Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| 1983josip
 | | Član od: 25 Svi 2012 | | Poruke: 128 | | Mjesto: Nova Gradiška |
|
Upisano: Ned Svi 27, 2012 12:06 am Naslov poruke: Tenkovi u NDH WW2 |
|
|
Poz svima jasam novi na forumu pa imam jedno pitanje dali tko zan u ww2 dali je Hrvatska imala tenkove u svojim redovima hvala _________________ Nemam moto živim od danas do sutra |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Strina
 | | Član od: 10 Pro 2005 | | Poruke: 1090 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Svi 27, 2012 8:13 am Naslov poruke: |
|
|
| Talijanski oklo kojio je bio su Autoblinda 41,Carro Veloce 33 , i Carro Armato L6/40, poljske tankete TK-3 i dva njemačka (nisam siguran za broj) Panzer I A verzija. To je to kaj ja znam. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| noname
 | | Član od: 24 Stu 2009 | | Poruke: 385 | | Mjesto: kod Rudi-a i Bobi-a |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Strina
|
Upisano: Ned Svi 27, 2012 12:45 pm Naslov poruke: |
|
|
| Si siguran da je reno?Moguće je da je i Hotchkiss H38 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| TISO
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 340 | | Mjesto: Kujnce vojvodina Štajerska |
|
Upisano: Ned Svi 27, 2012 3:43 pm Naslov poruke: |
|
|
Malo pogledaj na linku za AHF (kako kažu: više glava više kupusa). Ima nekoliko dobro poznatih fotografija iz raznih virova:
http://forum.axishistory.com/viewtopic.php?f=104&t=97186 _________________ The most important fluids in aviation are coffe and beer. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Strina
|
Upisano: Ned Svi 27, 2012 3:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Neznam još uvijek jel to Renault na slici.Znam da reno niej imao onu košaru iza na motoru koja je karakteristična za modele Hotchkissa.A mislim da se na ovoj priloženoj slici ta košara ocrtava.na samom desnom kraju fotke se vide neke šipke može biti da pripadaju spomenutoj.No unatoč tome još nikada nisam vidio ovu fotku tenka.Također volio bih napomenuti da je poveći broj Renaulta R-35 predan Italiji na korištenje.
Evo članak o Renaultu R-35 na slikama vozila nema spomenute košare a i bočni viziri na kupoli su drugačiji od ovih sa fotke s foruma.
http://en.wikipedia.org/wiki/Renault_R35 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
 | | Član od: 08 Velj 2012 | | Poruke: 1795 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 1983josip
|
Upisano: Ned Svi 27, 2012 6:26 pm Naslov poruke: |
|
|
Postavio sam ovu temu jer sam u prici s jednim djedom koji je prosle godine umro prico o ww2 i u prici smo dosli na tenkove pa mi je tako reko kako su bili na ratistu negdje u bosni i daj dosla hrvatska brigada il kak se vec onda zvala i reko je das bili opako opramljeni i das imali tenk pasam mu poazo neke slike i on je pokazo na ovaj tenk[img]http://www.militaryfactory.com/armor/imgs/panzer-6-pzkpfw-vi-tiger.jpg
zato sam i pito dal ko zna dali je hrvatska imala u naoruzanju tenk tigar[/img] _________________ Nemam moto živim od danas do sutra |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| noname
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| noname
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 1983josip
|
Upisano: Ned Svi 27, 2012 6:30 pm Naslov poruke: |
|
|
da znam mislim daj djed pogresio al sta me kosta pitat mozda je stvarno bio koji u hrvatskoj _________________ Nemam moto živim od danas do sutra |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Strina
|
Upisano: Ned Svi 27, 2012 6:33 pm Naslov poruke: |
|
|
| Tigrova ti sigurno nije bilo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| noname
|
Upisano: Ned Svi 27, 2012 6:34 pm Naslov poruke: |
|
|
oduvijek su partizani radi bolje promocije svoje snage govorili da su unistavali tigrove,pantere , a ubiti pogodili obicnu tanketu... a sad nema nigdje slike tigra u sluzbi ndh ... _________________
http://www.youtube.com/watch?v=qGyPuey-1Jw |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 1983josip
|
Upisano: Ned Svi 27, 2012 6:38 pm Naslov poruke: |
|
|
ma nije taj djed bio u partizanima vec u domobranima a mozda ga je zamjenio s nekim drugim tenkom iz tog vremena sam znam kad je prico daj tenk bio velik opak jednostavno ono zvjer das bili doslovno fascinirani kad su ga vidjeli _________________ Nemam moto živim od danas do sutra |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dog
 | | Član od: 17 Stu 2006 | | Poruke: 563 | | Mjesto: rijeka |
|
Upisano: Ned Svi 27, 2012 8:35 pm Naslov poruke: |
|
|
| 1000% renault r35 i to starojugoslavenski...poklopac na kupoli je original francuski...njemačka prerađena kupola je ravna... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|