Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pon Svi 14, 2012 10:18 pm Naslov poruke: Supermarine Spitfire Mk IX, ICM 1:48 |
|
|
Novi projekt, danas započet. radit ću ga usporedno sa Alangerovim MIG-3 koji je davno započet u sklopu GB-a za Aranzu i nastojat ću obje makete dovršit do CK.
 _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Thundercat
 | | Član od: 13 Tra 2007 | | Poruke: 1825 | | Mjesto: Hirvatistan |
|
Upisano: Pon Svi 14, 2012 10:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Nadam se da nebude francuz. _________________ Thundercat
Plastiku akbar!
3D Glasses for 3D Prints...
Regional A-4, F-104 i Hunter Group Build.
Joďż˝ nekakvi Spitfajeri, Fokeri, MiG-29, Matilde i tak... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5774 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Pon Svi 14, 2012 11:55 pm Naslov poruke: |
|
|
| Thundercat Napisao/la: | | Nadam se da nebude francuz. |
Neće!
Bit će naš!  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Uto Svi 15, 2012 9:09 am Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | | Thundercat Napisao/la: | | Nadam se da nebude francuz. |
Neće!
Bit će naš!  | nas? vas? njihov?tvoj i moj ? tvoj i Thundercatov ??  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Uto Svi 15, 2012 9:34 am Naslov poruke: |
|
|
| Slider Napisao/la: | nas? vas? njihov?tvoj i moj ? tvoj i Thundercatov ??  |
 _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Uto Lip 05, 2012 1:16 pm Naslov poruke: |
|
|
Imam jedno pitanjce za stručnjake, a radi se o ovim poklopcima topova na krilima:
Sastavnica kaže da ide ovaj s većom grbom, ali pošto ne radim zrakoplov iz kutije to mi ništa ne znači.
Gledajući fotke "devetki" sa C krilom, skoro sve imaju ovaj poklopac sa većom grbom.
Problem je nastao nakon što sam vidio na profilima tj. crtežima koji dolaze uz Lift Here dekale da je za ovaj MK444 nacrtan ovaj poklopac sa manjom izbočinom. Pošto nemam nikakav drugi podatak ili fotku, zanima me koja je razlika bila između ova dva poklopca, koju konfiguraciju naoružanja je pokrivao jedan a koji drugi poklopac i koji bi poklopac po vašem mišljenju vjerojatnije bio na ovom MK444? _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
 | | Član od: 10 Ruj 2006 | | Poruke: 2356 | | Mjesto: Daruvar |
|
Upisano: Uto Lip 05, 2012 1:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Pogledaj ovdje, imaš kratak opis "problema", dakle izbočina zavisi od naoružanja koju nosi:
http://spitfiresite.com/2010/04/spitfire-mk-ix-xi-and-xvi-variants-much-varied.html/3
Ja se ne sjećam više zašto, ali moj zaključak je bio da taj Spit imao uski, dakle ovu drugu varijantu naoružanja.
BTW: slika postoji, to znaš ne ? Iako je s boka pa ne pomaže za ovaj konkretan slučaj, može pomoći u bojanju i označavanju, a imaš tu na forumu i interesantnu raspravu o bojama ovog zrakoplova, ako se dobro sjećam inicirana od Poky-a... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
Upisano: Uto Lip 05, 2012 1:42 pm Naslov poruke: |
|
|
| Jednostavno: siri poklopac - dva topa u boxu, naprijed dvije obloge topova (jedna kraca, jedna duza), uzi poklopac - jedan top u boxu, naprijed jedna obloga topa i jedna sasvim kratka zaobljena pokrivka otvora ( kao na Vc u muzeju u BG). |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
 | | Član od: 10 Ruj 2006 | | Poruke: 2356 | | Mjesto: Daruvar |
|
Upisano: Uto Lip 05, 2012 1:55 pm Naslov poruke: |
|
|
| Da to i piše na ovom linku gore, a ja sam valjda po onoj "bočnoj" fotki zaključio da se vidi zaobljen poklopac topa a ne otvor topa - dakle uži poklopac... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Uto Lip 05, 2012 2:05 pm Naslov poruke: |
|
|
| darko Napisao/la: | Pogledaj ovdje, imaš kratak opis "problema", dakle izbočina zavisi od naoružanja koju nosi:
http://spitfiresite.com/2010/04/spitfire-mk-ix-xi-and-xvi-variants-much-varied.html/3
Ja se ne sjećam više zašto, ali moj zaključak je bio da taj Spit imao uski, dakle ovu drugu varijantu naoružanja.
BTW: slika postoji, to znaš ne ? Iako je s boka pa ne pomaže za ovaj konkretan slučaj, može pomoći u bojanju i označavanju, a imaš tu na forumu i interesantnu raspravu o bojama ovog zrakoplova, ako se dobro sjećam inicirana od Poky-a... |
Hvala Darko, pretpostavio sam da ima ovaj s manjom grbom, uostalom na shemama Lift Here dekala je samo ova devetka dana sa manjom grbom, druga je nacrtana sa većom pa sam pretpostavio da je onaj koji je sve to crtao vodio računa o tome.
Imam fotografiju (jedinu poznatu) a i nekolko profila (više-manje svi različiti) pa ću ga obojat po fotki i po logici. Tko se ne bude slagao, neka priloži kolor fotografiju, jedino to prihvaćam kao protuargument.  _________________ MAK "Reoplan"
Boris G.: poruka promijenjena dana: Uto Lip 05, 2012 2:09 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Uto Lip 05, 2012 2:08 pm Naslov poruke: |
|
|
| dr. vlado Napisao/la: | | Jednostavno: siri poklopac - dva topa u boxu, naprijed dvije obloge topova (jedna kraca, jedna duza), uzi poklopac - jedan top u boxu, naprijed jedna obloga topa i jedna sasvim kratka zaobljena pokrivka otvora ( kao na Vc u muzeju u BG). |
Pretpostavio sam da se radi o tome, zbunilo me što i neki od ovih s većom grbom imaju ispred zatvoren otvor drugog topa. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5402 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Lip 05, 2012 4:01 pm Naslov poruke: |
|
|
Definitivno uži poklopac,odnosno "blister", uživaj u izradi.  _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Lip 05, 2012 4:38 pm Naslov poruke: |
|
|
Samo neki avioni iz najranijih serija Mk.IXc imaju široke pokrivke topova na krilu, a ovaj tvoj gotovo sigurno ima manju, užu. Široka pokrivka topova ima veze sa serijom i kombinacijom oružja. Predviđena je za opciju "C" krila sa 4 topa 20mm, ali je u borbenim uvjetima ta kombinacija naoružanja pokazala nedostatke zbog povećane težine aviona. Zato su mahom skidani vanjski topovi, a otvor na krilu zatvaran. Pri tome su preuređeni Mk.Vc ostajali sa širokom pokrivkom na krilu, dok je tek sa novijim serijama pokrivka smanjena i aerodinamički dotjerana. Prve serije Mk.IXc su zapravo preuređeni već korišteni Vc kojima je dodan novi prednji dio sa novim motorom nakon generalnog remonta, pa ako su imali široke pokrivke, one su i ostale.Nužda brzine ratne proizvodnje i brzih moderniziranja aviona su uvjetovale zanemarivanje "šminke" i nepotrebnog troška i vremena za preuređivanje detalja koji nisu bili važni. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Uto Lip 05, 2012 4:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala svima... budite "stand by", bit će još pitanja.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|