Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Doodeck
| | Član od: 05 Pro 2009 | | Poruke: 711 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Velj 15, 2012 11:07 pm Naslov poruke: Panzer III Ausf J iz 18. Panzer divizije u Rusiji 1942. |
|
|
Pozdrav radni ljudi i građani.
Molim pomoć oko boje Panzera III Ausf J u sastavu 18. Panzer divizije koja je šalabajzala po Rusiji tijekom 1942.
Naime, u Dragonovoj sastavnici navedeno je da bi trebao biti Dunkelgelb, iako znamo da je tad još opća boja bila Panzergrau. Po nekim bijednim informacijama koje sam uspio naći na netu, tijekom čeresdruge je Dunkelgelb bila distribuirana na istočni front gdje se nanosila drito na terenu.
Zna li netko je li, dakle, moguće da navedeni tenk bude overall pofarban u Dunkelgelb, ili je ispravnije temeljno ga ofarbat u Panzergrau pa ga proizvoljno prekrivat žutom? Naišao sam na nečiji rad takve vrste, a svaka diskusija po kojekakvim forumima nije dala konačan odgovor na ovo pitanje koje mi izluđuje mali i manji mozak.
Unaprijed zahvalan. Bog će vam platit, ja sam dekintiran. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|