Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Batteau 1/24
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveni brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Wishmaster

Član od: 04 Stu 2012
Mjesto: Zenica
PorukaUpisano: Pon Stu 05, 2012 9:18 pm    Naslov poruke: Batteau 1/24 Citiraj ovaj komentar

Pozdrav ekipi!

Ja sam vjerovatno najnoviji na forumu. Pratim ga duze vrijeme ali sam imao nekih poteskoca oko registracije i sl. tako da sam tek sad upao.

Zadnje tri cetiri godine se bavim drvenim brodomaketarstvom i najvecu podrsku u pocetku i informacije mi je pruzio prijatelj Zvjezdan iz Viteza koji je vas clan i u ciju ste se kvalitetu izrade maketa imali priliku uvjeriti. Trudim se da budem sto precizniji i bolji ali valjda su godine potrebne za pravo strpljenje, iskustvo, znanje i stav prema ovom hobiju, tako da cu se strpljivo usavrsavati.

Projekat koji radim je plovilo - čamac sa ravnim dnom za poklon (moguce je da ova vrsta sa ravnim dnom kod nas poznata kao batana). Fotke su srednja kvaliteta sa mobitela, probacu i to popravit al tesko mi se natjerati da u pola posla uzimam aparat i slikam:)

Radim po planovima koje sam skinuo sa neta i besplatni su.

Nadam se da ce vam se svidjeti ono sto radim.

spremno za rezanje

izrezana rebra

proba bez ljepljenja

ljepljenje rebara

Simulacija zakovnica

"Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do... Sail away from the safe harbor. Catch the tradewinds in your sails. Explore. Dream. Discover"

Srdacni pozdravi!!!
Elmir
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Kekso

Član od: 18 Lip 2011
Mjesto: Bjelovar
PorukaUpisano: Pon Stu 05, 2012 9:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo izgleda baš dobro i zanimljivo... nadam se da će i napredak biti ovako iscrpno dokumentiran... samo naprijed
Natrag na vrh
Taurus

Član od: 15 Stu 2009
Mjesto: Kutina
PorukaUpisano: Pon Stu 05, 2012 10:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lijepo,lijepo.
A da link za nacrt podjeliš sa nama?Hvala.
barba

Član od: 05 Svi 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Stu 05, 2012 10:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lijepo si krenuo, izgleda jako precizno.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Wishmaster

PorukaUpisano: Pon Stu 05, 2012 11:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala na interesovanju i komentarima.

Naravno da cu podjeliti nacrt. Skinuo sam ga sa http://www.modelshipbuilder.com
Mozete ga naci pod sekcijom Projects.
"Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do... Sail away from the safe harbor. Catch the tradewinds in your sails. Explore. Dream. Discover"

Srdacni pozdravi!!!
Elmir
Natrag na vrh
Dida

Član od: 05 Velj 2007
Mjesto: Sisak
PorukaUpisano: Pon Stu 05, 2012 11:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lijepo, uredno i precizno. Sve za 5+ Very Happy
Mogao bi malo uštedjeti u materijalu kada bi elemente za rezanje postavljao malo bliže jedan drugome. Ali ako imaš dovoljno drveta onda ti to nije kritično.
Wishmaster

PorukaUpisano: Pon Stu 05, 2012 11:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala Dida na savjetu. Ovo sam namjenski nabavio par komada tresnje za ovaj brodic, a obzirom da nije veliki nisam ni stedio.

Takoder, moram da kazem da pratim vase remek djelo leuta i ovdje, a i na msw i malo je reci da sam odusevljen Smile

Srdacni pozdravi!!!
Elmir
Natrag na vrh
willer

Član od: 03 Tra 2012
Mjesto: Omis/Zadar
PorukaUpisano: Uto Stu 06, 2012 12:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Interesantan projekt i svaka čast na preciznosti!
Brodica je slična graničarskim šajkama kakve su se koristile na Savi u 17./ 18. stoljeću.
Wishmaster

PorukaUpisano: Sri Stu 07, 2012 11:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala Willeru na lijepim rijecima.

Mali napredak ali vrlo mali Very Happy
Da mogu trositi vremena na ovaj hobi koliko bi htio bilo bi fenomenalno, medutim obaveze, posao, zena dijete sto bi rekao Urban mi oduzimaju mnogo vremena.

Zavrsavanje simulacije zakovnica na drzacima rebara (ne znam kako se to tacno zove)

i konacno taj dio gotov

Nove rupe na samim rebrima kako ide prema planu

Srdacni pozdravi!!!
Elmir
Natrag na vrh
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Čet Stu 08, 2012 10:45 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

imam pitanje..jel te zice ima i na nacrtu?
pitam zato, jer sam vidio neke slicne camce prave, i oni su spojeni ovak - komadi rebra spajani su sa vodoravnim sarafima/klinovima ( ovisno o nacinu gradnje), a oplata je spajana samo s donje strane, pa se iz camca ne vide te ''zice'' ?
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Wishmaster

PorukaUpisano: Čet Stu 08, 2012 2:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

U ovom slucaju se vide na nacrtu, kako mozes vidjeti na slici i ja sam to ispostovao.

Eh sad sigurno ima modela kod kojih je taj slucaj o kojem govoris, a moguce je da i ovaj plan nije 100% realan. Vjerovatno je ispravnije da sam stavio drvene čepove ili da sam patinirao mesing ali nece na ocjenjivanje Very Happy pa radim po nekom svom nacinu.

U svakom slucaju hvala ti na interesovanju.

Srdacni pozdravi!!!
Elmir
Natrag na vrh
Wishmaster

PorukaUpisano: Ned Stu 11, 2012 11:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nastavak:

Priprema drveta za klupice i platice. Platice za oplatu ce biti takoder tresnja, a klupice i neki dijelovi lipa.

Klupice

Platice

Postolje za top

Klupice su samo radi probe stavljene bez ljepljenja.

Srdacni pozdravi!!!
Elmir
Natrag na vrh
Dida

Član od: 05 Velj 2007
Mjesto: Sisak
PorukaUpisano: Pon Stu 12, 2012 11:04 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lađica postaje sve ljepša i ljepša! Gušt za pogledati.
Kada odcvikaš žicu, ostaviš li malo viška za lagano poturpijati, tako da presjek "vijka" bude lijepo okrugao?
Wishmaster

PorukaUpisano: Pon Stu 12, 2012 1:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ostavljam, klijesta ostave taman za turpijanje mada ih ima koja i nisu bas extra ispala. Razz

Srdacni pozdravi!!!
Elmir
Natrag na vrh
barba

Član od: 05 Svi 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Stu 12, 2012 2:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zna se desiti da ne ubaciš žicu do dna rupe pa kada turpijaš uleti do kraja.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveni brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Naprijed
Stranica 1/4

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma