Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| scarabei
 | | Član od: 08 Pro 2009 | | Poruke: 465 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sri Jul 04, 2012 7:34 pm Naslov poruke: Problem sa kompresorom |
|
|
| Ljudi imam veliki problem sa kompresorom. Naime zadnjih dana sam dosta farbao, i sad nastaje problem da mi prolazi jako puno vlage kroz crijevo i AB, a pod tim mislim da mi stvarno jako puno vode zna ispljunit na maketu. Kompresor je Hercules iz Bauhausa, onaj bez spremnika. Provjerio sam filter za vlagu dolje, al tamo cak ni nema vlage u onom malom spremniku. Ja sam vec lud i stvarno vise neznam sta da radim sa njim. Postoji li uopce kakvo rijesenje? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| noname
 | | Član od: 24 Stu 2009 | | Poruke: 385 | | Mjesto: kod Rudi-a i Bobi-a |
|
Upisano: Sri Jul 04, 2012 9:55 pm Naslov poruke: |
|
|
kupi na ininoj benzinskoj onaj mali benzinski filter za auto i na ab-ovo crijevo odrezi i stavi izmedu taj filter, vidio sam da dosta clanova na ovom forumu radi tako  _________________
http://www.youtube.com/watch?v=qGyPuey-1Jw |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Gak
 | | Član od: 30 Svi 2011 | | Poruke: 574 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Sri Jul 04, 2012 10:11 pm Naslov poruke: |
|
|
| Potpis. Tako sam ja riješio identičan problem! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| scarabei
|
Upisano: Sri Jul 04, 2012 10:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala na odgovorima Al imam samo jednu molbu, ako moze neka dobra duša koja je to izvela slikat i stavit na forum, barem da vidim sliku kako bi to trebao na kraju izvest, bio bih jako zahvalan  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| noname
 | | Član od: 24 Stu 2009 | | Poruke: 385 | | Mjesto: kod Rudi-a i Bobi-a |
|
Upisano: Sri Jul 04, 2012 10:52 pm Naslov poruke: |
|
|
filter kakav moras kupit
a ovo bi bila shema, ne radi mi fotic pa ti nemogu poslikat, nista nije komplicirano samo precvikas crijevo izmedu kompresora i aba i stavis taj filter , nagruras na filter crijevo... nez kak da ti objesnim
|
 |
| mpuky1
 | | Član od: 08 Velj 2012 | | Poruke: 1795 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vedran
 | | Član od: 05 Jul 2010 | | Poruke: 1489 | | Mjesto: Garica-Otok Krk |
|
Upisano: Sri Jul 04, 2012 11:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Meni se javlja identičan problem, na istome kompresoru, pogotovo pri jako dugim bojanjima tipa preshading.
Ja prije svakog bojanja odvrnem AB od crijeva spustim crijevo prema dolje na pod (Kompresor mi je na stolu) te pustip 1-2 min da samo tjera zrak van, pa izbaci i nešto vode. Zatim par puta prstom začepim crijevo dok ne postigne tla te naglo pustim, onako da prasne te ispljune nešto malo vode.
To mi bude dostatno da farbam nekoliko kratkih puta ili jednom duže. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| scarabei
|
Upisano: Sri Jul 04, 2012 11:23 pm Naslov poruke: |
|
|
E vidis Vedrane meni se to dogadalo, ali bi prestalo, i sad 3 dana isto odvrnem crijevo i radi 5 min ali pljuca vodu konstantno. Al et barem sad znam kako rijesit i taj problem. Hvala jos jednom svima  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Pet Jul 06, 2012 9:27 am Naslov poruke: |
|
|
jucer sam i ja narucio isto, danas mi dolazi, nekoliko minuti nakon narudzbe su me zvali radi potvrde, sve lijepo i uredno, jos samo da dodje...
samo da te pitam, treba li imati jos neke dodatne nastavke za prikljuciti, ili moze ovakav na ab i crijevo za zraK?
EDIT: evo sredio sam sve u medjuvremenu, da je bar sve tako brzo kao sto je ovo proslo
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
 | | Član od: 08 Velj 2012 | | Poruke: 1795 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Jul 10, 2012 9:53 am Naslov poruke: |
|
|
Sorry nisam prije uočio tvoj upit.
Vidim da si već složio filter. Ja sam si još dodao brzu spojku između airbrusha i filtera tako da ih spajam na klik bez navijanja. Ovaj mali pipac na dnu ti je ispušni ventil. Kada te počne zezati voda samo ga par puta stisni da ti pod pritiskom ispusti vodu. _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|