Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Fokker Dr.1 pokušaj

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
2851cz

Član od: 11 Lip 2012
Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Sri Lip 20, 2012 11:39 am    Naslov poruke: Fokker Dr.1 pokušaj Citiraj ovaj komentar

Nakon 25 godina pauze odlučih se vratiti hobiju iz djetinstva.Fokker mi se činio recimo lagan za prvi projekt ali kada sam otvorio kutiju svatih da to nije tako . Da biti će grešaka ali glavni cilj mi je uredno sastaviti maketu i uz savjete iskusnijih dosta naučiti .
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Kekso

Član od: 18 Lip 2011
Mjesto: Bjelovar
PorukaUpisano: Sri Lip 20, 2012 11:51 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

I ne zaboravi zabavljati se dok sastavljaš... meni je to najbitnije... Wink
Natrag na vrh
cromodeler

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Lip 21, 2012 9:23 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Počni tako da nam napišeš mjerilo i proizvođača makete . Vjerujem da bi tada odmah došlo nekoliko savjeta Very Happy
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Bastardo

Mjesto: Celje
PorukaUpisano: Čet Lip 21, 2012 10:19 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

U ovoj temi ces naci dosta dobrih saveta ostalih kolega maketara:
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=17230

Ima ljudi na ovom forumu, koji su zive enciklopedije na dve noge Wink
Natrag na vrh
2851cz

PorukaUpisano: Čet Lip 21, 2012 11:59 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dakle Revell 1:48 , na iskustvo i savjete svakako i računam .Postaviti ću prve slike početka još danas. Da i vratio sam se hobiju radi zabave i opuštanja kada radiš nešto što voliš .
Natrag na vrh
cromodeler

Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Lip 21, 2012 2:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Elem dakle , to je Revellovo prepakiravanje makete čiji je zapravo proizvođač Eduard . Maketa je vrlo dobra ,potraži si malo po netu nešto kao "Eduard 1:48 Fokker Dr I" ili slično , sigurno ćeš naći recenzija i buildova , to je dosta poznata maketa . Daj me podsjeti , da li to ono izdanje gdje je plastika crvena ?
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
2851cz

PorukaUpisano: Čet Lip 21, 2012 4:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

da crvena , hvala za tip .
Natrag na vrh
2851cz

PorukaUpisano: Čet Lip 21, 2012 11:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

http://imageshack.us/photo/my-images/267/003ypo.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/42/001ppo.jpg/

Počeo sa motorom i sada ga treba očistiti od viška plastike ali naravno da je aparat riknuo sreća da stari još radi .Moram dodati žice koje idu na svijećicu i onda bojanje , to će biti za mene pravi izazov
Natrag na vrh
2851cz

PorukaUpisano: Pet Lip 22, 2012 10:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

By cz2851 at 2012-06-22

By cz2851 at 2012-06-22

Malo sam radio na motoru, boje koje imam i nedostatak istih u Osijeku plus nisam znao kako bih zamiješao boju da bude bliža boji bakra .Našao podatak da su motori na Fokkeru imali problema sa uljem pa sada da li ostaviti boju ovako ili isprobavati ?Sve u svemu jako dobrih par sati zabave .Tek sam sada na slici vidjeo da ima još malo skidanja ostataka plaszike.
Natrag na vrh
2851cz

PorukaUpisano: Pon Lip 25, 2012 10:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

By cz2851 at 2012-06-25

By cz2851 at 2012-06-25

By cz2851 at 2012-06-25

By cz2851 at 2012-06-25

Pozdrav . Propeler sam bojao četiri puta i zadnji put je izgledao kao na slici, onda sam skinuo boju i spremio ga .Radio sam malo na trupu i proučavao unutrašnjost , obojao ispuh na motoru i izradio šipkice za ventile ali ih nisam još postavio , počeo sam i pripreme za strojnicu .Volio bih malo doraditi istu, ali moram vidjeti kako će to ići .Trenutno mi je paleta boja i alata malo ograničena, ali to za ovaj projekt i nije toliko bitno.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma