Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pon Svi 07, 2012 5:59 am Naslov poruke: Pitanje za znalce |
|
|
Pozdrav, dali ova cijel prica drzi vodu? Znaci dali su suspenzije "logicne" i prate fiziku tenka?
BTW ako nekoga zanima kako sam to napravio mogu kratki tutorial napisat o tome
LP
 _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zilkan
 | | Član od: 26 Stu 2007 | | Poruke: 1169 | | Mjesto: oko Bjelovara |
|
Upisano: Pon Svi 07, 2012 1:16 pm Naslov poruke: |
|
|
| Meni se cini realno, no nisam neki veliki strucnjak za suspenzije. Ima par filmica na youtubeu gdje KV prelazi preko slicnih prepreka, pa mislim da je najbolja referenca da provjeris kako se ponasa podvozje |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Svi 07, 2012 1:22 pm Naslov poruke: |
|
|
| Tutoriali su uvijek dobro došli ali stavi u Mala škola maketarstva. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5420 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Svi 07, 2012 1:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Pa po meni bi trebalo bit realno ,osim u slućaju kad prelazi preko šute (s podloge za dioramu) nju bi sigurno malo dublje ugazio ,a ako je manja hrpa sigurno bi ju zgrobio il izgurao sastrane... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Pon Svi 07, 2012 2:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobro je...osim u slučaju kad ti 5-ica previše visi (kao na četvrtoj fotki)...jer postoje ograničenja kretanja poluge kotača i na dolje, a ne samo na gore. Sve ostalo je sasvim korektno...a na podlogama vrlo efektno.
Ok. To smo riješili. 'Ajd sad tutorijal.  _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Pon Svi 07, 2012 3:27 pm Naslov poruke: |
|
|
hvala na feedbacku, tutorial slijedi danas popodne...
nagib podloge bi trebao bit kao na 5. i 6. slici, znaci nebi nista ekstremno pokusavao, a ovo sto se tice plasticne podloge tj vacuform, to sam tek toliko stavio da vidite kako se ponasaju suspenzije, znam da 40 tona bi gnjecilo sve pred sobom  _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Pon Svi 07, 2012 3:53 pm Naslov poruke: |
|
|
| veliko_pile Napisao/la: | hvala na feedbacku, tutorial slijedi danas popodne...
nagib podloge bi trebao bit kao na 5. i 6. slici, znaci nebi nista ekstremno pokusavao, a ovo sto se tice plasticne podloge tj vacuform, to sam tek toliko stavio da vidite kako se ponasaju suspenzije, znam da 40 tona bi gnjecilo sve pred sobom  |
Ne bi...zato što to nije 40 tona na milimetru kvadratnom vrha štikle...već 40 tona raspoređeno na...koliko metara kvadratnih?
Dakle...da...puno bi toga bilo zgnječeno...no, puno toga i ne bi...naročito ako je podloga mekana pa bi to što se treba zgnječiti, bilo utisnuto u podlogu.  _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Pon Svi 07, 2012 4:17 pm Naslov poruke: |
|
|
| AleksandarMorozov Napisao/la: | | veliko_pile Napisao/la: | hvala na feedbacku, tutorial slijedi danas popodne...
nagib podloge bi trebao bit kao na 5. i 6. slici, znaci nebi nista ekstremno pokusavao, a ovo sto se tice plasticne podloge tj vacuform, to sam tek toliko stavio da vidite kako se ponasaju suspenzije, znam da 40 tona bi gnjecilo sve pred sobom  |
Ne bi...zato što to nije 40 tona na milimetru kvadratnom vrha štikle...već 40 tona raspoređeno na...koliko metara kvadratnih?
Dakle...da...puno bi toga bilo zgnječeno...no, puno toga i ne bi...naročito ako je podloga mekana pa bi to što se treba zgnječiti, bilo utisnuto u podlogu.  |
naravno, sto je povrsina manja pritisak je veci uz istu tezinu i obratno, fizika u 7. razredu je cak bila zanimljiva XD
sklapam neki sirovi tutorijal sad  _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dzunglist
 | | Član od: 06 Lis 2006 | | Poruke: 609 | | Mjesto: Cvjetno naselje |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3476 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Uto Svi 08, 2012 11:50 am Naslov poruke: |
|
|
Izgleda više nego pristojno, samo sasvim mala digresija na zadnju fotku di ti se na donjem dijelu gusjenica dosta ulegla/ skupila između dva kotača odnosno tenk prelazi preko neke hrpe kamenja: kad se tako dogodi, na gornjem dijelu će ti bit više zategnuta dok ne prođe taj moment odnosno dok se dolje ponovo ne poravna.
Pogledaj svoju fotku di se tenk uspinje na drvenu podlogu; dolje imaš "mesa", gore skoro ravno.
Samo zadnja fotka. Inače, ovo sve ne bi ni u ludilu napisao jer ja ovako nešto fino nisam godinama niti pokušao ali kad si pitao šta ko misli pa ne zamjeri . |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|