mogu koristit youtube . _________________ I have built my organization upon fear. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kekso
|
Upisano: Uto Jul 24, 2012 3:12 pm Naslov poruke: |
|
|
1. Najlakše rješenje je kupiti materijal (eBay i online shopovi). Samo je pitanje novaca, a obično je i jako skupa varijanta.
2. Možeš probati sam improvizirati. Npr. fini brusni papir izrežeš i zaljepiš i obojaš da "glumi" asfalt. Evo i jedan zanimljiv tutorijal kako od pluta napraviti asfalt (doduše samo malu podlogu za figuru, ali dobiješ ideju) http://www.youtube.com/watch?v=E6rrGM-Zpw4&feature=plcp
Evo još par ideja:
http://www.youtube.com/watch?v=DEjh1W8fuVY
http://www.youtube.com/watch?v=C96CqEGGWf0
Znakove isprintaj u mjerilu, zalijepi na deblji karton, forex i sl. izrezan u oblik znaka koji radiš. Stup možeš napraviti od štapića za ražnjiće, čačkalica, uložaka za kemijsku i onda ih obojaj. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| nono_zg
 | | Član od: 27 Pro 2010 | | Poruke: 1489 | |
|
Upisano: Uto Jul 24, 2012 3:18 pm Naslov poruke: |
|
|
| ako nemaš para za kupiti, osvrni se oko sebe hrpa materijala stoje. Čačkalice, slamke, spužva, kartoni, žice, stiropori ...... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Uto Jul 24, 2012 3:21 pm Naslov poruke: |
|
|
ja sam asfalt radio sa brusnim papirom, gradacija 800, za male povrsine je dosta dobar, al ako oces dodat koju rupu, ili neko ostecenje onda nije dobar bas _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| gewehr43
|
Upisano: Uto Jul 24, 2012 3:23 pm Naslov poruke: |
|
|
I još jedno pitanje koju podlogu je najbolje za koristit lesonit ili šperploću? _________________ I have built my organization upon fear. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| gewehr43
|
Upisano: Uto Jul 24, 2012 3:38 pm Naslov poruke: |
|
|
e jel može taj brusni papir bit gradirano 280? _________________ I have built my organization upon fear. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Uto Jul 24, 2012 3:42 pm Naslov poruke: |
|
|
280 je prilicno grubo...pogledaj asfalt kad budes iz kuce izasao i vidi koja je to fina gradacija, u tom mjerilu 280 bi izgledalo kao da su kamencici mali neki. Mozes i neki 600 koristit za to mjerilo, cak i bolje nego 800.
Brusni papir mos kupit u velikim centrima tipa Pevec i Bauhaus, ili u nekim manjim trgovinama sa lakovima i bojama, jedan papair nebi morao bit skuplji od 2-3 kn, usput mos kupit malo viska 800-1000 gradacije za brusit plastiku makete...
Za podlologu koristi sto nades, mos sperplocu, komad daske, stirodur i sl. _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| gewehr43
|
Upisano: Uto Jul 24, 2012 3:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Dečki puno vam hvala. Sa dioramom krećem sutra. Sad sam vratio iz mullera kupio sam si još jednu maketu. _________________ I have built my organization upon fear. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kekso
|
Upisano: Uto Jul 24, 2012 4:20 pm Naslov poruke: |
|
|
Samo ud'ri
I čekamo slike kako napreduje rad. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| gewehr43
|
Upisano: Uto Jul 24, 2012 11:36 pm Naslov poruke: |
|
|
E da jel valja uzet gips za pravljenje krajolika? _________________ I have built my organization upon fear. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kreso
| | Član od: 08 Lis 2009 | | Poruke: 261 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Jul 25, 2012 1:06 am Naslov poruke: |
|
|
hmmm..ja koristim stiroduru(plavi) i onda ga oblikujem maramicama natopljenim drvofiks+voda..i super izgleda..ako još neš trebaš(detaljno) pošalji PM
Pozdrav Krešo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|