Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Problem sa kompresorom

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
scarabei

Član od: 08 Pro 2009
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Sri Jul 04, 2012 7:34 pm    Naslov poruke: Problem sa kompresorom Citiraj ovaj komentar

Ljudi imam veliki problem sa kompresorom. Naime zadnjih dana sam dosta farbao, i sad nastaje problem da mi prolazi jako puno vlage kroz crijevo i AB, a pod tim mislim da mi stvarno jako puno vode zna ispljunit na maketu. Kompresor je Hercules iz Bauhausa, onaj bez spremnika. Provjerio sam filter za vlagu dolje, al tamo cak ni nema vlage u onom malom spremniku. Ja sam vec lud i stvarno vise neznam sta da radim sa njim. Postoji li uopce kakvo rijesenje?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
noname

Član od: 24 Stu 2009
Mjesto: kod Rudi-a i Bobi-a
PorukaUpisano: Sri Jul 04, 2012 9:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

kupi na ininoj benzinskoj onaj mali benzinski filter za auto i na ab-ovo crijevo odrezi i stavi izmedu taj filter, vidio sam da dosta clanova na ovom forumu radi tako Razz

http://www.youtube.com/watch?v=qGyPuey-1Jw
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Gak

Član od: 30 Svi 2011
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Sri Jul 04, 2012 10:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Potpis. Tako sam ja riješio identičan problem!
Natrag na vrh
scarabei

PorukaUpisano: Sri Jul 04, 2012 10:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala na odgovorima Smile Al imam samo jednu molbu, ako moze neka dobra duša koja je to izvela slikat i stavit na forum, barem da vidim sliku kako bi to trebao na kraju izvest, bio bih jako zahvalan Very Happy
Natrag na vrh
noname

Član od: 24 Stu 2009
Mjesto: kod Rudi-a i Bobi-a
PorukaUpisano: Sri Jul 04, 2012 10:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

filter kakav moras kupit

a ovo bi bila shema, ne radi mi fotic pa ti nemogu poslikat, nista nije komplicirano samo precvikas crijevo izmedu kompresora i aba i stavis taj filter , nagruras na filter crijevo... nez kak da ti objesnim Rolling Eyes

http://www.youtube.com/watch?v=qGyPuey-1Jw
Natrag na vrh
mpuky1

Član od: 08 Velj 2012
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Jul 04, 2012 11:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja sam taj problem riješio sa ovim

http://www.dora-usluge.hr/dora/index.php?page=details&prod=1310&cat=160&group=38

dodao sam još i brzu spojku a fora je kod ovog filtera što ima ispušni ventil na koji mogu ispustiti nakupljenu vodu.
Vedran

Član od: 05 Jul 2010
Mjesto: Garica-Otok Krk
PorukaUpisano: Sri Jul 04, 2012 11:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni se javlja identičan problem, na istome kompresoru, pogotovo pri jako dugim bojanjima tipa preshading.
Ja prije svakog bojanja odvrnem AB od crijeva spustim crijevo prema dolje na pod (Kompresor mi je na stolu) te pustip 1-2 min da samo tjera zrak van, pa izbaci i nešto vode. Zatim par puta prstom začepim crijevo dok ne postigne tla te naglo pustim, onako da prasne te ispljune nešto malo vode.
To mi bude dostatno da farbam nekoliko kratkih puta ili jednom duže.
Natrag na vrh
scarabei

PorukaUpisano: Sri Jul 04, 2012 11:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

E vidis Vedrane meni se to dogadalo, ali bi prestalo, i sad 3 dana isto odvrnem crijevo i radi 5 min ali pljuca vodu konstantno. Al et barem sad znam kako rijesit i taj problem. Hvala jos jednom svima Smile
Natrag na vrh
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Pet Jul 06, 2012 9:27 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mpuky1 Napisao/la:
Ja sam taj problem riješio sa ovim

http://www.dora-usluge.hr/dora/index.php?page=details&prod=1310&cat=160&group=38

dodao sam još i brzu spojku a fora je kod ovog filtera što ima ispušni ventil na koji mogu ispustiti nakupljenu vodu.

jucer sam i ja narucio isto, danas mi dolazi, nekoliko minuti nakon narudzbe su me zvali radi potvrde, sve lijepo i uredno, jos samo da dodje...
samo da te pitam, treba li imati jos neke dodatne nastavke za prikljuciti, ili moze ovakav na ab i crijevo za zraK?

EDIT: evo sredio sam sve u medjuvremenu, da je bar sve tako brzo kao sto je ovo proslo Very Happy

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
mpuky1

Član od: 08 Velj 2012
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Jul 10, 2012 9:53 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sorry nisam prije uočio tvoj upit.

Vidim da si već složio filter. Ja sam si još dodao brzu spojku između airbrusha i filtera tako da ih spajam na klik bez navijanja. Ovaj mali pipac na dnu ti je ispušni ventil. Kada te počne zezati voda samo ga par puta stisni da ti pod pritiskom ispusti vodu.
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma