Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
Upisano: Sri Svi 09, 2012 10:30 am Naslov poruke: „OK-BAK – Matejuška-Prag“ ,Saro Cloud, 1/72 |
|
|
Pozdrav, ekipa!
Splićani, pogotovu stariji, sigurno su čuli ovu uzrečicu iz naslova… Odakle potiče možete pročitati ovdje: http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=1300&highlight=saro+cloud
Kad sam se već bio spremio raditi ovu maketu u samogradnji, naletio sam na novo izdanje firme Valom:
Na prvi pogled, izvrsna maketa, lijepo izgravirana, sa resinskim i jetkovanim dijelovima… Onda sam primjetio da su dvije polovice trupa također resinske, što se kasnije pokazalo kao jako otežavajuće kod upasivanja i sklapanja! Još kad se tomu doda da su gornji dijelovi trupa plastični, isto kao i pod i pregrade kabine…
Uređenje unutrašnjosti je išlo bez problema:
Jetkana kontrolna ploča sa instrumentima na filmu:
Sve sklopljeno i montirano u jednu polovicu trupa:
E, a onda su počeli problemi… trup sam jedva uspio sastaviti, čak sam morao vaditi pa skraćivati i sužavati kontrolnu ploču, te u repu ubacivati dodatne stirenske pregrade da bih nekako sklopio i upasovao polovice trupa i gornje dijelove. Puunoo brušenja i kitovanja…
Trup jos nije kompletan, trenutno se “hladi”, a dotle malo radim na motorima...
…nakon dodavanja šipki ventila i bojenja, s tim se još moram malo zabaviti…
Pošto paralelno radim na još nekim projektima, to je sve za sad, javiću se čim bude više. Savjeti, prijedlozi, dobronamjerne kritike se primaju …
Živi i zdravi bili! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5420 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Svi 09, 2012 11:08 am Naslov poruke: |
|
|
Nemam savjeta i dobronamjernih kritika ,al mi se jako sviđa! _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Svi 09, 2012 12:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Super. I ja se namjeravam upustiti u istu maketu, pa su mi ova iskustva izuzetno dragocjena.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Sri Svi 09, 2012 1:28 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | I ja se namjeravam upustiti u istu maketu, pa su mi ova iskustva izuzetno dragocjena. Very Happy |
Uopće nisam ni sumljao da je ovo u tvojoj interesnoj skupini i da ćeš se javiti među prvima  _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Sri Svi 09, 2012 1:36 pm Naslov poruke: |
|
|
mi tebi davat savjete?
ti to nas malo... ..jel? _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Svi 09, 2012 2:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlićno prijatelju  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| anki
| | Član od: 08 Ožu 2009 | | Poruke: 169 | | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Sri Svi 09, 2012 4:38 pm Naslov poruke: |
|
|
Imam ja - nije primedba ali je da se proveri. Naime vidi tu konfiguraciju sipki podizaca ventila. One su obicno iste duzine i ulaze u blok jedna pored druge a ne jedna iza druge. Ja nisam proveravao koji je ovo motor i kako je stvarno na njemu ali kad vec radis ovako lepo i detaljno napravi i taj napor da proveris treba li produziti ove krace sipke.
Inace veoma hrabar i redak projekat. Od mene cista desetka za sada. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Sri Svi 09, 2012 4:56 pm Naslov poruke: |
|
|
| anki Napisao/la: | Imam ja - nije primedba ali je da se proveri. Naime vidi tu konfiguraciju sipki podizaca ventila. One su obicno iste duzine i ulaze u blok jedna pored druge a ne jedna iza druge. Ja nisam proveravao koji je ovo motor i kako je stvarno na njemu ali kad vec radis ovako lepo i detaljno napravi i taj napor da proveris treba li produziti ove krace sipke.
. |
to su Armstrong Siddeley Serval V od 340 KS, 2x5 cilindara, i oni su imali dva podizacka ekscentra - jedan za ispusne, drugi za usisne ventile
tak da je ovo skroz ok
jedino kaj je krivo po meni je da motor na maketi ima devet umjesto deset cilindara u dva polu reda, al to je do proizvodjaca
naime, Serval V je poduplana verzija pet cilindricnog AS Mungoosea, 155 KS, koji je bil na Hawker Tomtitu i Parnall Peto-u _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr
Slider: poruka promijenjena dana: Sri Svi 09, 2012 5:29 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Sri Svi 09, 2012 5:27 pm Naslov poruke: |
|
|
bajdvej, kompa , nasel sam u ladici pilota, dva ''mehanicara'' , ''skretnicara s lizalicom'', tipa sa sesirom i dva komada u suknjama ( jedna se penje u avion) i sesiricima od Preisera...tridesete godine...pa ak ces slagat dioramu.......jorvelkom _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
Upisano: Sri Svi 09, 2012 6:57 pm Naslov poruke: |
|
|
Ok, momci, da ne dužim – ovaj Cloud je nakon što je bio kupljen dobio čehoslovačke motore Walter Pollux IIR, jedan je izložen pored trupa u muzeju u Pragu, evo fotka pa vidite…
Živi i zdravi bili! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| u-boat
 | | Član od: 30 Jul 2010 | | Poruke: 1264 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Sri Svi 09, 2012 7:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Super izgleda  _________________
凸(¬‿¬)凸 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| nono_zg
 | | Član od: 27 Pro 2010 | | Poruke: 1489 | |
|
Upisano: Sri Svi 09, 2012 7:09 pm Naslov poruke: |
|
|
odlično za sada, i još naučio nešto da je bila ta zračna veza  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| anki
| | Član od: 08 Ožu 2009 | | Poruke: 169 | | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Sri Svi 09, 2012 10:58 pm Naslov poruke: |
|
|
| E to se zove priprema za posao. Svaka cast! Zao mi sto sam uopste posumjao. Samo napred pratim sa zanimanjem. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Sri Svi 09, 2012 11:12 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | to su Armstrong Siddeley Serval V od 340 KS, 2x5 cilindara, i oni su imali dva podizacka ekscentra - jedan za ispusne, drugi za usisne ventile
tak da je ovo skroz ok
jedino kaj je krivo po meni je da motor na maketi ima devet umjesto deset cilindara u dva polu reda, al to je do proizvodjaca
naime, Serval V je poduplana verzija pet cilindricnog AS Mungoosea, 155 KS, koji je bil na Hawker Tomtitu i Parnall Peto-u |
...Serval...Tomtit...Parnall Peto...Siddeley...
Ma odakle čupaš ove riječi ,kladim se da si to sve izmislio..
 _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Čet Svi 10, 2012 8:43 am Naslov poruke: |
|
|
| Poky Napisao/la: | | Citat: | to su Armstrong Siddeley Serval V od 340 KS, 2x5 cilindara, i oni su imali dva podizacka ekscentra - jedan za ispusne, drugi za usisne ventile
tak da je ovo skroz ok
naime, Serval V je poduplana verzija pet cilindricnog AS Mungoosea, 155 KS, koji je bil na Hawker Tomtitu i Parnall Peto-u |
...Serval...Tomtit...Parnall Peto...Siddeley...
Ma odakle čupaš ove riječi ,kladim se da si to sve izmislio..
 |
onda pricekaj dok napraivm Parnall Peto-a sa Moongoose motorom na M2 podmornici ))))))))) _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|