Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Wishmaster
 | | Član od: 04 Stu 2012 | | Poruke: 434 | | Mjesto: Zenica |
|
Upisano: Pon Stu 05, 2012 9:18 pm Naslov poruke: Batteau 1/24 |
|
|
Pozdrav ekipi!
Ja sam vjerovatno najnoviji na forumu. Pratim ga duze vrijeme ali sam imao nekih poteskoca oko registracije i sl. tako da sam tek sad upao.
Zadnje tri cetiri godine se bavim drvenim brodomaketarstvom i najvecu podrsku u pocetku i informacije mi je pruzio prijatelj Zvjezdan iz Viteza koji je vas clan i u ciju ste se kvalitetu izrade maketa imali priliku uvjeriti. Trudim se da budem sto precizniji i bolji ali valjda su godine potrebne za pravo strpljenje, iskustvo, znanje i stav prema ovom hobiju, tako da cu se strpljivo usavrsavati.
Projekat koji radim je plovilo - čamac sa ravnim dnom za poklon (moguce je da ova vrsta sa ravnim dnom kod nas poznata kao batana). Fotke su srednja kvaliteta sa mobitela, probacu i to popravit al tesko mi se natjerati da u pola posla uzimam aparat i slikam:)
Radim po planovima koje sam skinuo sa neta i besplatni su.
Nadam se da ce vam se svidjeti ono sto radim.
spremno za rezanje
izrezana rebra
proba bez ljepljenja
ljepljenje rebara
Simulacija zakovnica
 _________________ "Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do... Sail away from the safe harbor. Catch the tradewinds in your sails. Explore. Dream. Discover"
Srdacni pozdravi!!!
Elmir |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kekso
 | | Član od: 18 Lip 2011 | | Poruke: 961 | | Mjesto: Bjelovar |
|
Upisano: Pon Stu 05, 2012 9:24 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ovo izgleda baš dobro i zanimljivo... nadam se da će i napredak biti ovako iscrpno dokumentiran... samo naprijed |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Taurus
 | | Član od: 15 Stu 2009 | | Poruke: 583 | | Mjesto: Kutina |
|
Upisano: Pon Stu 05, 2012 10:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Lijepo,lijepo.
A da link za nacrt podjeliš sa nama?Hvala. _________________ SAMO SU MRTVI VIDJELI KRAJ RATA! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barba
| | Član od: 05 Svi 2009 | | Poruke: 283 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Stu 05, 2012 10:39 pm Naslov poruke: |
|
|
| Lijepo si krenuo, izgleda jako precizno. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Wishmaster
|
Upisano: Pon Stu 05, 2012 11:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala na interesovanju i komentarima.
Naravno da cu podjeliti nacrt. Skinuo sam ga sa http://www.modelshipbuilder.com
Mozete ga naci pod sekcijom Projects. _________________ "Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do... Sail away from the safe harbor. Catch the tradewinds in your sails. Explore. Dream. Discover"
Srdacni pozdravi!!!
Elmir |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dida
 | | Član od: 05 Velj 2007 | | Poruke: 1054 | | Mjesto: Sisak |
|
Upisano: Pon Stu 05, 2012 11:43 pm Naslov poruke: |
|
|
Lijepo, uredno i precizno. Sve za 5+
Mogao bi malo uštedjeti u materijalu kada bi elemente za rezanje postavljao malo bliže jedan drugome. Ali ako imaš dovoljno drveta onda ti to nije kritično. _________________ Pozdrav,
Dida |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Wishmaster
|
Upisano: Pon Stu 05, 2012 11:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala Dida na savjetu. Ovo sam namjenski nabavio par komada tresnje za ovaj brodic, a obzirom da nije veliki nisam ni stedio.
Takoder, moram da kazem da pratim vase remek djelo leuta i ovdje, a i na msw i malo je reci da sam odusevljen  _________________ "Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do... Sail away from the safe harbor. Catch the tradewinds in your sails. Explore. Dream. Discover"
Srdacni pozdravi!!!
Elmir |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| willer
 | | Član od: 03 Tra 2012 | | Poruke: 206 | | Mjesto: Omis/Zadar |
|
Upisano: Uto Stu 06, 2012 12:37 pm Naslov poruke: |
|
|
Interesantan projekt i svaka čast na preciznosti!
Brodica je slična graničarskim šajkama kakve su se koristile na Savi u 17./ 18. stoljeću. _________________ www.stari-omis.com |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Wishmaster
|
Upisano: Sri Stu 07, 2012 11:50 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala Willeru na lijepim rijecima.
Mali napredak ali vrlo mali
Da mogu trositi vremena na ovaj hobi koliko bi htio bilo bi fenomenalno, medutim obaveze, posao, zena dijete sto bi rekao Urban mi oduzimaju mnogo vremena.
Zavrsavanje simulacije zakovnica na drzacima rebara (ne znam kako se to tacno zove)
i konacno taj dio gotov
Nove rupe na samim rebrima kako ide prema planu
 _________________ "Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do... Sail away from the safe harbor. Catch the tradewinds in your sails. Explore. Dream. Discover"
Srdacni pozdravi!!!
Elmir |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Čet Stu 08, 2012 10:45 am Naslov poruke: |
|
|
imam pitanje..jel te zice ima i na nacrtu?
pitam zato, jer sam vidio neke slicne camce prave, i oni su spojeni ovak - komadi rebra spajani su sa vodoravnim sarafima/klinovima ( ovisno o nacinu gradnje), a oplata je spajana samo s donje strane, pa se iz camca ne vide te ''zice'' ? _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Wishmaster
|
Upisano: Čet Stu 08, 2012 2:00 pm Naslov poruke: |
|
|
U ovom slucaju se vide na nacrtu, kako mozes vidjeti na slici i ja sam to ispostovao.
Eh sad sigurno ima modela kod kojih je taj slucaj o kojem govoris, a moguce je da i ovaj plan nije 100% realan. Vjerovatno je ispravnije da sam stavio drvene čepove ili da sam patinirao mesing ali nece na ocjenjivanje pa radim po nekom svom nacinu.
U svakom slucaju hvala ti na interesovanju. _________________ "Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do... Sail away from the safe harbor. Catch the tradewinds in your sails. Explore. Dream. Discover"
Srdacni pozdravi!!!
Elmir |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Wishmaster
|
Upisano: Ned Stu 11, 2012 11:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Nastavak:
Priprema drveta za klupice i platice. Platice za oplatu ce biti takoder tresnja, a klupice i neki dijelovi lipa.
Klupice
Platice
Postolje za top
Klupice su samo radi probe stavljene bez ljepljenja. _________________ "Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do... Sail away from the safe harbor. Catch the tradewinds in your sails. Explore. Dream. Discover"
Srdacni pozdravi!!!
Elmir |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dida
 | | Član od: 05 Velj 2007 | | Poruke: 1054 | | Mjesto: Sisak |
|
Upisano: Pon Stu 12, 2012 11:04 am Naslov poruke: |
|
|
Lađica postaje sve ljepša i ljepša! Gušt za pogledati.
Kada odcvikaš žicu, ostaviš li malo viška za lagano poturpijati, tako da presjek "vijka" bude lijepo okrugao? _________________ Pozdrav,
Dida |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Wishmaster
|
Upisano: Pon Stu 12, 2012 1:50 pm Naslov poruke: |
|
|
Ostavljam, klijesta ostave taman za turpijanje mada ih ima koja i nisu bas extra ispala.  _________________ "Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do... Sail away from the safe harbor. Catch the tradewinds in your sails. Explore. Dream. Discover"
Srdacni pozdravi!!!
Elmir |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barba
| | Član od: 05 Svi 2009 | | Poruke: 283 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Stu 12, 2012 2:39 pm Naslov poruke: |
|
|
| Zna se desiti da ne ubaciš žicu do dna rupe pa kada turpijaš uleti do kraja. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|